Tanti auguri Malick!

 

I en tid då Milan har sagt farväl till hjältar som Tonali, Maldini och Ibrahimovic under sommarens övergångsfönster, kliver en ny möjlighet fram. Malick Thiaw, med sin imponerande potential, står redo att axla manteln som nästa hjälte för klubben. I hans ödmjuka elegans och passionerade spel ser jag framväxten av en ny personlig favorit.

 

Med en stolt tradition av fantastiska mittbackar som Baresi, Nesta och Thiago Silva som har präglat Milans historia, känns det som att Thiaw är nästa namn på den lysande listan. Hans kombination av storlek, snabbhet, teknik och spelförståelse är sällsynt, och utstrålar elegans på planen och lovar en lysande framtid i rödsvart.


Sedan första gången Thiaw steg in på planen för Milan och omedelbart räddade två bollar på mållinjen i bortamötet mot Hellas Verona så har jag förstått att Thiaw är en juvel. Detta korta men minnesvärda inhopp där han klev rakt in i elden som den modigaste av matadorer säger mycket om vilken karaktär han besitter. Thiaw är inte rädd för utmaningar; han omfamnar dem och växer genom dem.


Efter debuten så har han följt upp med dominanta insatser mot några av världens bästa anfallare som Harry Kane, Robert Lewandowski och Romelu Lukaku. Att Thiaw stod för årets genombrott i Milan förra säsongen råder det inga som helst tvivel om. Utöver att vara skicklig att försvara så vill jag lyfta hans bolltrygghet och att han är skicklig att slå ut motståndarens press med passningar som skär genom lagdelar. Trots sin ålder så är Thiaw alltid spelaren som får ansvar för att markera motståndarens bästa huvudspelare, en uppgift han hanterar med bravur. 


Så, när vi nu firar Malick Thiaws 22-årsdag, är det inte bara en påminnelse om tiden som gått, utan också en chans att fira en spelare som jag ser som en framtida legend i rödsvart. Han är inte bara en mittback; han är en symbol för beslutsamhet, framtidstro, mod, elegans och skicklighet. Allt som jag vill att mitt Milan ska stå för. Grattis på födelsedagen Malick!

 

RSS 2.0