Min Husgudinna

I brist på något positivt på marknaden, så lägger jag idag ut ett youtube klipp med den största av italienska artister. Så jävla grande!


Monster som....Pizzarro


Staam och Senderos kanske gjorde någon nytta ändå

Milan har sedan Staam lämnade, saknat en riktigt stark back som kan ta för sig mot motståndarnas stora anfallsspelare. Under förra säsongen testades Senderos från Arsenal, som förvisso gjorde sitt jobb men som aldrig riktigt blev respekterad i Italien. Nu har Thiago Silva värvats in för att ersätta Maldini, men faktum är att Silva faktiskt är kortare än Maldini. Maldini har alltid varit och kommer aldrig att var något annat än en fantastisk ytterback, därför hade han vissa problem i huvudspelet. Kanske Maldinis enda svaghet när han flyttades in i mitten. Thiago Silva har en hemsk spänst är duktig med bollen och kan starta anfall, men Silva är oprövad i serie A och kommer att behöva vägledas in i det italienska förssvarspelet.


Men om Milan nu ska generationsväxling nu, så varför bygger man inte rätt från början, med en stor stabil fysisk back. För mig har det egentligen ingen betydelse vad backen heter, men jag vill inte ett år till se hyfsade spelare som Pizzarro, Crouch, Amauri och Adriano transformeras till stora anfallsmonster just när de möter Milan. Dessutom kanske Milan kan undvika att vara det sämsta topplaget i Europa på hörnor och andra fasta situationer. På mittfältet har Seedorf lunkat runt utan att ha några krav på sig, och Milans trupp har skrikit efter en mittfältare som som är kreativ och löpstark under en längre tid. När Beckham kom in och fick den rollen blev Milans spel klasser bättre, men det bästa skulle vara att få in en Gourcuff eller en Sneijder för att ersätta Seedorf.


Jag tycker egentligen att dessa två positioner bör vara prio ett respektive två, att vi behöver en anfallare är klart. Men vi har Borriello och Inzaghi som kommer göra mycket mål, men med tanke på att Inzaghi bara producerar efter jul så behövs ett nyförvärv. Men denna värvning vill jag inte ska spränga treansferbudgeten, utan jag nöjer mig med en Pellisier eller en Aquafresca.


Vägen till lycka

Någon Talang borde ju finnas
Någonting att jobba med i den här truppen månne?


De senaste åren har Milans spel varit statiskt, energilöst och tempofattigt. Enligt mig beror det mycket på att gamla spelare har använts i roller där de inte har haft förmåga att erbjuda ett offensivt alternativ, ytterbackar som Favalli, Jankulovski och Kaladze har gjort att mittfältet har behövts stabiliserats med tre tillbakadragna mittfältare. Samtidigt har Seedorf haft en cementerad plats som en av de tre offensiva spelarna, vilket har gjort att Pirlo inte har haft några spelalternativ vilket har gjort Pirlo till en alibi spelare av stora mått.


Nu när Leonardo har tagit över vid rodret så hoppas jag att det första han gör är att kasta ut extra last som, Kaladze, Dida, Kalac, Jankulovski och Seedorf. Först då kan laget lämna kajen och färdas mot ljusare tider.


Den totala identitets förändring som Milan har genomgått de senaste dagarna har varit absolut nödvändigt för att även i framtiden kunna hävda sig ute i Europa. Ett år till med nyförvärv som kostar mer än vad de smakar, och fortsatt satsning på Ancelottis gamla gubbar hade på sin höjd lett till kval till champions league nästa år.


Men efter att ha avtackat Maldini, och försäljningen av Kaká. Så kan man säga att "la familgia" är officiellt dödsförklarad. Att sälja Kaká, som kändes bestämd att ta över som familjens ansikte utåt, är inget som man kan göra utan stora förändringar som följd. Nu när dessa förändringar ska göras så krävs det att man gör om allting rätt enda längst ner till roten av problemen. Vilket jag tycker är satsningen på ungdomsakademin, de senaste åren har ungdomslaget blivit allt sämre.


Detta tror jag i första hand beror på att Milan inte har följt utvecklingen inom elitfotbollen där man värvar unga spelare och vilket skapar en konkurrens i truppen. Milan har missat spelare som Rossi, Balotelli och Giovinco som alla har uttalat sig om att de är milanista sedan barnsben. Ett annat problem är att Milan inte ens ger chansen till unga spelare att få förtjäna lite speltid, vilket gör att spelarna kommer att känna en uppgivenhet och kommer således tappa motivation.


Sedan Pirlo och Gattuso har Milan inte lyckats skapa några Italienska landslagsspelare, spelare som Paolo Sammarco, Pasquale Foggia och Marco Donadel är spelare som samtliga skulle ha gjort ett bättre jobb en flertalet av de spelare som återfunnits i Milans a-trupp de senaste åren. Om Berlusconi har bestämt sig att inte gå in med några pengar och UEFA driver igenom att man måste ha visst många egenproducerade talanger så gäller det att ha en ungdomsakademi som kan plocka fram spelare.


Jag tror givetvis att Italien är proppfullt av talanger, gäller bara för Milan att plocka upp dessa och sedan förädla dem rätt så kommer Milan vara världens bästa klubblag snart igen.


Mercato Uppdatering forsatt uppdatering




Under detta inlägg kommer alla updateringar att samlas

Klara in:




Oguchi Onyewu
Försvarare/Mittback
Född: 1982-05-13 i Wahington D.C, USA
Längd:192 CM, 95 KG 
Anländer som free transfer

Milan gjorde idag klart med Oguchi Onyewu som sedan 1 Juli har stått klubblös. Onyewu är en amerikan med nigeriansk bakgrund som innehar belgiskt EU-pass efter sex år i Belgien, varav fem säsonger i Standard och en med La Louviére. Onyewu har även hunnit med en sejour en sejour i Premier League tillsammans med Newcastle. Onyewu är mest känd för sina fina prestationer i landslaget, under Confederations Cup var en av USA:s bästa spelare i en turnering som USA slutade tvåa efter att ha finalbesegrats mot segraren Brasilien.





Davide Di Gennaro
Mittfältare/ Trequarista
Född: 1988-06-16 i Milano, Italien
Längd: 181 cm Vikt: 71 kg
Milan värvade in resterande 50% av spelaren från Genoa för 500.000 Euro

Milan har plockat hem stortalangen Di Gennaro som offrades då laget plockade tillbaka Borriello under fjolåret. Davide lånades ut till Reggina under fjolåret. Milan vann den blinda auktionen mot Genoa, enligt uppgifter så ska övergångssumman landat i trakterna av 500 000 euro. De Gennaros är en väldigt kunnig fotbollsspelare som kommer att kunna nyttjas på flera positioner, och vem kommer inte ihåg när De Gennaro överglänste hela Milan under Milans möte med Reggina ifjol.



Ignazio Abate

Mittfältare/ Ytter

Född: 1986-11-12 Sant´ Agata de´ Goti, Italien

Längd: 180 cm Vikt: 70 kg
Milan värvade in resterande 50% av spelaren från Torino

Delägda Abate spenderade förra säsongen i Torino och imponerade stort i ett Torino som nästa säsong kommer att spela i Serie B. Abate gjorde under säsongen 25 framträdanden och lyckades göra ett mål kommer troligen att återfinnas i Milan nästa säsong, Abate deltog även i det Italienska laget som avancerade till semifinal i u-21 EM denna sommar.



Gianmarco Zigoni
Anfallare/Prima Punta
Född: 1991-05-10 i Verona, Italien
Längd: 190 cm Vikt: 80 kg
Inköpt från Treviso för 1.200 000 Euro

Gianmarco Zigoni är en av Italiens mest eftertraktade talanger. Trevisos stora anfallstalang har gjort över 100 mål i Trevisos ungdomslag. Milan har visat konkret intresse och står först i kön och en övergång ska snar vara i hamn. Men Zigoni värvas i första hand för att stärka Milans allt sämre primavera-lag.



Giacomo Beretta
Anfallare/Prima Punta
Född: 1992-04-14 i
Längd: 183 Vikt: 74 kg
Inköpt delägarskap från Albinoleffe

Beretta är en extremt målfarlig anfallare som kommer att dominera i Milans primavera lag. Enligt uppgift är Beretta en stark anfallare, med målskyttsmärg och är snabb också.



Rodrigo Izecson dos Santos Leite Digão
Försvarare/Mittback
Född: 1985-09-14 i Brasilia, Brasilien.
Längd: 194 cm Vikt: 93 kg
Återvänder till Milan efter låneperiod i Standard Liege

Digao mer känd som Kakás bror, värvades in just pågrund av Kaká. Digao har dock ingen lysande karriär bakom sig, har inte sett honom spela särskillt många gånger. Men när jag såg han spela så var han riktigt bra i huvudspelet och ganska så snabb, men dock var han bedrövlig i markeringsspelet och såg rejält nervös ut och gav iväg tillsynes enkla mål. 


  
Thiago Emiliano da Silva

Försvarare/Mittback

Född: 1984-09-22 i Rio de Janeiro, Brasilien

Längd: 183 cm Vikt: 79 kg
Inköpt från Fluminense för 10.000 000 Euro

Kontrakt till: 2012-06-30 Värde 3.000 000 Euro/ år


Thiago Silva var het på marknaden efter att ha varit en av brasilianska ligans absolut bästa spelare under flera års tid, de flesta av toppklubbarna i Europa ville ha spelarens underskrift.  Silva värvades redan under januari fönstret förra året, då Milan kände att de behövde agera för att få spelaren. Men Silva fick inte spela då Milan redan hade värvat in två spelare utan EU pass. Tar upp en av de två icke EU platserna, som får inhandlas varje år.



Massimo Oddo
Försvarare/ Ytterback
Född: 1976-06-14 i Cittá Sant´Angelo, Italien
Längd: 185 vikt: 75 kg
Återväder till Milan efter låneperiod i FC Bayern.
Kontrakt till: 2011-06-30 Värde: Euro/år

Massimo Oddo som värvades in från Lazio för stora summor under sommaren 2006, lyckades aldrig riktigt bidra med den offensiv som han var så bra på i Laziotröjan. Trots att han var en bidragande orsak till Milans triumf i Champions League 2007 så har han aldrig lyckats imponera på någon. Under kommande säsong blev han petad till förmån för Bonera, som hade betydligt lägre felprocent i passningsspelet vilket var att föredra enligt Ancelotti. Oddo har spenderat sin senaste säsong i Tyskland,  för storklubben Bayern Munchen. Men där imponerade inte milanfostrade Oddo inte tillräkligt för att få stanna.



Marco Storari
Målvakt
Född: 1977-01-07 i Pisa, Italien
Längd: 187 cm Vikt: 76 kg
Återvänder till Milan efter låneperiod i Fiorentina

Storari vävades in som tredje målvakt bakom Dida och Kalac under vintern 2007. Storari han sammanlagt spela en tävlingsmatch och en träningsmatch. Innan han senare lånades ut inför förra säsongen som backup till Frey. I nuläget är han fjärdemålvakt i Milan vilket inte kan motivera en målvakt som har varit en stjärna i Messina i Serie A under flera säsonger. 


Klara ut:




Andriy Shevchenko

Född: 1976-09-29 i Dvirkisjtjyna, Ukraina

Återvänder till Chelsea F.C efter lån.


Kommentar: Tsaren från Ukraina har sedan försäljningen från Milan 2006 haft tre riktigt tunga säsononger. Hans målsnitt har sjunkt remarkabelt och prestationerna är inte längre vad de en gång har varit. Milan väljer som väntat att inte utnyttja klausulen i lånekontraktet. Shevchenko återvänder därmed till Chelsea. Där väntas Shevchenko bli utköpt från sitt kontrakt värt sju miljoner pund med ett år kvar, alternativt att han får går gratis.




Philippe Senderos

Född: 1985-02-14 i Genève, Schweiz

Återvänder till Arsenal F.C efter lån


Kommentar: Den store mittbacken från Arsenal gjorde inga större intryck i Milan anno 2008-09. Senderos spelade resolut och dominerade i luftrummet, när han väl spelade. Annars var det mest imponerande med Senderos hans förmåga att kunna ta en intervju på så många olika språk. Skön inställning men saknar den elegans som hör till om man ska vara Milan spelare. Milan valde att inte utnyttja utköpsklausulen i lånekontraktet.




Yohann Gourcuff

Född: 1986-07-11 i Ploemeur, Frankrike

Såld till F.C Girodins Bordeaux  för 14.600 000 Euro


Milan lånade ut Gourcuff till franska Bordeaux med option till en flytt på permanent basis. Efter Gourcuffs succé fyllda säsong där han bland annat vann ligatiteln och blev utsedd till franska ligans bästa spelare, har Bordeaux nått en överenskommelse med spelaren som därmed lämnar spelaren Milan. Men det talas i media om en återköpsklausul på 20 miljoner euro som absolut kan bli aktuellt efter VM nästa år.




Ricardo Izecson dos Santos Leite Kaká

Född: 1982-04-22 i Brasilia, Brasilien

Såld till Real Madrid för 67.200 000 Euro


Efter sex säsonger i Milan lämnar Kaká klubben. Kaká som under de senate säsongerna har varit den viktigaste kuggen i Milans anfallsspel. Kaká var dessutom omåttligt populär bland Milan fansen i Italien och kommer att lämna ett stort tomrum efter han lämnar klubben. Men försäljningen var ett måste då Milans ekonomi har blivit rejält omtumlad efter det uteblivna Champions league spelet under fjolåret.




Paolo Maldini

Född: 1968-06-26 i Milano, Italien

Avslutar sin karriär som aktiv


Efter 24 fantastiska säsonger i Milans a-trupp så har Paolo Maldini bestämt sig att lägga skorna på hyllan. Detta kan han göra med gott samvete, och kan se tillbaka på en karriär som inte kommer att överträffas av någon. Maldini har varit en självklar del av Milans lag bygge genom flera generationer av Milan lag, storspelare har kommit och gått men Maldini har bestått. Lyckades vinna smått fantastiska 5 champions league titlar och är Italiens mesta landslagsman med 126 landskamper. 12 år med kaptens bindeln vem tar nu över den stolta kaptens traditionen i Milan?   




Carlo Ancelotti

Född: 1959-06-10 i Reggiolo, Italien

Anställd som tränare för Chelsea


Sedan Ancelottis ankomst 2001 har Milan radat upp topplaceringar både i ligan och i Champions league. De självklara höjdpunkterna under Ancelottis tid som tränare i Milan är final triumferna i champions league mot Juventus och Liverpool 2003 respektive 2007. Med Ancelottis avsked väntas stor rensning från klubben. Ancelotti är en av sex tränare som har lyckats vunnit champions league både som spelare och tränare.




Ferreira da Rosa Emerson

Född: 1976-04-04 i Pelotas, Brasilien

Lämnade Milan mitt under föregående säsong. Free transfer


Den brasilianska mittfältskrigaren anlände från Real Madrid 2007, men har under större delen av sin sejour gått skadad och har inte alls bidraget till den del ledningen hade hoppats då han anländ för fem miljoner euro. Emerson lyckades inte göra något mål, och underpresterade grovt. Därför beslutade Milan i samförstånd med Emerson att bryta kontraktet.




Felipe Mattioni

Född: 1988-10-15 i Ljui, Brasilien

Återvänder till Gremio efter lån


Den unga högerbacken från Brasilien lånades in under januari fönstret. Men har under sin tid i klubben aldrig riktigt fått chansen att bevisa varför han lånades. Fick spela några träningsmatcher men såg inte ut att ha matchtempot i kroppen. Kommer med all säkerhet att ha en lysande framtid som fotbollsproffs. Men den framtiden kommer inte att vara i Milan.  




Alberto Paloschi

Född: 1990-01-04 Chiari, Italien

Anfallare/ Prima Punta

Spelaren delägs mellan Milan och Parma


Milan talangen som slog igenom med dunder och brak under 07/08 säsongen, spenderade förra säsosongen i Parma. Där han med sitt slit hans 12 mål på 39 matcher var han en viktig kugge i det Parma som lyckades ta sig upp i serie A. Det skulle gör mycket gott för Paloschi att stanna i Parma ett år till, för att etablera sig i serie A innan han tar steget tillbaka in i Milan. Spelaren är uttagen i U21 EM. Ganska anmärkningsvärt är att Paloschi är fyra år yngre än flertalet spelare i turneringen.  En förlängning av delägarskapet väntas bli klart under denna vecka. Nu är det officiellt att delägarskapet är förlängt och Paloschi kommer att stanna i Parma även nästa säsong.


  

Interna Affärer:



Giuseppe Favalli
Född: 1972-01-08 i Orzinuovo, Italien
Kontraktförlärlängning till 2010-06-30

Milan har bestämt sig att förlänga kontraktet med Giuseppe Favalli ytterligare en säsong. Även om Favalli under fjolåret verkligen gjorde själ för varenda intjänad euro, så hoppas jag verkligen att den gode Beppe kommer att få en mer perifiär roll i årets Milan.




Gennaro Ivan Gattuso
Född: 1978-01-09 i Corigliano Calabro, Italien
Mittfältare
Kontraktsförlängning, avtalet gäller fram till 2012-06-30

Gennaro Gattuso har i tidningarna blivit hyllad till skyn efter att han gick med på att sänka sin lön från 4 till 3 miljoner euro, då han förlängde sitt avtal med ytterligare ett år. Fin tanke i teorin, men i vilket skick kommer den hårdföre mittfältskämpen vara de sista dagarna på det nya kontraktet.




Daniele Bonera

Född: 1981-05-31 i Brecia, Italien

Försvarare.

Kontraktsförlängning, avtalet gäller fram till 2013-06-30


Daniele Bonera var under hösten Milans bästa back och fick flertalet chanser i Gli Azzuri. Men en jobbig ljumskskada stoppade spelarens framfart och Daniele har förhoppningsvis bestämt sig för att nästa avsluta sin nästa säsong med lite landslagsspel i Sydafrika.




Leonardo
Nascimento de Araujo

Född: 1969-09-05 i Niteroi, Brasilien

Tränare

Kontraktsförlängning, avtalet gäller fram till 2011-06-30


När Ancelotti lämnade som tränare, så var Leonardo det självklara valet som ny Milan tränare då man ville plocka in någon från egna ledningen. Leonardo lämnar därmed sitt jobb som teknisk direktör och tar över laget med omedelbar verkan.

  



  

Massimo Ambrosini

Född: 1977-05-29

Mittfältare/ Innermittfältare

Kontrakt till: 2010-06-30 Värde: 3.500 000 Euro/ ÅR


Efter flertalet säsonger spolierade av skador så har Ambrosini under de senaste säsongerna varit en av Milans bästa spelare. När Ambrosini spelar ger han en annan dimension i Milans spel med sin tyngd på fasta situationer och förmåga att hitta rätt positioner i försvarsspelet. Men att han ännu inte har skrivit på något nytt kontrakt tyder på att Ambrosini inte ingår i Leonardos planer. Enligt Berlusconi är Ambrosini Milans nästa kapten. Enligt agenten Moreno Roggi är ett möte med Galliani inplanerat nästa vecka där kontraktsförlängning kommer att disskuteras. Kontraktsförhandlingarna går trögt och parterna är inte riktigt nära varandra.




Alexandre Pato

Född: 1989-09-02 i Pato Branco, Brasilien

Anfallare/ Secunda Punta

Kontrakt till 2012-06-30 Värde: 2.000 000/ år


Alexandre Pato har sedan ankomsten i Milan gjort mål mot alla storklubbar i Italien och har spelmässigt överträffat alla de höga förväntningar som man hade på honom. Bara han blir starkare i bollmottagningen och höjer felprocenten i avsluten så är Pato världens bästa fotbollsspelare. Enligt Galiani har bud kommit in på Pato som var högre än det som Real Madrid fick accepterat på Ronaldo. Självklart vill Pato ha bättre betalt då han enligt marknadsvärde skulle kunna öka sin lön till det tiodubbla. Men lugn Pato ska ingenstans och jag relativt säker på att han innan säsongen drar igång kommer att skriva på ett nytt kontrakt.  


Rykten in:



Aly Cissokho

Försvarare/Vänsterback

Född: 1987-09-15 i Blois, Frankrike

Inköpt från  F.C Porto för 15.000 000 Euro.

Cissokho är en fransk senegalesisk ytterback som sedan han anlände till Porto, tagit stora steg i sin utveckling. Cissokho var fantastiskt bra i dubbelmötet med Manchester United och har efter det skaffat ett fint rykte i fotbolls Europa och även Lyon ska ha varit på jakt efter försvararen. Den 22 åriga senegalesen är nu officiellt klar för Milan och ska genomgå en läkarundersökning under måndagen. Under undersökningen upptäktes komplikationer med spelarens tänder. Milan vill nu sänka pristet på spelaren och vill att Porto ska betala igen om större skador relaterade till tandproblemen. Cissokho värvningen verkar inte bli av pågrund av att Milan vill göra köpet till ett kån med option till köp men Porto tycker att Milan ska stå för sitt ord och betala fullt pris om affär ska ske. Galliani har blåst av affären, men kan tänka sig en övergång om priset blir sänkt. Ännu har vi inte sett slutet på denna soppa.

Trolig övergångssumma:14.000 000 Euro
Möjlighet till övergång: 50%





Federico Marchetti
Målvakt
Cagliari Calcio
Född: 1983-02-07 i Bassano Del Grappa, Italien

Marchetti som under året har lånats ut från Albinoleffe till Cagliari med option för att köpa loss Marchetti för 2,5 miljoner euro. I Cagliari har den unge målvakten gjort stor succé och Cagliari väntas köpa loss spelaren. För att sedan sälja vidare honom till Milan redan nästa år, då Dida kommer att lämna Milan. Cagliari har värvat in hela rättigheten til målvakten. 

Trolig övergångssumma: 8.000 000 Euro
Möjlighet  till övergång: 15%
  



Giuseppe Rossi

Anfallare/ Seconda Punta

Villareal Club de Futbol S.A.D

Född: 1987-02-01 i New Jearsey, USA


Att Italiensk fotbolls mest intressanta talang spelar sin klubblagsfotboll i Spanien är ett tydligt underbetyg till de italienska klubbarna. Dels för att Rossi är bättre än de spelarna som har stannat i Italien, men också för att det inte är någon som har plockat spelaren från marknaden. Rossi har imponerat stort under den gångna säsongen med 15 mål på 36 starter. Intresset från andra klubbar är givetvis stort, Juventus, Genoa och Milan ska vara intresserade. Men även Manchester United kan vara ett alternativ, då laget har option på att köpa tillbaka Rossi. Juventus har lagt ett bud på 18 miljoner plus Trezeguet, vilket inte spanjorerna nöjer sig med.


Trolig Övergångssumma: 30.000 000

Möjlighet till övergång: 10%




David Beckham

Mittfältare

Los Angeles Galaxy

Född: 1975-02-05 i Leytonstone, England

David Beckham lånades in under vintermarknaden. Avtalet gällde ursprungligen bara en tre månaders låneperiod, men Beckham och Milan passade perfekt tillsammans och Beckham gjorde stora ekonomiska uppoffringar för att få stanna säsongen ut. Beckham har vid upprepade tillfällen meddelat att han vill återvända till Milan. Men övergång är troligtvis inte möjlig förrän i vinter då Beckham har spelat färdigt sin säsong med Galaxy och kan lämna gratis.


Trolig övergångssumma: Gratis

Möjlighet till övergång: 2% nu 60% i vinter.





Edin Dzeko

Anfallare/ Prima Punta

VFL Wolfsburg

Född: 1986-03-16 i Sarajevo, Bosnien Hercegovina


Den stora tunga bosniska anfallaren som har gjort succé i tyska mästarlaget Wolfsburg. Dzeko var mycket bra i mötet med Milan i uefa cupen, och Milan ska vara väldig intresserade. Dzeko själv vill till Milan och spelaren ska vara överens med Milan. Wolfsburg däremot vill inte släppa spelaren, men kommer troligtvis tvingas att släppa sin bosniska anfallare när de stora påtryckningarna kommer. Om han anländer tar han upp den andra icke EU platsen. Wolfsburg gör nu ett sista försök att övertala spelaren att stanna. Om detta inte lyckas ser en affär ut att bli klar inom kort. Wolfsburg letar just nu efter ersättare om Dzeko lämnar, så det mesta tyder på att spelaren kommer att bära rödsvart nästa säsong.


Trolig övergångssumma: 25.000 000 Euro

Möjlighet till övergång: 20%




Anderson Hernanes de Carvalho Andrade Lima

Mittfältare/ Innermittfältare

Sao Paulo FC

Född: 1985-05-29 i Recife, Brasilien


Den allroundkunniga Hernanes är en av Leonardos absoluta favoriter. Men en övergång är inte riktigt nära just nu då Milan endast har plats för en icke Eu spelare, den platsen är vigd för Dzeko som är Milans första prioritet. En ny regel från Lega Calcio kan dock hjälpa en övergång. Sao Paulo väntas inte sälja sin stjärna biligt. Efter att ha hånat Milan för att vara fattiga, så väntas inga övergångar göras mellan klubbarna denna sommar.


Trolig övergångssumma: 25.000.000 Euro, Övergångsklausul  40.000.000 Euro

Möjlighet till övergång: 15%




Philippe Mexes

Försvarare/ Mittback

AS Roma

Född: 1982-03-30 i Toulouse, Frankrike


Philippe Mexes är Milans första val bland mittbackar. Mexes har vid upprepade tillfällen sagt att han är hedrad av intresset, men är inte intresserad av att lämna Roma. Kanske spel i Champions League lockar. Milan sägs ha lagt ett bud på 10 miljoner plus Jankulovski.  


Trolig övergångssumma: 15.000.000 Euro

Möjlighet till övergång: 10%




Simon Kjaer

Försvarare/ Mittback

U.S Ciittá di Palermo

Född: 1989-03-26 i Horsens, Danmark


Den unga dansken född 1989 imponerade stort under förra säsongen och var en av ligans absolut bästa försvarare. Har dessutom etablerat sig i danska landslaget och kommer vara en klasspelare ett tiotal år framöver. Danskens framsteg har givetvis inte gått obemärkt förbi. Milan sägs vara laget som står först i kön för spelarens underskrift. Bakom väntar Real Madrid som sägs vara intresserade.


Trolig övergångssumma: 12.000 000 Euro, Övergångsklausul 12.000 000 Euro

möjlighet till övergång: 10%




Juan Angel Albin Leites

Mittfältare/Trequarista

Getafe CF S.A.D

Född: 1986-07-17 i Salto, Uruguay


En kvick offensiv mittfältare från Getafe, med fantastisk vänsterfot och älskar att utmana. Getafe har uttalat att Milan är intresserade av uruguayanens tjänster. Innehar spanskt medborgarskap.


Trolig övergångssumma: 12.000.000 Euro, Övergångsklausul  20.000.000 Euro

Möjlighet till övergång:10%





William Gallas

Försvarare

Arsenal F.C

Född: 1977-08-17 i Frankrike


Milan har varit ute efter Gallas under flera års tid. Nu ser Gallas ut att få en mindre betydande roll i nästa års Arsenal. Flera källor skriver om Milans intresse. Men Gallas passar inte in i Milans nya tänk, då Milan ska sänka lönekostnaderna.


Trolig övergångssumma: 10.000.000 Euro

Möjlighet till övergång:5%




Luca Toni

Anfallare/ Prima punta

Bayern München

Född: 1977-05-26 i Italien


Silvio vill se Luca i nästa års Milan, Silvio har de senaste åren fått som han velat med värvningar som, Ronaldinho och Shevchenko. Silvios värvningar har  under de senaste åren haft läskig tendens att inte prestera. Lyckligtvis för oss så är det Leonardo som styr Milans marknad.


Trolig övergångssumma: 10.000 000 Euro

Möjlighet till övergång: 10%


Bubblare: Emanuel Adebayor, Emanuel Eboue, Samuel Eto´o, Victor Valdes, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Cristian Zapata, Felipe, Miranda., Lavezzi, Eden Hazard, Felipe Melo


Rykten ut:




Luca Antonini 

Född:1982-04-08 i Milano, Italien

Försvarare/ Ytterback


Antonini fick under säsongen väldigt sparsamt med speltid. Men Milan är ändå tillräckligt nöjd med vad Luca presterade för att erbjuda honom en kontraktsförlängning. Under dagen ska parterna mötas och troligtvis kommer man komma fram till ett nytt kontrakt som löper till 2013. Under tidigare nämnt möte, så verkar Milan ha berrättat för Luca att han inte har någon plats i det nya Milan. Det finns gott om intresse för spelaren bland andra klubbar. Fiorentina har visat intresse men inget officiellt ännu.


Intressanter: Fiorentina
Trolig Övergångssumma: 6.000 000
Möjlighet till övergång: 70%
Kontrakt till: 2011-06-30 Värde: 675.000 Euro/år



Andrea Pirlo

Född: 1979-05-19 i Flero, Italien

Mittfältare/ Regista
Snittbetyg 08-09: 5,87

Pirlo har inte presterat sin bästa fotboll de senaste åren och har sett hämmad av att Milan har plockat in flera spelare de senaste åren som vill styra spelet. Ancelotti vill plocka med sin gamla adept till västra London. Pirlo som verkar vara upprörd av Kakás försäljning, och gillar inte generationsväxlingen. Pirlo verkar väldigt sugen på att lämna milano och är sugen att testa något nytt, och chelsea ska vara forsatt intresserade.


Intressenter: Chelsea

Trolig övergångssumma: 25.000 000 Euro

Möjlighet till övergång: 55%

Kontrakt till: 2011-06-30 Värde 6.500 000 Euro/ÅR




Marek Jankulovski

Född: 1977-05-09 i Ostrava, Tjeckien

Försvarare/ Ytterback

Nu när Milan införskaffat Cissokho väntas Jankulovski få gå. Tjecken har under sin period i Milan haft vissa skadeproblem och dessa blir inte bättre med åren. Detsamma gäller spelaren som är på väg utför i sin karriär.  Detta är troligtvis sista chansen att kunna få ut några pengar på den tjeckiska vänsterbreddaren. Inte omöjligt att spelaren få gå i motsatt riktning om Dzeko köps in. Talas mycket om Roma just nu där Mareks gamla Udinese tränare Spalleti basar. Nu när Antonini får gå ökar chanserna för Marek att få stanna ytteligare ett år. 


Intressenter: Roma

Trolig övergångssumma: 5.000 000 Euro

Möjlighet till övergång: 45%

Kontrakt till: 2010-06-30 Värde: 3.000.000 Euro/ ÅR




Kakha Kaladze

Född: 1978-02-27 i Samtredia, Georgien

Försvarare
Snittbetyg 08-09: 5,52

Efter de senaste säsongernas svaga prestationer, väntas Kaladze offras för att få lite extra rum i lönebudgeten. Milan ska ha försökt, lagt ett bud på Wolfsburgs Dzeko där Kaladze ska ha varit en del av övergången.


Intressenter: Portsmouth

Trolig övergångssumma: 8.000.000 Euro

Möjlighet till övergång: 40%

Kontrakt till: 2011-06-30 Värde: 4.000.000 Euro/ ÅR




Nelson Dida

Född: 1974-10-07 i Bahia, Brasilien

Målvakt
Snittbetyg 08-09: 6,0

Dida är en målvakt som har fört Milan till två triumfer i den största av cuper. Men den goda Dida är inte längre den målvakt han en gång har varit. Kanske dags att lämna över och därmed visa din tacksamhet till klubben som har stöttat dig genom sol och regn. Milan ska ha, lagt ett bud på Wolfsburgs Dzeko där dida ska ha varit en del av övergången.


Intressenter: Ingen

Trolig övergångssumma: Free transfer

Möjlighet till övergång: 20%

Kontrakt till: 2010-06-30 Värde: 4.000.000 Euro/ ÅR




Mathias Cardacio

Född: 1987-10-02 i Montivideo, Uruguay

Mittfältare/ Innermittfältare

Cardacio väntas inte få någon speltid nästa år heller och måste lånas ut för att inte förspilla sin talang. Getafe är intresserade och kan gå i en deal innehållande Albin i motsatt riktning.


Intressenter: Getafe (lån)

Trolig övergångssumma: ?

Möjlighet till övergång: 70%

Kontrakt till 2012-06-30 Värde 375.000 Euro/År 




Tabare Viduez

Född: 1989-09-08 i Uruguay

Mittfältare/ Fantatista

Unge Viduez som under fjolåret tog upp en av icke EU platserna.. Fick spela ett tiotal sekunder i ligan och ryktas nu vara på väg bort. Sitter i samma sitts som Cardacio och en utlåning verkar mest trolig just nu.


Intressenter: Getafe (lån)

Trolig övergångssumma: ?

Möjlighet till övergång: 70%

Kontrakt till 2012-06-30 Värde 250.000 Euro/År 


Trolig Startelva (nuvarande trupp):

  

Abbiati

(Dida)

Zambrotta- Thiago Silva- Nesta- Jankulovski

(Oddo)- (Bonera)- (Kaladze)- (Antoninni)

Flamini- Pirlo- Gattuso

(Ambrosini)- (Cardacio)- (Seedorf)

Pato- Borriello- Ronaldinho

(Abate)- (Inzaghi)- (Di Gennaro)


Talk About Wicked Hangover!

En krönika om val att spendera pengar.


Det här är en krönika om hur det måste kännas att vakna upp och man inser att man har spenderat 80 miljoner euro under det senaste året, som man egentligen kunde ha lagt på något vettigt som skolsystemet och bli en vardagshjälte i hela Italien. Istället för att vara en hjälte blir man utskälld, utbuad och hånad för de pengar man har spenderat.


Det kan inte ha varit roligt att heta Silvio Berlusconi, den dagen han fick ekonomirapporten för Milans senaste året. Snacka om att vakna upp med ångest dagen efter om man har kollat på vad pengarna har gått till. 31,5 miljoner på Ronaldinho, 10 miljoner på Scheva, 15 miljoner på Borriello, totalt 12 miljoner lön tillsammans till Kaladze, Emerson och Dida. Hade det inte varit för att han själv har bestämt att plocka in dem värsta utgifterna hade jag faktiskt tyckt synd om gubben.


Silvio Berlusconi har under de senaste åren agerat som ett litet barn som äger ett tvspel. Om det inte spelas på hans egna villkor så är det ingen som ska få spela. Om inte pengarna spenderas på hans egna favorit spelare, så ska inte några pengar spenderas överhuvudtaget. Precis som ett litet barn som drar ur sladden till sitt tv spel. När det barnet bestämmer sig för att gå till marknaden, bestämmer sig han givetvis att köpa ett nytt tv-spel istället för att köpa nya kalsonger som han så väl behöver då de han har börjar gå sönder.


Milan har de senaste åren inte spenderat några större summor på marknaden. Men när man väl har varit villiga att lägga ut pengar så har dess lagts ut på spelare som sedan länge har passerat zenit i sina karriärer. Att spendera 25 miljoner på Ronaldinho när laget verkligen behöver förstärka hela centrallinjen, är enligt mig ett under då Ronaldinho aldrig har fungerat tillsammans med Kaká. Att sedan plocka tillbaka Shevchenko känns för mig som att gå och dricka slatten av en champange som man vet var god när man en gång drack fulla flaskan.


Men ser man vad Berlusconis miljoner har gått de senaste åren, kan man summera att miljonerna som har spenderats de senaste åren inte har gett oss mycket lycka. Det investeringarna har givit känslomässigt, är knappast något jag känner igen som lycka. De känslor som Berlusconis pengar har givit är snarare, sentimentalitet med spelare som Shevchenko och Ronaldo. Uppgivenhet och besvikelse med värvningar som Ronaldinho och Emerson. Oro och osäkerhet med de uteblivna värvningar av kvalitetsbackar, för att ersätta de spelarna som en gång gjorde Milan till Världens bästa klubblag.


Nu är det dags för en ny era och det är bara att hoppas på att Leonardo får friare tyglar på marknaden än Ancelotti.


In Leo We Trust!


RSS 2.0