Maldinis Arv och Moncadas Vision: Nya Tider för Milan

Carlo Bossolis tavla "Five days of Milan" från revolutionen i MIlano 1848 då österrikarna skulle drivas ut ur staden.

 

Grande Milan, den forna stormakten i den europeiska toppfotbollen, hade gått vilse tillsammans med kinesiska ägare som levererade usla sportsliga resultat och ännu sämre ekonomi. När Paolo Maldini tillträdde som teknisk direktör juni 2019 fanns ingen anledning att tro på något projekt, Milan hade blivit en förlorarklubb. Men tack vare hårt arbete av Paolo Maldini och Ricky Massara tillsammans med övriga i klubben så har Milan genomgått en förvandling och det förtjänar en hyllning. 


När Maldini tog över gjorde Milan med ekonomiska förluster på nästan 200 miljoner euro per år och snittade 60 poäng i ligan de föregående sex säsongerna. Den klubb han lämnade fyra år senare är numera en lönsam verksamhet som nu kommer att gå med vinst för första gången sedan 2006 och snittar 75 poäng per säsong i ligan sedan han tog över. Det är resultatet av en hållbar affärsstrategi som Maldini och Massara har implementerat över tid. Deras arbete har också resulterat i bildandet av en slagkraftig stomme av spelare, som utgör en solid grund för framtiden. Spelare som Theo Hernandez, Rafael Leao, Mike Maignan, Malick Thiaw, Ismael Bennacer, Pierre Kalulu, Fikayo Tomori, Zlatan Ibrahimovic och Sandro Tonali har värvats in och gett oss en scudetto. Klubbledningen med Maldini har inte bara gjort bra resultat, de har väckt den passion och stolthet som tidigare var helt bortblåst innan hans återkomst. Grazie Paolo!


Maldini har varit långt ifrån felfri, men den sportsliga och ekonomiska förvandlingen som genomförts under hans tid i klubben talar för sig själv i form av kraftigt förbättrade sportsliga resultat och ökade intäkter. Nu ligger ansvaret på Furlani och Moncada att bygga vidare på den grund som Maldini varit med och lagt. Precis som Maldini satte sin prägel genom att sälja av spelare som Krzysztof Piatek, Suso och Patrick Cutrone för att ersätta dem med Leao, Theo och Bennacer, så har den nya ledningen möjlighet att forma ett nytt Milan. Tonali offrades för att skapa ekonomiska förutsättningar att ta in flera potentiella startspelare. Det är en chansning som kommer med stora risker, men om Furlani och Moncada lyckas lika bra med sin första sommar som Maldini gjorde så har Milan många framgångsrika år att se fram emot.

 

Även om det mesta har blivit bättre under Maldinis år så kommer inte den nya ledningen till ett färdigdukat bord utan problem. Ett av de största problemen som den nya ledningen ärvt och försökt åtgärda är att endast en liten kärna av spelare burit nästan allt ansvar. Stora delar av truppen kan beskrivas som passagerare som släpats fram av lagets toppspelare. Detta skapade stora utmaningar förra säsongen när spelschemat blev tätt, och spelarna inte kunde upprätthålla samma intensitet och fokus. Resultatet blev många poängtapp när belastningen var stor på lagets nyckelspelare. En starkare bredd och en totalrenovering på högeryttern var något som de flesta efterfrågade och som den nya ledningen nu försökt åtgärdat. Förhoppningsvis har Pioli lärt sig en del från förra säsongens märkliga rotationer och väljer att ge spelare som inte är ordinarie speltid innan skadorna kommer på spelarna i startelvan. 


Om man tittar på skillnaden mellan vad Maldinis planer jämfört med Moncadas planer så ville Maldini reformera med finjusteringar av den befintliga truppen. Ruben Loftus-Cheek, Kamada och Berardi ryktades vara klara innan Maldini valde att lämna/kastades ut. Moncada och Furlani vision för Milan är att genomgå en revolution som till stor del finansieras med försäljningen av en av juvelerna som Maldini plockat in. Med det så har man skapat en ny utmaning att ersätta även Tonali. Det är en enorm utmaning att ersätta spelare som Bennacer och Tonali rakt av med spelare som kostar betydligt mindre.

 

Genom att bygga en bredare trupp där fler är delaktiga går det att upprätthålla en högre intensitet under hela säsongen. Spelare som Ruben Loftus-Cheek och Tijjani Reijnders kan tillföra stora delar av den kvalitet och kvantitet som förlorats på mittfältet, även om de förmodligen är sämre än Tonali och Bennacer. Genom att addera en tredje mittfältare istället för Brahim Diaz, i antingen Rade Krunic eller Yunus Musah, kan Pioli skapa en större stadga i defensiven och kompensera för frånvaron av Bennacer och Tonali utan att en enskild spelare behöver vara lika bra. Offensivt så finns betydligt mer genombrottskraft och kreativitet efter Christian Pulisic, Noah Okafor, Luka Romero och Samuel Chukwueze plockats in för att komplettera Leao och Giroud i anfallet. 


Ingen av värvningarna kommer med någon form av garanti för att de ska lyckas i Milan. Det finns däremot stor potential hos de spelare som har kommit in. Loftus-Cheek var fantastiskt bra i Chelsea när Sarri tränade laget och han spelade som box till box mittfältare. Reijnders har fina fötter och kan bidra med mycket av den kreativitet som gått förlorad på mitten. Luka Romero är en spelare som kan växa till att inom några år bli betydligt bättre än Brahim var i Milan. Pulisic har haft ett par katastrofala säsonger i Chelsea men har alla förutsättningar att bli en viktig kugge i  ett starkt Milan. Med en backlinje som är intakt så finns det ändå kontinuitet och Leao som vuxit till en gigant som förmår bära offensiven på sina axlar så finns det ändå en grund för nyförvärven att bygga vidare på. 


Det största orosmolnet över de stora förändringarna i spelartruppen är att det blivit för många justeringar i spelartruppen på kort tid. Många av Milan bästa spelare behövt en del tid innan de börjat leverera i Milan. Bennacer var otroligt ojämn och gjorde många kostsamma missar första säsongen som ledde till poängtapp. Tonali var så medioker under sin första säsong att Meite valdes före honom av Pioli under säsongsavslutningen. Milan förhandlade även fram en stor rabatt på den utköpsklausul som man kommit överens med Brescia om och Tonali sänkte sin lön för att få igenom övergången. Inför  säsongen 21/22 då  Leao blev utsedd till MVP i Serie A så dömdes han ut av delar av fansen som ett hopplöst fall. För att inte tala om CDKs första säsong i Milan. Sedan finns det givetvis exempel på spelare som klivit rakt in och blivit ovärderliga direkt som Tomori och Maignan. Vi kommer inte få något facit på om Maldinis lite mer försiktiga förändringar skulle vara att föredra framför den helrenovering Moncada genomför. Men om inte nyförvärven levererar från första omgången så finns risken att kritiken mot den nya ledningen kommer att bli stor. 


Trots att de hårda smällarna följt efter varandra sedan säsongen blåstes av och Zlatan Ibrahimovic hängde upp skorna i björken, att Maldini fick lämna och att Tonali såldes, finns det fortfarande hopp om framtiden för Milan. Förändringens vindar blåser på milanello, men fansens engagemang ser ut att bestå. Framtidsutsikterna ser fortsatt ut att vara ljusa då pengarna från Tonalis försäljning återinvesterats och bidrar till att höja kostnaden på spelartruppen jämfört med föregående säsong, vilket är en tydlig indikation på att klubben satsar för att bli ännu starkare. Drömmen om en egen arena är fortfarande långt borta, men med markinköp och bygglov så är den iallafall närmare än tidigare. Om ytterligare förstärkningar anländer i form av en mittfältare, en ytterback och en anfallare kan truppen att vara betydligt starkare än föregående säsonger. 


Förhoppningsvis kommer Furlani och Moncada att bygga vidare på Maldinis arv och fortsätta att forma ett lag som är starkare än tidigare årgångar. Tonali, Dest, Bakayoko, Ibra, Vranckx, Tata, Gabbia och Diaz är redan borta medan De Ketelaere, Messias, Origi, Rebic, Ballo-Toure och Adli ryktas bort från klubben. Om man ser till vad dessa spelare bidrog med förra säsongen så är det svårt att säga att förändringens vindar enbart är negativt. Med en bättre högerytter, en stabilare andramålvakt, spetsigare rotation i anfallet och tre mittfältare som skapar mer stabilitet för försvaret så finns all anledning till hopp om ljusare tider. Jag kommer inte skrika viva la rivoluzione, men jag kommer heller inte gråta för den utrensning som har påbörjats i spelartruppen.

 

Il Mercato Estivo 2023: Byggarbetsplatsen Milan

 

Efter en säsong med stora framgångar i Europa och en fjärdeplacering i ligan så har det blivit uppenbart att ägaren inte varit tillfreds med fjolårets mercato. Maldini har fått lämna och Tonali sålts till Newcastle. Totalt åtta spelare har hämtats in till a-truppen och stora delar av truppen ryktas nu bort från klubben.

 

Truppen 2023/24
Målvakter: Maignan, Sportiello, Mirante
Mittbackar: Thiaw, Tomori, Kalulu, Kjaer, Caldara
Ytterbackar: Calabria, Florenzi, Hernandez, Ballo-Toure
Mittfältare:Reijnders, Loftus-Cheek, Krunic, Pobega, Adli, Bennacer, Musah
Anfallare: Giroud, Colombo, Origi, Okafor, Lazetic Yttrar: Pulisic, Leao, Messias, Saelemaekers, Traore, Romero, Chukwueze

 

Homegrowns Milan: Pobega, Calabria, Colombo. Homegrowns Italien: Sportiello, Mirante, Caldara, Florenzi


Möjlig startelva 4-3-3 (officiella spelare)
Maignan
Calabria-Thiaw-Tomori-Hernandez
RLC-Bennacer-Reijnders
Pulisic-Giroud-Leao

 


 

 

 


 Rykten In:

 

 

Nicolas Dominguez
Bologna
Född: 28 juni 1998 [Argentina]
Övergångssuma: €13-15 miljoner
Sannolikhet: Inte nära i nuläget.

Argentinaren som vuxit ut till en av ligans bästa mittfältare de senaste säsongerna har bara ett år kvar på kontraktet hos Bologna. Fennerbache ryktas ha lagt ett bud på runt 13 miljoner € som nekades av Bologna, även Sevilla och Fiorentina är intresserade. På många sätt en logisk ersättare om Krunic säljs till Fennerbache. Även hans mittfältskompanion Jerdy Schouten, som tidigare ryktats till Milan under flera års tid verkar vara av intresse för Milan. Men att Motta tagit lagkaptensbindeln från Dominguez och gett den till Schouten är ett tecken på vem som är mest aktuell för en flytt.

 

 

Riccardo Calafiori
Basel
Född: 19 maj 2002 [Italien]
Övergångssumma: €3-8 miljoner
Sannolikhet: Möjlig värvning

Calafiori värvades inför säsongen av Basel från Roma och efter en lyckad säsong så ryktas han bli den nya backupen till Theo Hernandez. Om man jämför med Ballo-Toure så är Califiori raka motsatsen. Den vänsterfotade italienaren som varit en av Basels bästa spelare när laget snopet missade finalen i Conference League förra säsongen sätter defensiven först och kan även täcka upp som mittback. En stor fördel med Calafiori jämfört med Ballo-Toure är att han är fostrad i Italien när truppen till Champions League ska registreras. Flera olika journalister rapporterar om att Calafiori är förstaval som back-up till Theo när Ballo-Toure lämnar. Det finns rapporter om att det saknas enighet i klubbledningen om Calafiori är rätt spelare att värva men han verkar vara första prioritet in om/när Ballo-Toure lämnar. Basel har tackat nej till att låna ut Califiori utan köpobligation.


Övriga rykten
Jerdy Schouten, Marten De Roon, Federico Redondo, Mehdi Taremi

Avskrivna rykten
Youri Tielemans, Ilkay Gundogan Evan Ndicka, Marcus Thuram, Davide Frattesi, Fabiano Parisi, Arnaut Danjuma, Rogerio, Lazar Samarzic, Gianluca Scamacca, Facundo Gonzalez, Morten Hjulmand
 

 


 

 

 


 

Rykten spelare ut:

 

Divock Origi: Lämnades utanför truppen inför resan till USA, men är nu tillbaka i truppen. Det har tidigare rapporterats om att West Ham, Besiktas, Fenerbache, Alanyaspor, Villarreal och Al-Ettifaq är intresserade av belgaren som tidigare inte varit intresserad av att lämna. Ingenting konkret i nuläget.

 

Rade Krunic: Fennerbache är intresserade av Krunic och ska ha lagt ett par bud som inte varit tillräckligt bra för att Milan ska vara villiga att sälja den pålitlige mittfältaren. Krunic själv ska redan vara överens med Fenerbache om ett fyrårskontrakt med mer än dubblad lön och önskar nu att lämna. Klubbarna förväntas träffas under nästa vecka för att arbeta fram en övergång som båda parter är nöjda med.

 

Junior Messias: Det finns konkret intresse från Torino vars tränare Ivan Juric sägs vilja ha Messias till sin startelva. Att Messias följer med till USA är en tydlig indikation på att ingenting är nära i nuläget och att han skadade sig i första matchen mot Real Madrid förstärker inte Milans förhandlingsposition. Även Besiktas har rapporterats vara intresserade av brassen som sägs föredra att stanna i Italien och då är Bologna och Torino närmast en övergång.

 

Alexis Saelemaekers: Alexis vill ha mer speltid och om man ser till hur Milan agerar under sommaren så är det uppenbart att han inte kommer att få mer speltid nästa säsong. Det har tidigare rapporterats om intresse från utländska klubbar från England och Tyskland utan att någon specifik klubb har nämnts. Det är möjligt att Alexis lämnar den här sommaren. Under försäsongen så har Alexis enbart fått speltid som högerback och om han blir kvar så är det möjligt att han kommer ses som en back-up på ytterbackspositionen.

 

Fode Ballo-Toure: Under förra sommaren fanns stort intresse från Turkiet där det var flera klubbar som var redo att möta Milans prislapp. Men Pioli imponerades av Ballo-Toure under försäsongen så man valde att behålla honom en säsong till. Enligt Gianluca Di Marzio så föredrar spelaren Bologna som enbart erbjuder lån med utköpsklausul medan Milan föredrar att sälja. Spelaren rapporteras ha tackat nej till Fulham som lagt ett bud på fyra miljoner €. Senaste budet ska vara på tre miljoner € från Bremen som Milan tackat nej till. Ballo-Toure vill lämna för att få speltid och med tanke på att många klubbar är intresserade så är det bara en tidsfråga innan han lämnar.

 

 

Mattia Caldara: Det är oklart när och varför Milan förlängde kontraktet med Caldara vars ursprungliga femårskontrakt skulle gått ut i sommar. Men nu är han fortfarande kvar och lär antingen lånas ut där Milan fortsätter betala merparten av hans lön som tidigare säsonger. Det rapporteras nu om att Hellas Verona är intresserade och det är inte en klubb som kommer att bära Caldaras lön.

 

Charles De Ketelaere: Förra säsongens stora värvning har stort intresse från olika håll. Storsatsande Aston Villa rapporteras ha lagt ett bud på 25 miljoner € för den unge belgaren. Även PSV och Fulham ska ha lagt bud som Milan inte varit nöjda med. Nu rapporterar flera trovärdiga journalister om att Charles är nära att lånas ut till Atalanta för tre miljoner € plus fyra miljoner € i bonus beroende på hur Atalanta placerar sig i tabellen. Atalanta rapporteras ha en utköpsklausul på 23 miljoner € där Milan senare skulle få rätt till 10 procent av en försäljning. 

 

Lorenzo Colombo: Colombo ska testas under försäsongen för att se vilken nivå han håller och eventuellt stanna som back-up i anfallet. Intresset från de andra italienska klubbarna är stort då Hellas Verona, Sassuolo, Atalanta och flera andra klubbar i Serie A har rapporterats vilja ha honom antingen på lån eller att köpa honom. Under de senaste dagarna så har det rapporterats om en kontraktsförlängning fram till 2028 och ryktena om en ny anfallare har svalnat något.

 

Yacine Adli: Tidigare uppgifter menar att Adli ska ha tackat nej till en flytt till Salernitana. Nu nämns Lille och Rennes som tänkbara destinationer för Adli som testats som regista under försäsongen. Det har tidigare rapporterats i GdS om intresse från Sevilla, Frankfurt och Bordeaux. I nuläget verkar det inte nära en övergång. 
 

 


 

 

 


 Klara spelare in:

 

Ruben Loftus-Cheek
Chelsea
Född: 23 januari 1996 [England]
Övergångssumma: €16 miljoner + 4 i bonus

 

Loftus-Cheek har under flera år haft svårt att få kontinuitet i Chelsea och när han spelat så har det ofta varit på olika positioner. Under tiden Chelsea spelade med ett tremannamittfält när Sarri tränade laget så visade Loftus-Cheek att han kan vara en riktigt bra tvåvägsmittfältare och under en säsong gjorde han 10 mål och 5 assist i ligan och Europa League. Engelsmannen har sina största styrkor i duellspelet där han är stor, stark och snabb samt att han är skicklig med bollen. Under förra säsongen så snittade han flest lyckade dribblingar i Premier League av alla innermittfältare som spelade mer än 1500 minuter. Under de inledande träningsmatcherna har han imponerat stort och förväntas bli en startspelare.

 

Christian Pulisic
Chelsea
Född: 18 september 1998 [USA]
Övergångssumma: €20 miljoner + 2 i bonus

 

När Pulisic värvades så väcktes direkt frågor om han värvades för att sprida varumärket i USA. Men om man kollar på ålder och vad han åstadkommit så är det lätt att motivera prislappen på rent sportsliga grunder. När Chelsea vann Champion League så var Pulisic avgörande på vägen till finalen. När Pulisic var som bäst säsongen 19/20 så var det väldigt få lag som klarade av att få kontroll på amerikanen. Pulisic kan spela i offensiva positioner från vänster till höger och om Milan spelar 4-2-3-1 lär han vara startspelare som offensiv mittfältare.

Christian Pulisic | 2019/20 Season | Every Goal & Assist  

 

Luka Romero
Lazio
Född: 18 november 2004 [Argentina]
Övergångssumma: Free-transfer

 

Romero är född i Mexiko men uppväxt i Spanien av argentinska föräldrar. Debuten i La Liga gjordes redan som 15 åring för Mallorca och var då den yngsta spelaren någonsin att göra debut i någon av topp fem ligorna i Europa. Efter det så har Romero spenderat två säsonger i Lazio där han inte fått särskilt mycket speltid och testar nu sin lycka i Milan istället. Romero är en teknisk spelare som är aggressiv i presspelet och har ett kraftfullt skott med sin vänsterfot. Favoritpositionen enligt honom själv är centralt som offensiv mittfältare även om han kan spela på kanterna också. Har inlett riktigt piggt under försäsongen.

Nedan så kan ni se hur Romero spelar: (Helt otroligt mål!)

Luka Romero vs New Zealand U20 | Rocket Goal + Assist 💫 | NEW MILAN PLAYER 🔴⚫️  

 

Tijjani Reijnders
AZ Alkmaar
Född: 29 juli 1998 [Nederländerna]
Övergångssumma: €19 miljoner + 4 i bonus

 

Efter flera år utan kontinuitet där han spelat på nästan alla positioner så fick Reijnders chansen att spela som en tvåvägsmittfältare i AZ och utvecklingen var tydlig. Under förra säsongen snittade Reijnders flest spelade minuter av samtliga utespelare i topp-10 ligorna i Europa. Med totalt sju mål och tolv assist som sittande mittfältare och en av spelarna som startade flest anfall i Europa så var han motorn som drev sitt lag. Reijnders största egenskaper är i spelet med boll där han har bra teknik och är kreativ med bollen. 

Nedan är ett klipp från Reijnders insats mot West Ham i semifinalen av Conference League:

Tijjani Reijnders vs West Ham | SUPER GOAL & SKILLS | MILAN TARGET 

 

Marco Sportiello
Atalanta
Född: 10 maj 1992 [Italien]
Övergångssumma: Free-transfer

 

Sportiello är en rutinerad målvakt som spelat nästan 200 matcher i Serie A för Fiorentina, Frosinone och Atalanta. Sportiello är en traditionell italiensk målvakt som Pioli har bra koll på Sportiello sedan deras tid tillsammans i Florens. Förhoppningsvis så kommer han inte behöva spela så mycket, men om han behöver spela så kan han ingjuta lite mer lugn än vad Tatarusanu gjorde under sin tid i Milan. Med tanke på att han kostar ungefär hälften av vad Tata gjorde så är det en riktig lågbudgetlösning. Inledningen i Milan har varit svag med flera misstag i första internmatchen och en stor tabbe i matchen mot Real Madrid.   

 

Noah Okafor
Salzburg
Född: 24 maj 2000 [Schweiz]
Övergångssumma: €13-14 miljoner

 

Efter mötena med Salzburg i Champions League så ska Milans tränare Pioli blivit mycket imponerad av Okafor som var ett ständigt hot i första mötet mellan lagen. Okafor som vanligtvis utgår från vänstersidan i anfallet har under sina fyra säsonger i Salzburg mäktat med 25 mål och 15 assist i den österrikiska ligan trots begränsat med speltid. Poängsnittet på 1,09 poäng per 90 är riktigt bra, att han endast startat 39 ligamatcher på fyra säsonger är däremot mindre imponerande. Okafor har haft stora skadebekymmer under de senaste säsongerna, dels med ett antal muskelskador men även en fraktur i en fot.

Övergångskostnaden förväntas vara 13/14 miljoner € inklusive bonusar. Okafor rapporteras tjäna 2 miljoner € netto per år. FIGC räknar Schweiz som en del av EU så värvningen av Okafor påverkar inte möjligheten att värva en till spelare som inte har ett EU-pass.

 

Samuel Chukwueze
Villarreal
Född: 22 maj 1999 [Nigeria]
Övergångssuma: €20+8 i bonus miljoner

Samuel Chukwueze är en snabb vänsterfotad högerytter som är duktig att ta sig förbi sin försvarare. Den 24-årige nigerianen som saknar EU-medborgarskap slog igenom redan för fem år sedan då han under sin första säsong i La Liga lyckades smälla dit fem mål. Under den föregående säsongen gjorde Chukwueze 23 poäng varav 11 i La Liga vilket är hans bästa notering under karriären. 

 

Från att Villarreal efterfrågat 40 miljoner € så rapporteras det nu om att Milan lyckades få ned priset till 20 miljoner € plus åtta miljoner i bonus. Chukwueze har nu skrivit på ett femårskontrakt för Milan.

 

 

Yunus Musah
Valencia
Född: 29 november 2002 [USA]
Övergångssuma: €20 miljoner

Den unge amerikanen har en speciell bakgrund med ghananska föräldrar då han är född i USA, har vuxit upp i Italien innan han lämnade för Arsenals akademi och sedan 2019 har han tillhört Valencia. Åldern till trots så har Musah redan hunnit med 94 matcher i La Liga och 24 landskamper för USA.  Musah kan beskrivas som en atletisk tvåvägsmittfältare som är trygg med bollen. Det har rapporterats om att Milan redan har ett femaårskontrakt klart med Musah värt två miljoner € netto per år sedan ett par veckor tillbaka.

 

Andra klubbar från framförallt Premier League var också intresserade av Musah som själv endast ville till Milan. Precis som landsmannen Pulisic så har han övertygat stort i landslaget där han fått en mer central roll än den han haft i Valencia där han flyttats runt i många olika roller på mittfältet.

 

Här kan ni se vilken spelartyp Musah är: YUNUS MUSAH VS MEXICO (15/06/2023) CONCACAF NATIONS LEAGUE




Övriga spelare in

Alex Jimenez
Real Madrid, högerback
Född: 8 maj 2005 [Spanien]
Övergångssumma: Lån med utköpsklausul

Vänsteryttern Chaka Traore är uppflyttad från primaveralaget.

Målvakten Noah Raveyre är värvad till primaveralaget på free-transfer. 

 


 

 

 


 Klara spelare ut:

 

Sålda spelare

Sandro Tonali 64-70 miljoner € plus 10 i bonus

Marco Brescianini 50% vidareförsäljning

Ante Rebic 0-2 miljoner € inklusive bonus

(Lorenzo Colombo såld för 2,5 miljoner €, återköpt för 3,5 m €) 

 

Pensioneringar och free transfers
Zlatan Ibrahimovic, Ciprian Taturusanu, Kingsford Boakye (Icke-EU)

 

Avslutade lån

Brahim Diaz, Segino Dest, Timoue Bakayoko, Aster Vranckx

 

Utlånade spelare

Daniel Maldini till Empoli på lån med utköpsklausl på 5 miljoner € och återköpsklausl på 6 miljoner €. Marco Nasti lån till Bari, Mattia Gabbia lån till Villarreal, Devis Vasquez till Sheffield Wednesday

 

Spelare som gett pengar tack vare bonus/vidareförsäljning

Matteo Pessina 6 miljoner €, Sebastiano Desplanches 0,8 miljoner €, Lucas Paqueta?

 

Årskostnad spelare in:

Pulisic

11,32 (5+6,32)

Chukwueze

10,32 (4+6,32)

Loftus-Cheek

9,24 (4+5,24)

Reijnders

6,69 (4+2,69)

Musah

6,62 (4+2,62)

Okafor

5,96 (2,8+3,16)

Romero

1,048

Sportiello

0,925

Totalt

52,1

 

Årskostnad spelare ut:

Tonali

7 (4,6+2,4)

Rebic

5,93 (1,34+4,59)

Dest

4,98

Bakayoko

4,96 (4,63+0,33)

Vranckx

2,76 (0,8+1,96)

Ibra

1,9

Tatarusanu

1,74 (1,54+0,33)

Diaz

1,51 (0,66+0,85)

Gabbia

1,5

Totalt

32,3

 

 


RSS 2.0