Ännu en klassvärvning på Acmilan.com

Passande låt för Milans marknad just nu.

För de som följde Milans officiella hemsida under dagen, fick den trevliga läsningen att Giuseppe Rossi var klar. Uppgifter som togs bort bara några sekunder senare. Rossi är den tredje spelaren inom några år som har presenterats som klart nyförvärv, för att sedan representera en annan klubb.


Den unga italienaren född 1987 har under det senaste året spelat in sig i landslaget, och har gjort det bra när han har fått speltid med dubbla mål i inhoppet mot USA och ett mål mot Nord Irland. I Vilarreal så kan han ses som ordinarie i sin position som secunda punta. Blir dock ofta utbytt och skulle absolut inte fått mindre speltid i Milan.


I Italien så har det talats om "Beppe" Rossis vilja att gå till Milan, och att Silvio Berlusconi möjligen kan se Rossi som den lyxvara, han unnar sig ibland.


Att en ung talangfull italienare av Rossis kaliber måste tjäna sin lön i utlandet, är enligt mig bedrövligt då han med enkelhet hade kunnat lyft ett lag i serie a. Att Milan bör koncentrera sig på andra positioner i första hand, tar inte bort det faktum att MR. Botox gör som han vill med sina pengar.


Rossi är knappast den spelare Leonardo ute efter. Han är varken ytterback eller prima punta, så även om jag är löjligt förtjust i Rossi så hoppas jag att Berlusconi ger Leonardo det han vill ha. Förra året kördes Ancelotti över då han efterfrågade Adebayor, men fick Silvios favoriter Ronaldinho och Shevchenko. Det ska bli roligt att se om Leonardo kan följa upp sin tidigare tuffa attityd mot ledningen och kräva att han bestämmer värvninar.


Även om Sportmediaset, som är en av Silvios kanaler har gått ut med uppgifter om att hemsidan om att sidan blivit hackad. Så kvarstår det faktum att Vilarreal har spenderat mer än de har gjort sig av med denna sommar. Något som känns konstigt då Vilarreal missade Champion League och behöver sälja någon/några spelare.


Highlights och spelarbetyg: Milan - Inter


Det blev ingen vinst för Milan under USA turnén denna gång, efter att ha besegrats även i den avslutande matchen mot Inter med 2-0


Med tanke på Inters minst sagt dåliga säsongsinledning så fanns förhoppningar om en vinst ikväll. Men dessa förhoppningar grusades tidigt i matchen, då Milito gjorde 1-0 och Chivu ledde ett försvar som var säkrare än Fort Knox. Med inkomsten av Julio Cesar, Maicon och Lucio så visade Inter upp ett försvarsspel som var bland det bästa jag sett.


Framför backlinjen befann sig Cambiasso som var otroligt bra, och tog av bollen av Ronaldinho så fort de kom nära varandra. Med försäljningen av Zlatan och inkomsten av Milito, Eto´o och Hleb så kommer Inter anfallsspel vara betydligt mer dynamiskt. För första gången så känner jag att Inter faktiskt kan vinna Champion League.


Under Milans tidigare matcher under försäsongen, så är det fyra spelare som har imponerat mest. Ronaldinho, Flamini, Inzaghi och Nesta. Utav dessa fyra så var det bara Ronaldinho som startade, och i ärlighetens namn så har jag sällan sett en spelare som har blivit så totalt till intet gjord av en spelare. Ett bevis på hur bra Cambiasso är. Lägg till att vi spelade med våran fjärdemålvakt och att de stora matchernas man Seedorf var skadad så inser man att Milan kommer att bli bättre när bästa laget kommer att spela. Dessutom har flertalet spelare precis kommit tillbaka från långtidsskador, och dessa kommer att bli bättre genom hela säsongen.


Om Milan ska vinna mot Inter så krävs det att man har det bästa laget, vilket man inte ens var nära att ha. Med Flamini som skulle ha pumpat in nytt syre i ett annars statiskt Milan. Nesta som skulle ha styrt upp backlinjen, tillsammans med Thiago Silva som var bästa Milan spelare för kvällen. Inzaghi är ett hot varje gång bollen närmar sig straffområdet. Ett signum som inte direkt passar in på Borriello just nu.


Om man ska sammanfatta den här USA turnén så är jag positiv. Spelet var överlag bra, samtliga fick speltid och de viktiga kuggarna har visat att de kan prestera riktigt bra fotboll. Tyvärr blev det inga vinster, men till skillnad från Inter så kommer vi att sälja tröjor och få nya fans i USA med våran trevliga fotboll.    


Utav alla spelare i truppen, så är det bara Borriello, Zambrotta, Jankulovski och Kalac som inte får godkänt. Alla andra har varit bra. Extra plus till alla ynglingar som har fått chansen och tagit den.


Spelarbetyg:

Kalac 4,5

Var minst lika dålig som förra matchen. Släppte två riktigt biliga mål, och släppte retur på varenda skott som kom emot han. Plockar ner några inlägg vid några tillfällen och räddar sig själv från en trea. Men Kalac bör vara rankad som nummer fyra, när de ordinarie målvakterna kommer tillbaka.

Zambrotta 5,5 (ut 63´)

Zambrotta gör inget väsen av sig i anfallsspelet, men har inga problem i försvarsspelet. Kommer upp flera gånger, men passningarna han får är för dåliga och gav nog avsmak att fortsätta att följa med upp. Men vad är tanken med att ha en Juve-icon springandes på ytterbacksplats när han inte är bättre än våra egna talanger.


Onyewu 6,0 (ut 63´)

Inleder matchen med att gå bort sig när Milito vände och vred i straffområdet. Men det målet måste dock läggas på Kalac som inte klarar av att täcka första stolpen. Spelade sedermera upp sig och spelar resolut. Kommer att bli en nyttig förstärkning för Milan, när man jagar poäng i slutminuterna.


Thiago Silva 7,0 (bäst i Milan)

Åter igen en riktigt bra match av Thiago, han gör flera brytningar i världsklass och är så bra med bollen. Visar att de första darriga matcherna endast berodde på, brist på speltid. Milans klart bästa spelare, så länge han och Nesta spelar tillsammans så känner jag mig trygg.  

Jankulovski 5,5 (ut 63´)

Försöker bidra i anfallsspelet med bra löpningar. Men passningarna är för dåliga. Missar inte lika mycket som vanligt i försvarsspelet och undvek ett gult kort för ovanlighetens skull. Kommer troligen att flyttas upp på mittfältet när den nya backen kommer, en bra lösning för att slippa se Jankulovski som vänsterback.

Gattuso 5,5 (ut 68´)

Det är nästan läskigt att se Gattuso just nu. Han vill så mycket, men får ut så extremt lite. I den formen han är i nu så klarar han inte av att ta av någon bollen. Blir tunnlad tre gånger av Diego Milito, just nu så ser det bar löjligt ut när Gattuso spelar. Spelar enkelt och tappar inte så mycket boll, det var positivt iaf.

Pirlo 5,5 (ut 45´)

Med Ambrosini och Gattuso bredvid sig igen så var markeringen tuffare och spelalternativen färre. Behöver mer rörligt folk runt omkring sig om han ska göra någon nytta, för att spela ett bra försvarssvarsspel kan han inte spela iaf.

  
Ambrosini 6,5

Vår kapten gjorde en riktigt bra insats på mittfältet. Han tog flera riktigt bra djupleds löpningar som skulle ha resulterat i mål om bollen skulle ha kommit. Kommer att bli ovärderlig på Milans mittfält med sin mångsidighet och distanserar konkurrensen från Gattuso med mil just nu. 


Ronaldinho 5,5 (ut 68´)

Ville lika mycket som han har gjort de tidigare matcherna. Men planen var för dålig och Cambiasso var för bra för att han skulle kunna hota. Kändes riktigt farlig när frisparkar gavs i närheten av straffområdet, men det är svårt att göra mål, när muren står på fem meter. Har ändå visat att han vill tillbaka och får högsta betyg för denna resa.


Borriello 5,5 (ut 45´)

Var mycket rörligare i denna match jämfört med förra. Tog flera bra löpningar i försvarsarbetet, men måste röra sig bättre i och i närheten av straffområdet. Såg riktigt stark ut i duellerna med Lucio och Chivu, så än så ska vi inte döma bort Marco.

Pato 6,0

Försökte så gott han kunde att stångas med Lucio, men fick inte riktigt ut någonting. Hade flera riktigt bra intentioner och visar att snabbheten och skottet finns där. Skulle Ronaldinho och Borriello dessutom lyckas ge honom någonting att jobba med, så kan detta bli bra.

Inhoppare:

Oddo 6,0 (in 63)

Försöker ta sig in spelet och kommer till flera inläggslägen. Leveranserna är dock alldeles för dåliga. Känns som en bilig kopia av Dani Alves, kommer runt på kanten och satsar på hårda flacka inlägg. När dem lyckas så är det klara mål, annars så ser det bara patetiskt ut.

Nesta 6,5 (in 63´)

Det är så skönt att Nesta är tillbaka. Var riktigt bra, och avväpnade Inter spelarna med enkelhet.

Antonini 6,0 (in 63´)

Visade att han ville attackera från sin vänsterbacks position, springer mycket och får ut mer än Jankulovski av sitt spel. Förtjänar sin speltid och kommer förhoppningsvis få avlasta en ny vänsterback denna säsong.

Oduamadi 6,0 (in 68´)

Ett riktigt piggt inhopp av den unga nigerianen, har tyvärr visa problem med planen och passningarna var inte bra. Men viljan och intentionerna fanns där och Odu visar att han skulle kunna hantera en utlåning till serie b.

Zigoni 5,5 (in 45´)

Har ingen gynnsam situation där uppe. Möter världsbackar och får inga bollar att jobba på, jobbigt läge när man inte är den spelartypen som skapar på egen hand.   

Flamini 6,5 (in 68´)

Kommer in och tar hand om mittfältet direkt. Är en fantastisk passningsspelare, och var Mlans genomgående bästa spelare. Värdig att kröna sin insats med ett mål, men Julio Cesar stod i vägen idag.


Abate 6,0 (in 45´)

Försöker lösa alla lägen med snabbhet för att sedan slå en krossboll. Hade läskigt hög felprocent i dessa idag, men såvida inte förra årets statistik om procent på krossbollar var en lögn, så vet man att han kan bättra sig. Är en skön spelartyp som kommer att göra stor nytta på dagens Milan mittfält.


Milan-Inter 0-2 (0-1)

Milan-Inter 0-1 Diego Milito 4´

Milan-Inter 0-2 Diego Milito 75´


MILAN: Kalac; Zambrotta (63' Oddo), Onyewu (63' Nesta), Thiago Silva, Jankulovski (63' Antonini); Gattuso (68' Flamini), Pirlo (45' Abate), Ambrosini; Ronaldinho (68' Oduamadi); Borriello (45' Zigoni), Pato

INTER: Julio Cesar (85' Toldo); Maicon (69' Santon), Lucio (76' Materazzi), Chivu (73' Cordoba), Zanetti (90' Obi); Muntari (76' Burdisso), Cambiasso (87' Destro), Thiago Motta (62' Vieira); Stankovic (85' Krhin); Balotelli (69' Mancini), Milito (76' Quaresma)


Derby della Madonnina NR.270

 


Ikväll är det dags för årets första derby. Efter fint spel tidigare under turnén, men utan vinster så är det nu dags att sätta sig i respekt med en imponerande skalp.


I Inter väntas Lucio debutera. Mourinho berättade för media att med Lucios snabbhet så kan Inter lyfta sin backlinje 20 meter. Vilket jag hoppas att de kommer att göra för, om Pato får ytor bakanför backlinjen så är han en av de vassaste anfallarna i Världen.


Inter har under World Fotball Challenge förlorat bägge sina inledande matcher. Men till skillnad från Milan så har Inter spelat en riktigt tråkig fotboll och spelet lär knappast bli bättre utan Zlatan. Uppe i anfallet väntas Milito och Balotelli starta uppbackade av Stankovic, skönt att slippa Zlatan och Adriano. Men Stankovic verkar bli kvar ett år till.


I Gazzettan så står det att Seedorf är skadad, och kommer inte att komma till start. Istället väntas Abate få sin första start i Milan tröjan. En väldigt förtjänt start, hoppas han kan vara lika pigg som under sina föregående inhopp.


Uppe i Anfallet är det möjligt att Inzaghi och Borriello startar. I ytan precis bakom dessa kommer troligen Ronaldinho husera. Men eftersom jag ännu inte har lyckats pricka in en enda startelva så vill jag inte försöka. Det var lättare på Carlos tid. Men Nesta och Thiago Silva lär starta centralt i backlinjen. Enligt officiella hemsidan så är Inzaghi skadad och kommer inte till spel, tyvärr.


Annars så verkar det som att Milan har Elano klar. En riktigt bra värvning då han kan bidra på flera olika positioner, bara inte Abate blir hindrad.


Dessutom har Gattuso och Leonardo bett om värvningar. Leonardo vill ha en back, och en Anfallare. Vilken ytterback som kommer att komma känns svårt att förutspå, men att det kan komma att bli en trevlig överraskning tvivlar jag inte en sekund på. I anfallet så sätter jag en peng på att det slutligen kommer att bli Dzeko som kommer. Ryktena om Bendtner är enligt mig bollocks. Tror inte ett ord på Corriere Dello Sport eller någon engelsk tabloid.


En marknad med Elano, Dzeko och en bra vänsterback måste ses som en mycket bra mercato. Vi har gjort oss av med mycket överflödig lön och får in spelare som verkligen behövs. Vettigt spenderat.


En av mina absoluta personliga favoriter Alessandro Rosina, är på väg till Zenit, för 7,5 miljoner euro. En stor förlust för italiensk fotboll om han lämnar. Rosina är en skön person och en riktigt trevlig fotbollsspelare. En spelare jag gärna hade sett i Milan, till skillnad från de flesta spelare som andra har varit besviken över att Milan inte köpt.


Pato berättade under gårdagen för Gazzettan att han vill spela som secunda punta, och att han vill spela Champions League final med Milan. Att Pato inte ska spela prima punta är inget nytt och förhoppningsvis är Inzaghi lika het hela säsongen så att Pato inte behöver ägna tid åt bollmottagning.


Ikväll tror jag på första vinsten under USA turnén. Vad sägs om vinst med 2-0 efter mål av Inzaghi och Onyewu.


Kvällens derby della Madonnina blir det 270 mötet mellan de två Milano antagonisterna. Matchen startar kl.23.00 och kommer att streamas av bet365.

Förväntad startelva Milan (helt egen):
Storari
Jankulovski-Thiago Silva-Nesta-Zambrotta
Gattuso-Flamini-Abate
Ronaldinho
Pato-Borriello 


Solorossoneri- Äpplen som faller och päron som ruttnar


Kan det finnas någon som är mer värdig en avslappnande semester än självaste Paolo Maldini?

Den tjugosjätte juni 1968 föddes Paolo Maldini på ett sjukhus i Milano. Paolos fader hette Cesare och var lagkapten i Milan, Cesare var alltid ödmjuk som person men hade en förmåga att bli okoncentrerad och cigaretter var vanligt förekommande i vardagen.


Paolo däremot var alltid 100 procent professionell och har under sina 41 år på jorden, inte rökt en enda cigarett och har inte heller förtärt någon form av alkoholhaltiga drycker. Samtidigt så har han alltid ställt upp för sina lagkamrater. En sann kapten som inte drog på sig ett enda rött kort under sina tjugofem år i Milans A-trupp. En otrolig bedrift för en försvarare som spelade över 900 matcher på högsta nivå.


Enligt mig så är Paolo Maldini, det närmaste man kan komma en perfekt ytterback. Han hade elegans, teknisk briljans och var taktiskt överlägsen. Dessutom var hans löpkapacitet i klass med Flaminis. Thiago Silva har kommit in som ersättare för mittbacken Maldini, men vi har ännu inte ersatt ytterbacken Paolo Maldini sedan han flyttades in som mittback. Helt horribelt med tanke på att Maldini var världens bästa vänsterback fram till dagen han flyttades in i mitten.


Paolo har själv sagt att han ser Criscito som sin ersättare på vänsterbacks plats, vilket han har frågat efter under nästan två års tid. Criscito sägs vara en trevlig pojke som är oerhört lojal mot Genoa, men idolen råkar vara en viss Paolo Maldini. En attack för spelarens underskrift skulle troligen kosta runt 13 miljoner euro. 7,5 för Genoas halva, 5,5 för Juventus halva. En siffra som kan se ut som mycket, men hur många unga vänsterbackar finns det som håller den nivå som Criscito håller.


Det roligaste med dagens Milan trupp är att vi har så många spelare som älskar klubben och är beredd att gå över lik för speltid. Vi har flera spelare som kanske inte räknas som några världsklass spelare, men spelare som Daniele Bonera spelade flera matcher med en trasig ljumske för att ställa upp för laget. En ljumskskada som drog ner hans kapacitet mycket.


Jag som är hockeyspelare vet en del om ljumskskador, och att Bonera spelade flera matcher med ljumskskador gör honom i mina ögon till en fem stjärnig karaktär. Ljumskskador är lömska skador, och Bonera kommer troligen få dras med dåliga ljumskar resten av sin karriär, men Milan skulle troligen inte tagit sig till Champions League om Boneras storspel hade bytts ut med orutinerade Darmian. Bonera är typ exemplet av den typ av karaktär jag vill se i Milan.


Det samma gäller Luca Antonini som var beredd att skola om sig från yttermittfältare, till ytterback för att få återvända till klubben han älskar. Antonini skulle springa två mil per match om det krävdes för att få speltid. Antonini och Bonera är goda alternativ på sina respektive positioner, och bör ingå i rotationssystem. Även om Antonini bör avvaras i större matcher så förtjänar han sin speltid, Bonera däremot är i nuläget det bästa alternativet som finns tillgängligt på högerbacken, om man bortser från Zambrotta.


Ambrosini ställde även han upp för laget när spelarbristen var total. Gattuso spelade hela 90 när han slet av korsbandet i knät, där snackar vi vilja att ställa upp för klubbmärket. Till och med Seedorf och Kaladze ställde upp och spelade skadade under längre perioder. Inzaghi är perfektionist med sina förberedelser inför matcher, och ger alltid allt för laget. Egenskaper som jag värdesätter extremt högt i Milan.


Det är den typ av inställning jag älskar hos Milan spelare, och för er som tycker att jag är konstig för att jag inte vill se en massa nyförvärv av brassar och argentinare så är det för att, jag tycker att när man bedriver en professionell verksamhet så förväntar jag mig även att spelarna är professionella. När jag ser över vilka jag vill ha till klubben så står karaktären alltid i fösta hand. Jag ser hellre att vi har elva spelare som brinner för klubbmärket och är lite sämre rent speltekniskt än elva stycken "gold-digging whores". Ronaldinho och Beckham faller dock inte in under den kategorin, de var beredda att ge upp flera miljoner euro i övergångarna till Milan för att komma och bevisade därmed att dem är Milan materiell.


Om man har spelare som är seriös som Ambrosini, Inzaghi och Maldini som är oerhört noggranna med sin kroppar, och är hänsynslöst professionell, så håller dem åtminstone fem år längre än spelare som lever på talang och inte tror att vad dem häller i sig påverkar deras framtida karriär. För att citera Harry Redknapp "att hälla alkohol i en fotbollsspelare är som att hälla diesel i en ferrari." Den största delen handlar dock om motivation, men vad har en spelare som hänger på nattklubbar på nätterna? Jag var under fjolåret aldrig en av dem som var glad över Ronaldinho värvningen, men i år så ser han riktigt motiverad ut, och har lovat Silvio bättring gällande privatlivet. Dinho kommer därför att dominera i år.


Därför är mina drömvärvningar i nuläget Criscito, Sammarco och Dzeko. Spelare vars karaktärer skulle passa perfekt in i dagens Milan trupp. Det är dessutom spelartyper som truppen skriker efter, med dessa i truppen så skulle Milan kunna utmana på alla fronter utan att behöva spendera särskilt mycket varken på lönekostnader eller transfers. Värvningar som är helt i stil med vad det nya Milan är menat att stå för.


Men just nu har jag tillräckligt förtroende för Leonardo, så att jag tar för givet att han har tillräcklig koll på vad han behöver så, jag tar för givet att vi kommer att få in en bra ytterback och en bra anfallare i augusti. Vilket kommer att göra våran trupp, riktigt slagkraftig till nästa års säsong.


Jag vill också passa på att säga att jag inte har något problem, med någon spelare på grund av nationalitet, härkomst eller releigion. Allt handlar om karaktär. Det finns inte någon nation top 20 i världen som inte har någon spelare jag gärna hade sett i Milan. Alla länder har sin egen typ av spelare och med spelare från olika länder så får man flera olika spelartyper som inte finns inom landet. Men jag tycker ändå har så pass många olika spelartyper att man ska kunna kräva att italienare ska vara den nationalitet som är den flitigast förekommande.


Highlights och spelarbetyg: Milan - Chelsea



Inatt spelade Milan sin tredje match under USA turnén. För tredje matchen i rad går man och lägger sig med ett leende som räcker hela natten.


Milan spelar en otroligt trevlig fartfylld fotboll, och skapar massor av chanser. Samtliga matcher så har fotbollsunderhållningen varit högoktanig. Mourinho sa att han inte kan trolla med knäna för att få fram ett vinnande Inter, Leonardo har inte fått in några spelare ändå ser spelet otroligt bra ut.


Leonardo har bara haft fulla truppen till sitt förfogande under lite mer än en vecka. Men han har ändå lyckats format en grupp på ett fantastiskt sätt och har totalt dödat tråighets stämpeln. Nu med dryga månaden kvar till säsongs premiär så är det absolut inget myteri, när jag påstår att Milan kommer att spela Europas bästa fotboll.


Jag är totalt frälst av Leonardo. Hans coachning av laget är helt perfekt, han sätter in rätt spelare vid rätt ögonblick, och har en fantastisk förmåga att inte vänta tills sista minuten innan han slänger upp Onyewu på topp. Allt Leonardo har åtagit sig har stämmt så väl in med hur jag vill att Milan ska spela, och att han har fått igång Pirlo och Seedorf igen ska han få en full bukett rosor för.


Efter varje match hittills så har jag varit glad över hur spelet har sett ut, men i nattens match så var Milans anfallsspel helt magiskt. Hade det inte varit för att Borriello var Grimsås (Citat Marcus Birro) och för Oddos oförmåga att sätta en passning till en medspelare så hade Milan kunnat förnedra Chelsea, likt vi blev förnedrade förra året.


Matchen inatt var den bästa fotbollsunderhållning jag har skådat sedan Milan - United 2007. Det var chanser åt bägge håll, men bortsett från första tio minuterarna så fick Chelsea knappt låna bollen av Milan. Vilket höll i sig även när Leonardo valde att trycka in en del ynglingar, som visade att dem också kunde skapa ett massivt tryck mot Cech i Chelsea kassen.


Nu till det dåliga i matchen, vi släppte in ytterligare ett mål på grund av dålig press i ytorna som våra mittfältare bör käka upp. Visserligen var Drogbas skott mästerligt, men så där ensam ska han inte få vara. Inget gott omen då serie a har massvis med spelare som kan trycka från distans.


Kalac 5,0

Det roliga med Kalac är att han mäter 2,02, men när han hoppar och slänger sig så har han räckvidd som en liten 1,70 kille. Hans fysik måste vara den sämsta jag någonsin sett på en proffs idrottare. Hans snabbhet när han gick ut mot Anelka var knappt i joggningstempo, hans spänst när han slänger sig gör att det bara ser ut som att han lägger sig. Krydda hans bedrövlig fysik med en oförmåga att använda fötterna så får du Världens sämsta målvakt Zeljko Kalac.


Massimo Oddo 6,0

En högerbacks primära uppgift är att stänga sin kant, det gjorde Oddo på ett riktigt bra sätt. Visserligen med hjälp av Flamini, men att Oddo sprang mycket gick inte att ta miste om. Men hans oförmåga att spela såväl korta passningar som långa passningar är ännu tydligare. Hade inte en enda pass till en medspelare under första halvlek. Spelade lite bättre i andra halvlek och lyckades slå in två inlägg som visade att han fortfarande har någon känsla kvar i högerfoten.


Alessandro Nesta 7,0 (ut 67´)

Går det att få ett bättre svar att Nesta är redo för spel. Han var fullkomligt briljant bak i backlinjen och hade inga problem med Anelka och Drogba. Han är inte långt ifrån gammal god form, och ge han en månad så är han tillbaka som världens bästa mittback. Blir tårögd när man ser Nesta visa upp sin konst att försvara, nu när man har sett hur illa det kan se ut utan honom så kommer jag be för en skadefri Nesta varje dag. Det gäller att ta tillvara på varje tillfälle att se honom nu.


Thiago Silva 6,5 (ut 77´)

Har inte några som helst problem med Drogba eller Anelka han heller. Visade prov på massvis med riktigt bra försvars ingripanden, och partnerskapet med Nesta såg riktigt bra ut idag. Thiago kommer att glänsa i år och med han tillsammans med Nesta så har vi alla möjligheter att plocka tittlar i år.  


Gianluca Zambrotta 6,0 (ut 71´)

Zambrotta var stabil i försvarsspelet idag och stängde till när det behövdes. Men var har offensivlustan tagit vägen? Hans anfallsspel var obefintligt, och om vi vill ha en ytterback som stänger till bakåt så känns Favalli bättre. Zambrotta måste visa mot Inter vad han går för. Annars så hoppas jag att Leonardo låter honom få sitta några matcher för att rannsaka sig själv. Till försvar så kan man säga att ronaldinho och Seedorf opererade friskt på vänstersidan, och att han själv gör sin första start sedan Confederations Cup.


Mathieu Flamini 7,0

Vilken spelare Flamini är! Hans passningsspel är det mest underskattade någonsin, han satte flertalet crossbollar på 50 meter rakt till medspelare och missar sällan eller aldrig en lätt passning. Hans förmåga att hela tiden pressa bollhållaren och följa med upp i anfallen är utomjordiskt. Flamini är den bästa värvningen Milan har gjort på länge, och med Flamini i den här formen så ser jag inga begränsningar i hur bra vårat mittfält kommer att vara.


Andrea Pirlo 6,5 (ut 71´)     

Gör en mycket bra match. Han höjde nivån på Milans passningsspel med många procent med sin närvaro. Om Pirlo är i den här formen så får han inte lämna, jag älskar Pirlo och en motiverad Pirlo med löp villiga medspelare har ingen överman på denna jord. Bara han tänker på att täcka upp sin yta centralt framför backlinjen så kommer detta bli hur bra som helst.


Clarence Seedorf 7,5 (bäst på plan) (ut 63´)

Seedorfs förra match visade att han var riktigt spelsugen. I den här matchen var han gudomlig att skåda. Vinner boll, går i djupled, skjuter och gör mål. Seedorfs framspelning till Borriello när han sedan får tillbaka bollen är högklassig. Målet han smäller in är riktigt bra, och samspelet med Ronaldinho är riktigt bra. Håller han i den här formen så kommer inkommande mittfältare att få det tufft att få speltid.


Ronaldinho 7,0 (ut 78´)

Var riktigt bra återigen och man ser på Ronaldinho att han tycker att det är roligt att spela fotboll igen. Anfallsspelet har blivit mycket mer kreativt med Ronaldihos inkomst i anfallsspelet och fortsätter han att sträva efter att konkurrera ut Kaká från landslaget så kommer han göra det. Hade en hel drös med otroliga aktioner och till och med Chelsea fansen ville att Ronaldinho skulle showa. Synd att inte frisparken gick in, men precis som förra året så visar Ronaldinho att han inte har några övermän på döda bollar.


Alexandre Pato 6,0 (ut 80´)

Saknade lite till toppformen och rycket han har är helt otroligt, tillsammans med Abate så är dem de snabbate fotbollsspelarna jag skådat på första metrarna. Det är helt otroligt att se när han löper iväg och kan distansera sin försvare på en väldigt liten yta. I första halvlek så oroade han i djupled ständigt vilket gav mer yta för Ronaldinho och Seedorf. Men hans rörelsemönster inne i boxen måste bli bättre om han ska vinna skytteligan i år.

  

Marco Borriello 5,5 (ut 67´)

Vilken besvikelse han har varit Marco sedan han kom tillbaka från operationen. Han ser fruktansvärt tung ut. Kan det vara så att dem opererade bort alla snabba muskelfibrer han hade i baksidan av låret. Jag hade stora förhoppningar på Marco sedan jag följt honom genom Treviso, Sampdoria och Genoa. Visserligen var det John Terry som käkade upp honom, men så där dålig ska inte Marco behöva vara. Skärpning som gäller!


Utav inhopparna så var Abate otroligt bra och förtjänar all speltid han kommer att få. En verklig injektion i Milans anfallsspel med sin snabbhet och förmåga att utmana. Onyewu och Kaladze såg riktigt bra ut i backlinjen medan Zigoni, Di Gennaro och Inzaghi gjorde pigga inhopp längst fram. Gattuso och Jankulovski däremot ser tunga ut och Gattuso ser ut att ha tappat mycket explosivitet med sin knäoperation.



MILAN: Kalac; Oddo, Thiago Silva (77' Kaladze), Nesta (67' Onyewu), Zambrotta ('73 Jankulovski); Flamini, Pirlo (71' Gattuso), Seedorf (63' Abate); Ronaldinho (78' Di Gennaro), Borriello (67' Zigoni), Pato (80' Inzaghi)


CHELSEA: Cech; Belletti, Terry, Ivanovich, Cole; Obi Mikel, Lampard, Bosingwa (90' Hutchinson), Zhirkov (85' Mancienne); Anelka (63' Shevchenko), Drogba (73' Pizarro)


Milan - Chelsea 0-1 Drogba 7

Milan - Chelsea 1-1 Seedorf 37

Milan - Chelsea 1-2 Zhirkov 69


Domare: Mark Geiger (USA)

Inför World Fotball Challenge: Milan - Chelsea


Inatt spelar Milan sin andra match i World Football Challenge som motsåndare ställs Ancelottis Chelsea.


Efter Vinst i första träningsmatchen mot Varese, så har Milan hunnit med en oavgjord match mot L.A Galaxy och en förlust senast mot Club America. Så väntar nu Chelsea som körde över Inter med 2-0 i sin första match i turneringen efter mål av Drogba och Lampard.


Efter förlust med 0-5 i en träningsmatch för ungefär ett år sedan så är förväntningarna på Milan vinst modesta. Men även om Milan ännu inte har fulltalig trupp så, måste man förvänta sig en bättre insats än förra året. Vid fjolårets match så saknades än fler spelare och Paloschi var den enda tillgängliga anfallaren. Samtidigt så hade Milan flera skador på försvarsspelare, och Anelka tillåts göra fyra mål bakom en bedrövlig Kalac som totalt spelade bort sina chanser tilll speltid.


Till dagens match väntas Thiago Silva, Ambrosini och Borriello återvända till spel efter några dagars sjukdom. Välkomna tillskott i startelvan till dagens match med sin tyngd. Förhoppningsvis behöver inte Ambrosini spela som prima punta positionen som förra året.


Grundspelet har sett bra ut i de första matcherna, men vissa spelare håller inte riktigt måttet för att passa in i systemet. Chelsea har kommit några veckor längre i sina förberedelser och hat i stort sett komplett trupp i nuläget och en förlust skulle inte vara hela världen.


Men att Carlo Ancelotti skulle våga förnedra sina tidigare arbetsgivare, känns enligt mig inte trovärdigt i dagsläget. Men en riktigt trevlig match med chanser åt bägge håll är att vänta inatt.


Förväntade Startelvor:


MILANO (4-3-2-1): Storari, Oddo, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski, Gattuso, Flamini, Ambrosini, Seedorf, Ronaldinho, Borriello, Tränare: Leonardo

CHELSEA (4-3-1-2): Cech, Ivanovic, Alex, Terry, A. Cole; Essien, Obi Mikel, Malouda; Lampard; Drogba, Kalou, Tränare: Ancelotti


Matchstart: 02.00 
Matchen kommer att finnas tillgänglig på bet365. Annars kolla Rojadirecta.com, Atdhe.net, Myp2p.eu

Förlust i Atlanta


Milan gick inatt in i World Fotball Challenge. Som motståndare ställdes Club America, matchen slutade med förlust 2-1. Filippo Inzaghi gjorde Milans enda mål, och har nu gjort fyra mål på de tre inledande träningsmatcherna.


För att kort summera nattens insatser av Milan spelarna så kan man säga att samtliga spelare hade den rätta viljan men det saknas ännu lite för att vi ska lyckas dominera matcherna. Men alla intentioner är dem rätta och framtiden ser riktigt ljus ut när alla spelarna är redo för match och några nyförvärv har anlänt så kan detta bli hur bra som helst.


Idag saknades Borriello och Thiago Silva med feber, Pato och Pirlo är ännu inte i form. Lagkaptenen Ambrosini är inte heller helt kry efter en skada som han fick inför Varese matchen. Fem spelare som absolut är välkomna in i startelvan när formen har infunnit sig, och man behöver inte vara någon raketforskare för att inse att spelet blir bättre när alla är tillbaka.


Storari 6,0

Inget av målen var något att göra något åt, men en riktigt bra målvakt skulle möjligtvis ha tagit det andra. Stabil och gjorde inte bort sig, men vilken roll kommer han att få i Milan.


Antonini 6,5 (ut 68.)

Var otroligt initiativ rik, och kom med flera löpningar in i motståndarens straffområde. Skulle kunna blivit matchens första målskytt då Ronaldinho spelade fram honom. Bör gå före Jankulovski i vilket fall som helst.


Nesta 6,5 (ut 45.)

Nesta dominerade i första halvlek. Så länge han var på plan så var målchanserna inte lika farliga. Samspelet med Favalli fanns inget att anmärka på. Hoppas att han håller nu!


Favalli 6,5

Den gode "Beppe" gjorde en bra match och visade som vanligt upp ett oklanderligt positionsspel. Helt klart ett alternativ på mittbacks positionen om det vill sig lika illa som ifjol.


Jankulovski 5,0

Tappade bollar, och har tappat mycket i anfallsspelet. Marek har tappat ytterligare och är nu knappt back-up matriel. Hoppas någon känner sig manad att köpa, för Milan materiell är han absolut inte längre.


Gattuso 5,5 (ut 75.)

Det krävs en stor skärpning på Gattuso om han ska kunna konkurrera med Max och Flamini. Hans presspel var mediokert igår och det är i ytorna han är ämnad att täcka upp som dem flesta målchanserna skapas.


Seedorf 6,5 (ut 55)

En riktigt inspirerad insats av Seedorf idag. Rörde sig och var allt som oftast spelbar och hade en hel massa bra aktioner. Visar Seedorf den här inställningen varje match så kanske han inte kommer att bli lika häcklad denna säsong.


Flamini 7,0 (ut 79)

Assisten till "pippo" var högkalibrig. Arbetsinsatsen var oklanderlig och Flamini ser ut att bli en av Leos stöttepelare.


Ronaldinho 7,0 (Bäst i Milan)

Han började matchen att tappa massor av bollar mitt på motståndarens planhalva. Men kom in i matchen och förändringen i spelet är tydligt. Nu vill han röra sig för att få bollen för att sedan utmana backlinjen med passningar och dribblingar.


Zigoni 5,5

Var totalt osynlig i första halvlek. I andra halvek visade han prov på fina bollmottagnings förmåga och är nära att bli målskytt, men nicken från nära håll gick i stolpen. Roligt att han fick förtroende att spela hela 90.


Inzaghi 6,5

Blev målskytt åter igen. Lite oroväckande att han är så bra så här tidigt, men förra gången det var så här så skött han hem UCL så han får gärna göra det i år igen.


Onyewu 5,5 (in 45)

Började sin debut med en fin bollvinst och fin passningsförmåga. Tyvärr visade han upp ett positionsspel som var under all kritik vid 0-1 målet.


Abate 6,5 (in 55)

Ett riktigt härligt inhopp och bidrog med snabbhet och vilja. Har ett första steg som gör att han tar sig runt vilken försvarare som helst och kan bli en riktig super-sub.


Leonardo 6,5

Hade inte mycket till trupp att leka med. Men en anmärkningsvärd sak var att han inte tvekade med att skicka upp Onyewu som target, ett drag som var nära att ge en kvittering.


Det var mycket trevligt att skåda ynglingarna Strasser och Ikande som kommer in sent i matchen och visar upp en härlig löpvilja. Har härlig teknik, och känns absolut som bättre alternativ än Cardacio, som för övrigt har blivit av med sin tröja nummer fjorton till Onyewu.


Inför Club America och lite mer Elano


Elano är på väg bort från City, men vilka är det som är nära en övergång?

Klockan 01.00 inatt så möter Milan Club America i Atlanta. Pato är ännu inte i form för att spela match, Thiago silva och Marco Borriello har lite feber och kommer inte heller till spel.


Vilka som ska spela verkar vara färdigt, men hur Milan kommer att formera sig är en annan fråga. Men Jankulovski kommer troligen att spela lite till vänster på mittfältet, i en roll som kan likna den De Ceglie hade i "gli azzurini". Jag tror inte Seedorf kommer att placeras på en kant, kanske Leonardo byter spelmodell en gång till och spelar julgranen inatt. Annars så kan han ta den rollen Ronaldinho hade förra matchen i andra halvlek som trequartista bakom två anfallare.


Att inte Abate startar denna matchen heller, ser jag som ett tydligt tecken på att Leonardo inte har allt för stort förtroende till speedkulan. Om det är så tycker jag att Milan lika gärna kan sälja ena halvan istället för att förstöra hans karriär.



MILANO (4-3-3): Kalac; Zambrotta, Nesta, Kaladze, Antonini, Gattuso, Flamini, Jankulovski, Seedorf, Inzaghi, Ronaldinho. Tränare: Leonardo

CLUB AMERICA (4-1-3-2): Navarrete; O.Rojas, R.Rojas, Mosquera, Cerda; Pardo; Martinez, Beausejour, Reyna; Esqueda, Cabanas.


Nu till något helt annat. Elano ryktas vara på väg till den engelska division fyra klubben Notts County. Att Elano kommer att lämna verkar nu helt klart, i Manchester Citys webshop fanns det förut en bild där tre spelare stod klädda i deras blåa tröja. En av dessa var Elano men han är nu bortklippt.


Elano är 28 år och chansen att ryktena om en återförening med svennis ska ses som minimal. Ett annat rykte är att Elanos agent har vädjat till Elano att inte återförenas med truppen. Fortsättning följer.


Marknaden: massor av spelare uppe på marknaden!


Elano och tränare Mark Hughes är inte direkt bästa vänner. Dags för Milan att göra sitt drag nu?

Så här endast tre veckor in på sommar marknaden så har Milan ännu inte lagt av några egentliga summor på övergångar. Bortsett från Cissokho som sades vara klar, och Galiani var nöjd över att man lyckades slå ner motståndet från Lyon.

Många fans är vansinniga på de uteblivna värvningarna. Men jag sitter och är lite små nöjd med den kyla Galiani, Braida och Berlusconi har behandlat denna marknad. Nu har Inter, Juventus, United, Real Madrid, City och Barcelona handlat färdigt. Kvar står vi med en kasse full med sköna Kaká penagar, och har massor med alternativ att lägga pengarna på.

City har värvat som galningar, och Elano ser ut att bli överflödig. Vilka konkurrenter kan vi få, för spelarens namnteckning? Inga lag med samma dragningskraft som Milan är ute efter någon Elano typ och han komma att bli bilig. Om inte Elano kommer så finns Hernanes, Sneijder och Van Der Vaart tillgängliga. Att lägga till dessa är Ever Banega den så kallade hybriden mellan Gattuso och Pirlo som inte längre är önskad i Valencia. En spelare vi la ett bud på 14 miljoner dollar på för två år sedan. Efter att ha floppat i såväl Valencia som Atletico de Madrid så är han knappast värde som är högre än 4 miljoner.

En chansning av ofantliga mått, men går den hem så kan det bli en övergång för historieböckerna.

Jag är glad över att vi inte har så många argentinare då dem får ses som inkompetenta som människor. Jag vet att det kan låta en aning rasistiskt men hur många argentinare är det inte som har total floppat i Europa efter att ha blivit nämnd som nästa argentinska storspelare, och varför vann aldrig Inter ligan när man var ett argentinsk präglat lag. Enligt mig så är argentinarna gudabenådade fotbollsspelare, men inkompetenta som människor. Ett till problem med Banega är att han tar upp en icke-EU plats.

Elano måste dock ses som prio nummer ett just nu. Han kan spela ytter, innermittfält och högerback i ett 4-3-3. han kan spela som trequatista 4-3-1-2. Dessutom så har han italienskt pass och tar alltså inte upp en icke-EU plats, och kan därmed göra plats för en värvning av Dzeko. I Deportivo finns vänsterbacken Felipe Luis, som inte direkt jublar över att bli kvar efter att Barcelona har varit och viftat med de stora sedelbuntarna. En övergångssumma runt 12-13 miljoner skulle vara ett fynd. Han är född 85 och har italienskt pass och är den bästa vänsterbacken som finns tillgänglig på marknaden.

Allt ligger just nu upplagt för att Milan ska kunna svepa in och göra den bästa sommarmarknaden av alla italienska lag. Bara vi håller oss borta från tokar som Adriano, Fred och Luis Fabiano så tror jag att Milan kommer att kunna prestera ligans bästa spel och förmå tävla hela serien ut om skölden. Den trupp vi har i nuläget räcker självklart inte till några titlar, men den klarar absolut att ta oss till en topp tre placering i ligan. Då varken Roma, Fiorentina eller Genoa har förstärkt tillräkligt för att hota.

Med smuts som, Adebayor, Benzema, André Santos, Tevez och som det verkar Luis Fabiano långt utom räckhåll för Galiani. Nu finns det massvis med diamanter att plock ut bland guldkornen.

Värvningar av Dzeko, Elano och Felipe Luis, samtidigt som Pirlo lämnar skulle betyda att vi har alla möjligheter att kunna ta en titel i år. Samtliga tre spelare vill lämna sina respektive klubbar och kan anlända för ett rea pris. Berlusconi och han vapendragare Galiani har just nu bollen vid foten och har alla möjligheter i Världen att skapa en trupp som är slagkraftiga flera år framöver.

Solorossoneri rankar Serie A lagens värvningspolicy


Jippie, vi har blivit utsedd till dem bästa!

I serie a vimlar det av intressanta spelare och idag ska jag ta mig tid att ranka serie a klubbarnas värvningspolicy. Att tänka på när ni läser är att jag tar hänsyn till  hur lagen tar hand om sina egna talanger.


1.Udinese, Jag älskar Udineses värvningspolicy. Dem har järnkoll på varenda supertalang som tar sig fram, oavsett nationalitet. Självklart så går inte varenda värvnig hem, men ofta lyckas man värva framtida storstjärnor för en minimal transfersumma. President Pozzo behöver aldrig spendera en euro ändå lyckas Udinese prestera år efter år. Att värva Inler från Zürich för 1 miljon euro är ett rån, att få in Di Natale för 100 000 Euro är ett ännu värre rån, men att få Zapata gratis är det största rånet. Om jag lägger till att man värvade Gaetano D'Agostino för 1,2 miljoner euro och att man har plockat upp Kwadwo Asamoah, Alexis Sanchez och Fabiano Orellana för små pengar. Marknadens överlägsna kungar!


2.Genoa, Ett lag som går från nykomlingar till att vara en hårsmån från att ta sig till Champions League på bara två år, måste göra något rätt på marknaden. Preziosi florerar flitigt i media och har värvat massor med spelare dem senaste åren. Vissa spelare har varit riktigt bra, andra har det inte. Men värvningen av tränaren Gian Piero Gasperini var kanske den viktigaste. Gasperini står för en positiv fotboll som får spelarna att utveklas. Gratis spelarna Ferrari och Motta inbringade sköna pengar till årets mercato. Andra otroligt bra värvnigar är Bocchetti för 2,2 miljoner, Borriello som kom nästan gratis, Rubinho gratis, Milito som nästan dubblade sin prislapp på en säsong och Criscito som man fick 50% av för 5,5 miljoner. Vi får se hur årets värvningar artar sig, men jag anser att Floccari, Kharja och Palacio är riktigt bra spelare.


3.Roma, Romas tredjeplats beror mestadels på att man tar så pass väl hand om sina egna spelare. Totti och De Rossi är spelare från egna ungdomsakademin. Aquilani har spelat i Roma sedan 03-04 och kan nästan räknas som totalt egen producerad även han. I värvnings väg så är Mexes kanske den bästa värvningen, de senaste åren när han kom för 7 miljoner. Matteo Brighi kostade inte mycket när han kom till Roma förra sommaren. Även Rodrigo Taddei som kom gratis från Siena var en bra värvning. Mittbacken Juan och mittfälts kreatören Pizzaro är också bra värvningar för runt 6 miljoner euro.  


4.Fiorentina, Fiorentina har värvat riktigt bra, de senaste säsongerna. Man har inriktat sig på spelare i rätt ålder och som har passat väl in i Prandellis spelsystem. Värvningar som Adrian Mutu, Felipe Melo och Albert Gilardino har varit värvningar mellan 8-14 miljoner euro men är ändå riktiga succé värvningar. Annars så är värvningarna av Frey från Parma för 5 750 000 euro och Montolivo från Atalanta riktigt fina fynd.


5.Palermo, Under de senaste åren så har Palermo hittat många riktigt bra spelare på marknaden. Speciellt lyckade har man varit med de talanger som har kommit in från utlandet. Värvningarna av Édison Cavani för 5 miljoner euro och Simon Kjaer för 4 miljoner är fantastiska fynd. I år har man värvat in Javier Pastore för 7 miljoner euro, och Nicolás Santiago Bertolo för 4 miljoner euro. Inom Italien så har det dock inte gått lika bra, Amelia (6 miljoner) har varit misslyckad och Nocerino (7,5 miljoner) håller inte måttet enligt mig. Plus ska dem ha för vävningarna av Cassani som kom gratis och Miccoli som kom för 4,3 miljoner.


6.Sampdoria, Att berättiga Sampdorias plats på listan är inte särskilt svårt. Det räcker med att säga att man värvade Cassano gratis för att för att hjälte förklara Sampdoria ledningen. Utöver Cassano värvningen så har Sampdoria lyckats väl när man plockade in Angelo Palombo, Christian Maggio och Giapaolo Pazzini från Fiorentina för resonliga priser. Att få in Paolo Sammarco för 2,5 miljoner var även det ett rejält fynd. Utöver detta så har Sampdoria en härlig satsning på unga italienska spelare och är lite av den framtida stomme inom italiensk fotboll i framtiden.


7.Napoli, Så sent som för fyra år sedan så spelade Napoli i Serie C. Första året i serie A tog man sig till UEFA cupen mycket tack vare några riktigt bra värvningar. Bland dessa är det Marek Hamsik för 5,5 miljoner euro som sticker ut som den bästa. Värvningen av Lavezzi för 6 miljoner euro höll även den högsta klass. Detsamma gäller värvningen av Walter Gargano som kom för 3,5 miljoner euro, men som har visat sig vara ovärderlig för Napoli. Under årets transfer så har man hämtat in Camilo Zúñiga (8,5 miljoner), Luca Cigarini (9,5 miljoner) och Fabio Qugliarella (16 miljoner) för stora belopp. Har svårt att se någon av dem som något fynd, men spelarna kommer att hjälpa Napoli att ta sig uppåt i tabellen.


8.Cagliari,
Cagliari är en klubb som aldrig spenderar några större belopp på marknaden, ändå håller man sig kvar år efter år. Deras stil att plocka talangfulla italienare har fallit väl ut vid flera tillfällen. Cagliari hade under en period en gyllene trident som gjorde massor av mål. Utav dessa lyckades man sälja Suazo för 14 miljoner till Inter plus lån av Aquafresca. Mauro Esposito gick till Roma för 4 miljoner euro. Medans Langella gick gratis. Utav inköpen så är det värvningen av målvakten Marchetti som sticker ut mest. Annars så är värvningar som Cannini, Astori och Matri riktigt bra värvningar i Cagliaris prisklass.


9.Lazio
, Bara det faktum att man lyckas sälja medelmåttor som Oddo och Mudinguiy för extrema överpriser gör att Lazio förtjänar en plats på listan. Att sälja Oddo för 11,75 miljoner euro och få Foggia på köpet är helt sjukt. I värvnings väg så har Lazio lagt ner mycket pengar på olika argentinare. Några har varit enorma succér andra inte. Zarate kostar visserligen 20 miljoner euro nu när han köptes loss men han är otroligt bra och är förmodligen värd pengarna. Pandev och Ledesma som kom biligt när dem värvades kommer troligen att lämna i vinter och kommer att inbringa fina pengar. Eliseu som värvades från Malaga kan komma att bli en riktigt frisk fläkt i serie a med sin otroliga snabbhet.


10.Milan, Egentligen är Milan inte i närheten av att vara värdig en topp 10 placering på denna lista, utan bör egentligen placeras tillsammans med Inter och Juventus nere i botten. Men vad är en Milan blogg utan en Milan kommentar. För att lyfta fram det positiva först så kan man nämna att Kaká, Pato och Gourcuff är fantastiska värvningar som har gett riktigt bra avkastning. Kaká värvades för 8,25 och såldes för 67,2 en ballon d´or vinst senare. Gourcuff värvades in för 4,5 och såldes för totalt runt 18 miljoner euro med utlåningspengen inräknad. Pato kom för 20 miljoner euro, men skulle säkert kunna säljas för det fyrdubbla nu. Bortsett från dessa så har Flamini och Onyewu hämtats in gratis, så visst har Milan ledningen gjort bra köp dem senaste åren. Men att gång på gång satsa på spelare runt 30 årsåldern som inte har någonting att bevisa är skit. Jag ser hellre 11 egna talanger som kämpar för att klubben ska hålla sig kvar än en Puma som jagar sitt första mål för att Milan ska ta sig till UCL. Snälla Galiani köp ingen mer brasse som vill få ut några sista fina löner och äran att vara homeboy med Italiens största playboy "Don" Silvio Berlusconi.

Highlights: LA Galaxy-Milan 2-2

 

Milan spelade inatt match mot LA Galaxy, ja och inte i styrelse rumen. Utan matchen utspelades faktiskt på planen denna gång. Inför matchen träffade David Beckham sina tidigare lagkamrater under träningen på dagen. Ett mycket uppiggande möte för bägge parter som var glada att träffas igen.


Bortsett från Zambrotta, Onyewu, Pirlo och Pato så hade Leonardo fullständig trupp att tillgå. Startelvan bestod av:

Kalac

Oddo, Thiago Silva, Nesta, Jankulovski

Flamini, Ambrosini, Seedorf

Di Gennaro, Borriello, Ronaldinho


Leonardo valde att börja matchen med en 4-3-3 uppställning. Matchen spelades från början till slut i ett riktigt bra tempo, och Milan såg inte det minsta hemmad ut av jet-laggen som borde ha uppstått efter den femton timmars långa flygningen.


Galaxy skapade första målchansen i matchen efter en snabb kontring signerad Beckhams 60 meters passningar. Milan lyckades dock tidigt göra 1-0 efter en väl slagen frispark som styrdes in i mål av Thiago Silva. 1-1 Kom inte långt efter då Beckham återigen tar bollen och startar en ny kontring, men denna gång gjorde Jordan mål snyggt framspelad av Donovan som såg ut att ha bibehållit den fina formen från Confederations cup.


I andra halvleken byttes Kalac, Nesta, Jankulovski och Di Gennaro ut i halvtid. Ersättare för dessa blev Storari, Favalli, Antonini och Inzaghi. Som en kameleont ändrade Leonardo taktik till andra halvlek och flyttade in Ronaldinho som trequartista bakom Borriello och Inzaghi.


Andra halvlek var liksom den första mycket sevärd och Ambrosini och Flamini spelade med en härlig hel plans press. Något som Seedorf inte såg att vilja anamma då han sprang mycket mindre än sina mittfältskollegor. Flamini vann mycket boll och var enligt mig tillsammans med Becks planens absolut bästa aktörer.


Milan tog ledningen ytterligare en gång i matchen då Ronaldinho spelade fram en genomskärare till Flamini som hade tagit en jättelöpning, Flamini spelade i sin tur fram Inzaghi som inte gjorde några fel utan smällde dit 2-1. Galaxy svarade tämligen omgående efter en Beckham hörna som inhopparen Jordan lyckades nicka in.


Matchen slutade 2-2 och jag är riktigt nöjd med vad jag såg från laget. Ronaldinho såg ut att vilja visa alla hur bra han är. Mittfältsspelet från Flamini var riktigt bra, och Ambrosini visade att han är att räkna med i år också. I övrigt lyckades Milan prestera ett härligt anfallsspel med fart och löpvilja. När övriga spelare är spelklara, så kommer Milan att vara riktigt slagkraftiga med något bra nyförvärv.


Roligt att se att ungdomarna Strasser, Zigoni, Albertazzi, Di Gennaro och Abate som tog för sig på ett härligt sätt. Di Gennaro var helt okej under sina 45 minuter och bistod med en assist. De övriga gjorde riktigt pigga inhopp i ett Milan som såg riktigt trötta ut sista minutrarna.


Roligt också att Nesta är tillbaka, tyvärr var hans samarbete med Thiago inte det bästa. Men det kommer bägge är lite rostiga efter att inte ha spelat match under en lång tid. Flamini spelade återigen 90 minuter och förhoppningsvis så är detta en indikation att Leonardo kommer att ge fransmannen det förtroende han förtjänar.


LA Galaxy-AC Milan 2-2 (1-1)

LA Galaxy-AC Milan 0-1 Thiago Silva
LA Galaxy-AC Milan 1-1 Gordon
LA Galaxy-AC Milan 1-2 Inzaghi 
LA Galaxy-AC Milan 2-2 Jordan
 
LA Galaxy: Ricketts (45' Saunders); Berhalter (45' Griffin), Gonzales, De La Garza, Dunivant (45' Sanneh); Donovan (45' Birchall), Miglioranzi (45' Kirovski), Beckham (75' Magee), Lewis (65' Klein); Gordon, Eskandarian (60' Jordan).

AC Milan: Kalac (45' Storari); Oddo (77' Albertazzi), Nesta (45' Favalli), Silva (81' Ikande), Jankulovski (45' Antonini); Flamini, Ambrosini (77' Strasser), Seedorf (71' Abate), Di Gennaro (45' Inzaghi); Borriello (69' Zigoni), Ronaldinho.


Mercato Uppdatering forsatt uppdatering



Under detta inlägg kommer alla updateringar att samlas

Klara in:


Oguchi Onyewu
Försvarare/Mittback
Född: 1982-05-13 i Wahington D.C, USA
Längd:192 CM, 95 KG 
Anländer som free transfer

Milan gjorde idag klart med Oguchi Onyewu som sedan 1 Juli har stått klubblös. Onyewu är en amerikan med nigeriansk bakgrund som innehar belgiskt EU-pass efter sex år i Belgien, varav fem säsonger i Standard och en med La Louviére. Onyewu har även hunnit med en sejour en sejour i Premier League tillsammans med Newcastle. Onyewu är mest känd för sina fina prestationer i landslaget, under Confederations Cup var en av USA:s bästa spelare i en turnering som USA slutade tvåa efter att ha finalbesegrats mot segraren Brasilien.





Davide Di Gennaro
Mittfältare/ Trequarista
Född: 1988-06-16 i Milano, Italien
Längd: 181 cm Vikt: 71 kg
Milan värvade in resterande 50% av spelaren från Genoa för 500.000 Euro

Milan har plockat hem stortalangen Di Gennaro som offrades då laget plockade tillbaka Borriello under fjolåret. Davide lånades ut till Reggina under fjolåret. Milan vann den blinda auktionen mot Genoa, enligt uppgifter så ska övergångssumman landat i trakterna av 500 000 euro. De Gennaros är en väldigt kunnig fotbollsspelare som kommer att kunna nyttjas på flera positioner, och vem kommer inte ihåg när De Gennaro överglänste hela Milan under Milans möte med Reggina ifjol.



Ignazio Abate

Mittfältare/ Ytter

Född: 1986-11-12 Sant´ Agata de´ Goti, Italien

Längd: 180 cm Vikt: 70 kg
Milan värvade in resterande 50% av spelaren från Torino

Delägda Abate spenderade förra säsongen i Torino och imponerade stort i ett Torino som nästa säsong kommer att spela i Serie B. Abate gjorde under säsongen 25 framträdanden och lyckades göra ett mål kommer troligen att återfinnas i Milan nästa säsong, Abate deltog även i det Italienska laget som avancerade till semifinal i u-21 EM denna sommar.



Gianmarco Zigoni
Anfallare/Prima Punta
Född: 1991-05-10 i Verona, Italien
Längd: 190 cm Vikt: 80 kg
Inköpt från Treviso för 1.200 000 Euro

Gianmarco Zigoni är en av Italiens mest eftertraktade talanger. Trevisos stora anfallstalang har gjort över 100 mål i Trevisos ungdomslag. Milan har visat konkret intresse och står först i kön och en övergång ska snar vara i hamn. Men Zigoni värvas i första hand för att stärka Milans allt sämre primavera-lag.



Giacomo Beretta
Anfallare/Prima Punta
Född: 1992-04-14 i
Längd: 183 Vikt: 74 kg
Inköpt från Albinoleffe för 1.500 000 Euro
Beretta är en extremt målfarlig anfallare som kommer att dominera i Milans primavera lag. Enligt uppgift är Beretta en stark anfallare, med målskyttsmärg och är snabb också.



Rodrigo Izecson dos Santos Leite Digão
Försvarare/Mittback
Född: 1985-09-14 i Brasilia, Brasilien.
Längd: 194 cm Vikt: 93 kg
Återvänder till Milan efter låneperiod i Standard Liege

Digao mer känd som Kakás bror, värvades in just pågrund av Kaká. Digao har dock ingen lysande karriär bakom sig, har inte sett honom spela särskillt många gånger. Men när jag såg han spela så var han riktigt bra i huvudspelet och ganska så snabb, men dock var han bedrövlig i markeringsspelet och såg rejält nervös ut och gav iväg tillsynes enkla mål. 


  
Thiago Emiliano da Silva

Försvarare/Mittback

Född: 1984-09-22 i Rio de Janeiro, Brasilien

Längd: 183 cm Vikt: 79 kg
Inköpt från Fluminense för 10.000 000 Euro

Kontrakt till: 2012-06-30 Värde 3.000 000 Euro/ år


Thiago Silva var het på marknaden efter att ha varit en av brasilianska ligans absolut bästa spelare under flera års tid, de flesta av toppklubbarna i Europa ville ha spelarens underskrift.  Silva värvades redan under januari fönstret förra året, då Milan kände att de behövde agera för att få spelaren. Men Silva fick inte spela då Milan redan hade värvat in två spelare utan EU pass. Tar upp en av de två icke EU platserna, som får inhandlas varje år.



Massimo Oddo
Försvarare/ Ytterback
Född: 1976-06-14 i Cittá Sant´Angelo, Italien
Längd: 185 vikt: 75 kg
Återväder till Milan efter låneperiod i FC Bayern.
Kontrakt till: 2011-06-30 Värde: Euro/år

Massimo Oddo som värvades in från Lazio för stora summor under sommaren 2006, lyckades aldrig riktigt bidra med den offensiv som han var så bra på i Laziotröjan. Trots att han var en bidragande orsak till Milans triumf i Champions League 2007 så har han aldrig lyckats imponera på någon. Under kommande säsong blev han petad till förmån för Bonera, som hade betydligt lägre felprocent i passningsspelet vilket var att föredra enligt Ancelotti. Oddo har spenderat sin senaste säsong i Tyskland,  för storklubben Bayern Munchen. Men där imponerade inte milanfostrade Oddo inte tillräkligt för att få stanna.



Marco Storari
Målvakt
Född: 1977-01-07 i Pisa, Italien
Längd: 187 cm Vikt: 76 kg
Återvänder till Milan efter låneperiod i Fiorentina

Storari vävades in som tredje målvakt bakom Dida och Kalac under vintern 2007. Storari han sammanlagt spela en tävlingsmatch och en träningsmatch. Innan han senare lånades ut inför förra säsongen som backup till Frey. I nuläget är han fjärdemålvakt i Milan vilket inte kan motivera en målvakt som har varit en stjärna i Messina i Serie A under flera säsonger. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klara ut:




Mattteo Darmian
Född: 1989-12-02 i Legnano, Italien
Lånas ut till Padova till 2010-06-30

Efter tre inhopp under fjolårssäsongen, så lånas alltså Darmian ut till Alé Del Pieros gamla Padova i serie b. Bloggaren hoppas Darmian kan vinna lite erfarenhet från senior fotboll i Padova för att sedan slungas ut i serie a.



Andriy Shevchenko

Född: 1976-09-29 i Dvirkisjtjyna, Ukraina

Återvänder till Chelsea F.C efter lån.


Kommentar: Tsaren från Ukraina har sedan försäljningen från Milan 2006 haft tre riktigt tunga säsononger. Hans målsnitt har sjunkt remarkabelt och prestationerna är inte längre vad de en gång har varit. Milan väljer som väntat att inte utnyttja klausulen i lånekontraktet. Shevchenko återvänder därmed till Chelsea. Där väntas Shevchenko bli utköpt från sitt kontrakt värt sju miljoner pund med ett år kvar, alternativt att han får går gratis.




Philippe Senderos

Född: 1985-02-14 i Genève, Schweiz

Återvänder till Arsenal F.C efter lån


Kommentar: Den store mittbacken från Arsenal gjorde inga större intryck i Milan anno 2008-09. Senderos spelade resolut och dominerade i luftrummet, när han väl spelade. Annars var det mest imponerande med Senderos hans förmåga att kunna ta en intervju på så många olika språk. Skön inställning men saknar den elegans som hör till om man ska vara Milan spelare. Milan valde att inte utnyttja utköpsklausulen i lånekontraktet.




Yohann Gourcuff

Född: 1986-07-11 i Ploemeur, Frankrike

Såld till F.C Girodins Bordeaux  för 14.600 000 Euro


Milan lånade ut Gourcuff till franska Bordeaux med option till en flytt på permanent basis. Efter Gourcuffs succé fyllda säsong där han bland annat vann ligatiteln och blev utsedd till franska ligans bästa spelare, har Bordeaux nått en överenskommelse med spelaren som därmed lämnar spelaren Milan. Men det talas i media om en återköpsklausul på 20 miljoner euro som absolut kan bli aktuellt efter VM nästa år.




Ricardo Izecson dos Santos Leite Kaká

Född: 1982-04-22 i Brasilia, Brasilien

Såld till Real Madrid för 67.200 000 Euro


Efter sex säsonger i Milan lämnar Kaká klubben. Kaká som under de senate säsongerna har varit den viktigaste kuggen i Milans anfallsspel. Kaká var dessutom omåttligt populär bland Milan fansen i Italien och kommer att lämna ett stort tomrum efter han lämnar klubben. Men försäljningen var ett måste då Milans ekonomi har blivit rejält omtumlad efter det uteblivna Champions league spelet under fjolåret.




Paolo Maldini

Född: 1968-06-26 i Milano, Italien

Avslutar sin karriär som aktiv


Efter 24 fantastiska säsonger i Milans a-trupp så har Paolo Maldini bestämt sig att lägga skorna på hyllan. Detta kan han göra med gott samvete, och kan se tillbaka på en karriär som inte kommer att överträffas av någon. Maldini har varit en självklar del av Milans lag bygge genom flera generationer av Milan lag, storspelare har kommit och gått men Maldini har bestått. Lyckades vinna smått fantastiska 5 champions league titlar och är Italiens mesta landslagsman med 126 landskamper. 12 år med kaptens bindeln vem tar nu över den stolta kaptens traditionen i Milan?   




Carlo Ancelotti

Född: 1959-06-10 i Reggiolo, Italien

Anställd som tränare för Chelsea


Sedan Ancelottis ankomst 2001 har Milan radat upp topplaceringar både i ligan och i Champions league. De självklara höjdpunkterna under Ancelottis tid som tränare i Milan är final triumferna i champions league mot Juventus och Liverpool 2003 respektive 2007. Med Ancelottis avsked väntas stor rensning från klubben. Ancelotti är en av sex tränare som har lyckats vunnit champions league både som spelare och tränare.




Ferreira da Rosa Emerson

Född: 1976-04-04 i Pelotas, Brasilien

Lämnade Milan mitt under föregående säsong. Free transfer


Den brasilianska mittfältskrigaren anlände från Real Madrid 2007, men har under större delen av sin sejour gått skadad och har inte alls bidraget till den del ledningen hade hoppats då han anländ för fem miljoner euro. Emerson lyckades inte göra något mål, och underpresterade grovt. Därför beslutade Milan i samförstånd med Emerson att bryta kontraktet.




Felipe Mattioni

Född: 1988-10-15 i Ljui, Brasilien

Återvänder till Gremio efter lån


Den unga högerbacken från Brasilien lånades in under januari fönstret. Men har under sin tid i klubben aldrig riktigt fått chansen att bevisa varför han lånades. Fick spela några träningsmatcher men såg inte ut att ha matchtempot i kroppen. Kommer med all säkerhet att ha en lysande framtid som fotbollsproffs. Men den framtiden kommer inte att vara i Milan.  




Alberto Paloschi

Född: 1990-01-04 Chiari, Italien

Anfallare/ Prima Punta

Spelaren delägs mellan Milan och Parma


Milan talangen som slog igenom med dunder och brak under 07/08 säsongen, spenderade förra säsosongen i Parma. Där han med sitt slit hans 12 mål på 39 matcher var han en viktig kugge i det Parma som lyckades ta sig upp i serie A. Det skulle gör mycket gott för Paloschi att stanna i Parma ett år till, för att etablera sig i serie A innan han tar steget tillbaka in i Milan. Spelaren är uttagen i U21 EM. Ganska anmärkningsvärt är att Paloschi är fyra år yngre än flertalet spelare i turneringen.  En förlängning av delägarskapet väntas bli klart under denna vecka. Nu är det officiellt att delägarskapet är förlängt och Paloschi kommer att stanna i Parma även nästa säsong.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  

Interna Affärer:




Giuseppe Favalli
Född: 1972-01-08 i Orzinuovo, Italien
Kontraktförlärlängning till 2010-06-30

Milan har bestämt sig att förlänga kontraktet med Giuseppe Favalli ytterligare en säsong. Även om Favalli under fjolåret verkligen gjorde själ för varenda intjänad euro, så hoppas jag verkligen att den gode Beppe kommer att få en mer perifiär roll i årets Milan.




Gennaro Ivan Gattuso
Född: 1978-01-09 i Corigliano Calabro, Italien
Mittfältare
Kontraktsförlängning, avtalet gäller fram till 2012-06-30

Gennaro Gattuso har i tidningarna blivit hyllad till skyn efter att han gick med på att sänka sin lön från 4 till 3 miljoner euro, då han förlängde sitt avtal med ytterligare ett år. Fin tanke i teorin, men i vilket skick kommer den hårdföre mittfältskämpen vara de sista dagarna på det nya kontraktet.




Daniele Bonera

Född: 1981-05-31 i Brecia, Italien

Försvarare.

Kontraktsförlängning, avtalet gäller fram till 2013-06-30


Daniele Bonera var under hösten Milans bästa back och fick flertalet chanser i Gli Azzuri. Men en jobbig ljumskskada stoppade spelarens framfart och Daniele har förhoppningsvis bestämt sig för att nästa avsluta sin nästa säsong med lite landslagsspel i Sydafrika.




Leonardo
Nascimento de Araujo

Född: 1969-09-05 i Niteroi, Brasilien

Tränare

Kontraktsförlängning, avtalet gäller fram till 2011-06-30


När Ancelotti lämnade som tränare, så var Leonardo det självklara valet som ny Milan tränare då man ville plocka in någon från egna ledningen. Leonardo lämnar därmed sitt jobb som teknisk direktör och tar över laget med omedelbar verkan.

  



  

Massimo Ambrosini

Född: 1977-05-29

Mittfältare/ Innermittfältare

Kontrakt till: 2010-06-30 Värde: 3.500 000 Euro/ ÅR


Efter flertalet säsonger spolierade av skador så har Ambrosini under de senaste säsongerna varit en av Milans bästa spelare. När Ambrosini spelar ger han en annan dimension i Milans spel med sin tyngd på fasta situationer och förmåga att hitta rätt positioner i försvarsspelet. Men att han ännu inte har skrivit på något nytt kontrakt tyder på att Ambrosini inte ingår i Leonardos planer. Enligt Berlusconi är Ambrosini Milans nästa kapten. Enligt agenten Moreno Roggi är ett möte med Galliani inplanerat nästa vecka där kontraktsförlängning kommer att disskuteras. Kontraktsförhandlingarna går trögt och parterna är inte riktigt nära varandra.




Alexandre Pato

Född: 1989-09-02 i Pato Branco, Brasilien

Anfallare/ Secunda Punta

Kontrakt till 2012-06-30 Värde: 2.000 000/ år


Alexandre Pato har sedan ankomsten i Milan gjort mål mot alla storklubbar i Italien och har spelmässigt överträffat alla de höga förväntningar som man hade på honom. Bara han blir starkare i bollmottagningen och höjer felprocenten i avsluten så är Pato världens bästa fotbollsspelare. Enligt Galiani har bud kommit in på Pato som var högre än det som Real Madrid fick accepterat på Ronaldo. Självklart vill Pato ha bättre betalt då han enligt marknadsvärde skulle kunna öka sin lön till det tiodubbla. Men lugn Pato ska ingenstans och jag relativt säker på att han innan säsongen drar igång kommer att skriva på ett nytt kontrakt.  


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rykten in:





Luis Fabiano
Anfallare/ Prima punta
Sevilla
Född: 1980-11-08 i Sao Paoulo, Brasilien
Agent: José Fuentes, Kontrakt till: 2011-06-30

Milan är ute efter Luis Fabiano, Fabiano ägs till 65% av bolaget RIO. Fabiano har en minimiklausul på 30 miljoner euro. Enligt de regler som råder så behöver Milan bara betala Sevilla 10,5 miljoner för Fabiano. Milan har lagt bud på 14 till Sevilla, när Sevilla tackar nej till budet så begår dem ett brott. Om Milan går till domstol för att visa att man har rätt i sakfrågan, är enligt helt rätt då Sevilla inte kan börja sälja saker dem inte har. Det är ett solklart fall av bedrägeri. Att sedan kalla Milan för snåla när man erbjuder 3,5 miljoner mer än vad Sevilla maximalt ska få, är enligt mig helt sjukt. Stäm dem jävla pajasarna!

Möjlig övergångssumma: 10.500 000 Euro
Möjlighet till övergång: 60%



Lorenzo De Silvestri
Ytterback/ Höger
Lazio
Född: 1988-05-23 i Rom, Italien
Agent: Sergio Berti, Kontrakt till: 2010-06-30

Lorenzo De Silvestri är en väldig intressant högerback. Han är följsam och en duktig tacklare. Men De Silvestri har ingen vidare teknik, och inläggen håller inte direkt högsta klass. Sitter på ett utgående kontrakt och har begärt att få lämna, och Lazio kommer att släppa honom nu för att få lite betalt.

Möjlig övergångssumma: 5.000 000
Möjlighet till övergång: 15%



Gareth Bale
Ytterback/ Vänster
Tottenham
Född: 1989-07-16 i Cardiff, Wales
Agent: David Manasseh, Kontrakt till: 2012-06-30

Säsongen 06-07 var Bale en av The Championships absolut bästa spelare med sina 5 mål och 11 assist. Säsongen efter lämnade Bale Southampton för Tottenham, under sina totalt 24 matcher i klubben så har Tottenham ännu inte vunnit en enda match. Bale ägs av samma agentur som äger Luis Fabiano. Även Roma ryktas vara intresserade, men endast på lån.

Möjlig övergångssumma: 7.000 000
Möjlighet till övergång: 15%




David Trezeguet
Anfallare/Prima Punta
F.C Juventus
Född: 1977-10-15, Frankrike
Agent: Antonio Caliendo, Kontrakt till: 2011-06-30

I Italien så gick det heta rykten om en byttesaffär mellan Milan och Juventus, mellan spelarna Oddo och Trezeguet. Ryktet kom ut i Gazzettan först och kan ses som en trolig möjlighet. En mycket bra affär för bägge parter om affären gå igenom.

Trolig Övergångssumma: Byte med Massimo Oddo
Möjlighet till övergång: 10%



Carlos Eduardo
Mittfältare/ Offensiv mittfältare
Född: 1987-07-18, Brasilien 
Agent: ROGON Sportmanagement GmbH & Co, Kontrakt till 2012-06-30
 

Carlos Eduardo värvades till Hoffenheim från Gremio inför säsongen 07-08. Efter två lyckade säsonger i Hoffenheim så är han het på marknaden och flera lag har visat intresse för den brasilianska teknikern.

Trolig övergångssumma: 12.000 000 Euro
Möjlighet till övergång: 15% 



Federico Marchetti
Målvakt
Cagliari Calcio
Född: 1983-02-07 i Bassano Del Grappa, Italien
Agent: Guglielmo Gabetti, Kontrakt till 2012-06-30

Marchetti som under året har lånats ut från Albinoleffe till Cagliari med option för att köpa loss Marchetti för 2,5 miljoner euro. I Cagliari har den unge målvakten gjort stor succé och Cagliari väntas köpa loss spelaren. För att sedan sälja vidare honom till Milan redan nästa år, då Dida kommer att lämna Milan. Cagliari har värvat in hela rättigheten til målvakten. 

Trolig övergångssumma: 8.000 000 Euro
Möjlighet  till övergång: 15%



Giuseppe Rossi

Anfallare/ Seconda Punta

Villareal Club de Futbol S.A.D

Född: 1987-02-01 i New Jearsey, USA

Agent: Federico Pastorello, Kontrakt till: 2013-06-30


Att Italiensk fotbolls mest intressanta talang spelar sin klubblagsfotboll i Spanien är ett tydligt underbetyg till de italienska klubbarna. Dels för att Rossi är bättre än de spelarna som har stannat i Italien, men också för att det inte är någon som har plockat spelaren från marknaden. Rossi har imponerat stort under den gångna säsongen med 15 mål på 36 starter. Intresset från andra klubbar är givetvis stort, Juventus, Genoa och Milan ska vara intresserade. Men även Manchester United kan vara ett alternativ, då laget har option på att köpa tillbaka Rossi. Juventus har lagt ett bud på 18 miljoner plus Trezeguet, vilket inte spanjorerna nöjer sig med.


Trolig Övergångssumma: 30.000 000

Möjlighet till övergång: 10%




David Beckham

Mittfältare

Los Angeles Galaxy

Född: 1975-02-05 i Leytonstone, England
Agent: Tony Stephens, Kontrakt till: 2012-12-31

David Beckham lånades in under vintermarknaden. Avtalet gällde ursprungligen bara en tre månaders låneperiod, men Beckham och Milan passade perfekt tillsammans och Beckham gjorde stora ekonomiska uppoffringar för att få stanna säsongen ut. Beckham har vid upprepade tillfällen meddelat att han vill återvända till Milan. Men övergång är troligtvis inte möjlig förrän i vinter då Beckham har spelat färdigt sin säsong med Galaxy och kan lämna gratis.


2009-07-19: Beckham har en tuff tid i Galaxy just nu, först ett bråk med Landon Donowan. I comebacken i Galaxy blev han utbuad, och Beckham vill tillbaka till Europa. Tränare Leonardo är beredd att ta emot Beckham med öppna armar om han kommer till Milan. 

Trolig övergångssumma: Gratis

Möjlighet till övergång: 2% nu 60% i vinter.





Edin Dzeko

Anfallare/ Prima Punta

VFL Wolfsburg

Född: 1986-03-16 i Sarajevo, Bosnien Hercegovina

Agent: Irfan Redzepagic, Kontrakt till: 2011-06-30

Den stora tunga bosniska anfallaren som har gjort succé i tyska mästarlaget Wolfsburg. Dzeko var mycket bra i mötet med Milan i uefa cupen, och Milan ska vara väldig intresserade. Dzeko själv vill till Milan och spelaren ska vara överens med Milan. Wolfsburg däremot vill inte släppa spelaren, men kommer troligtvis tvingas att släppa sin bosniska anfallare när de stora påtryckningarna kommer. Om han anländer tar han upp den andra icke EU platsen. Wolfsburg gör nu ett sista försök att övertala spelaren att stanna. Om detta inte lyckas ser en affär ut att bli klar inom kort. Wolfsburg letar just nu efter ersättare om Dzeko lämnar, så det mesta tyder på att spelaren kommer att bära rödsvart nästa säsong.


2009-07-19: Dzeko är ännu inte helt dött. Men i nuläget känns en övergång, mycket avlägsen då Leo lämnade kommentaren Fabiano eller ingen. 

Trolig övergångssumma: 25.000 000 Euro

Möjlighet till övergång: 10%




Anderson Hernanes de Carvalho Andrade Lima

Mittfältare/ Innermittfältare

Sao Paulo FC

Född: 1985-05-29 i Recife, Brasilien
Agent: Frederico Pena, Kontrakt till: 2012-12-31


Den allroundkunniga Hernanes är en av Leonardos absoluta favoriter. Men en övergång är inte riktigt nära just nu då Milan endast har plats för en icke Eu spelare, den platsen är vigd för Dzeko som är Milans första prioritet. En ny regel från Lega Calcio kan dock hjälpa en övergång. Sao Paulo väntas inte sälja sin stjärna biligt. Efter att ha hånat Milan för att vara fattiga, så väntas inga övergångar göras mellan klubbarna denna sommar.

2009-07-19: Enligt Hernanes agent Frederico Pena, så ska Sao Poulo vara beredd att sänka sina krav till 13 miljoner euro. En summa som Fennerbache ska ha lagt på Hernanes. Men Hernanes blir fömodligen dyrare då han har ett nytt kontrakt, och Sao Paulo har inget behov för försäljning.


Trolig övergångssumma: 25.000.000 Euro, Övergångsklausul  40.000.000 Euro

Möjlighet till övergång: 25%





Juan Angel Albin Leites

Mittfältare/Trequarista

Getafe CF S.A.D

Född: 1986-07-17 i Salto, Uruguay

Agent: Daniel Fonseca, Kontrakt till 2010-06-30

En kvick offensiv mittfältare från Getafe, med fantastisk vänsterfot och älskar att utmana. Getafe har uttalat att Milan är intresserade av uruguayanens tjänster. Innehar spanskt medborgarskap.


Trolig övergångssumma: 7.000.000 Euro, Övergångsklausul  20.000.000 Euro

Möjlighet till övergång:10%


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rykten ut:






Andrea Pirlo

Född: 1979-05-19 i Flero, Italien

Mittfältare/ Regista
Snittbetyg 08-09: 5,87

Pirlo har inte presterat sin bästa fotboll de senaste åren och har sett hämmad av att Milan har plockat in flera spelare de senaste åren som vill styra spelet. Ancelotti vill plocka med sin gamla adept till västra London. Pirlo som verkar vara upprörd av Kakás försäljning, och gillar inte generationsväxlingen. Pirlo verkar väldigt sugen på att lämna milano och är sugen att testa något nytt, och chelsea ska vara forsatt intresserade.


Intressenter: Chelsea

Trolig övergångssumma: 25.000 000 Euro

Möjlighet till övergång: 55%

Kontrakt till: 2011-06-30 Värde 6.500 000 Euro/ÅR


 




Nelson Dida

Född: 1974-10-07 i Bahia, Brasilien

Målvakt
Snittbetyg 08-09: 6,0

Dida är en målvakt som har fört Milan till två triumfer i den största av cuper. Men den goda Dida är inte längre den målvakt han en gång har varit. Kanske dags att lämna över och därmed visa din tacksamhet till klubben som har stöttat dig genom sol och regn. Milan ska ha, lagt ett bud på Wolfsburgs Dzeko där dida ska ha varit en del av övergången.


Intressenter: Ingen

Trolig övergångssumma: Free transfer

Möjlighet till övergång: 20%

Kontrakt till: 2010-06-30 Värde: 4.000.000 Euro/ ÅR




Mathias Cardacio

Född: 1987-10-02 i Montivideo, Uruguay

Mittfältare/ Innermittfältare

Cardacio väntas inte få någon speltid nästa år heller och måste lånas ut för att inte förspilla sin talang. Getafe är intresserade och kan gå i en deal innehållande Albin i motsatt riktning.


Intressenter: Getafe, Standard Liege (lån)

Trolig övergångssumma: ?

Möjlighet till övergång: 70%

Kontrakt till 2012-06-30 Värde 375.000 Euro/År 




Tabare Viduez

Född: 1989-09-08 i Uruguay

Mittfältare/ Fantatista

Unge Viduez som under fjolåret tog upp en av icke EU platserna.. Fick spela ett tiotal sekunder i ligan och ryktas nu vara på väg bort. Sitter i samma sitts som Cardacio och en utlåning verkar mest trolig just nu.


Intressenter: Getafe, Standard Liege (lån)

Trolig övergångssumma: ?

Möjlighet till övergång: 70%

Kontrakt till 2012-06-30 Värde 250.000 Euro/År 


Trolig Startelva (nuvarande trupp):

  

Abbiati

(Dida)

Zambrotta- Thiago Silva- Nesta- Jankulovski

(Oddo)- (Bonera)- (Kaladze)- (Antoninni)

Flamini- Pirlo- Gattuso

(Ambrosini)- (Cardacio)- (Seedorf)

Pato- Borriello- Ronaldinho

(Abate)- (Inzaghi)- (Di Gennaro)


Om att sälja kakan men ändå ha den kvar



En alldeles speciell relation har uppstått mellan dessa två.

Många Milan fans skriker just nu sina halsar hesa efter en anfallsvärvning. Fansen visar ingen som helst hänsyn till klubbens situation, både trupp och ekonomiskt.


Under de senaste åren så har Milans trupp sett ut att vara grundad på gamla meriter. Konkurrens på nyckel positioner har varit obefintlig, vilket har gjort att många spelare har tappat motivation och har sett totalt slut ut som fotbollsspelare.


Förra säsongen var inte mycket att komma ihåg, som Milan älskare. Men en situation kommer jag komma ihåg resten av mitt liv:


Första matchen mot Bologna inledde Seedorf på bänken. Milans anfallsspel handlade till stor del om Ronaldinho, då tittar Ancelotti på Seedorf med en blick som jag aldrig har sett honom ge till någon annan avbytare. Blicken var tydlig, nu har du chansen att bevisa att du är bäst! Seedorf gjorde ett riktigt bra inhopp och spelet blev bättre efter han kom in på planen men vinsten uteblev. Nästa match mot Genoa startades också på bänken, förlust i även i denna.


Tack vare en skada på Andrea Pirlo så introducerades Seedorf i regista rollen. Efter detta följde fyra raka vinster, Lazio, Reggina, Inter och Zürich slogs tillbaka under tiden och Seedorf var Milans bästa spelare under denna seger svit. Ett tydligare bevis på att spelare behöver motivation för att spela har jag sällan skådat.


Till skillnad från dem flesta så är jag full av hopp inför framtiden. Säljer vi Pirlo, får en innermittfältare och en vänsterback så går min bedömning av denna mercato från smart/ekonomiskt riktig till fenomenal.


  1. Vi satsar på primavera laget som kommer att vara ovärderligt för framtiden.
  2. Vi gör oss av med världens mest konservativa människa i form av Carlo Ancelotti, och in istället kommer Leonardo som är beredd att använda den sifferkombination som passar bäst med tillgänglig trupp.
  3. Vi gör oss av med världens mest konservativa människa i form av Carlo Ancelotti, och in istället kommer Leonardo som är beredd att använda ett rotationssystem, för att få fler spelare motiverade.
  4. Vi gör oss av med en spelare från en brassetrio som aldrig visade upp något som helst samspel. Det var totalt inbördes krig om favorit ytorna.
  5. Gör vi oss av med Pirlo så blir vi av med en otrolig omotiverad fotbollsspelare, som sänker bolltempot och tappar markering på innermittfältet och vi kommer dessutom få skälig avkastning för det också.
     

Roligt också att Galiani/ Berlusconi verkar följa bloggen, med intresset för Juan i Flamengo som jag nämnde som en spelare med mindre än ett år kvar på kontraktet. Ber om ursäkt för missvisning angående spelarna från serie a. Kontrakten går ut 2010-12-30, och ber därmed om ursäkt om någon missvisades.


PS: Finns det någon marknad för denna blogg? Inte en enda vettig diskussion har genererats från mina inlägg och uteblir detta även nästa vecka så läggs bloggen ner med omedelbar verkan i brist på intresse             

Leo talar



ACMILAN.COM 07/16

Concerciano examen

"Jag tror att vi människor behöver dessa ritualer för att göra saker officiella. Jag tycker att det var en viktig examen, det var mycket användbart för mig och att lansera mitt huvud också att jag känner mig mer som en coach. Det var en intensiv månad, jag förflyttade mig konstant mellan Milanello och Converciano men kursen hjälpta mig att förstå teoretiska saker mer. Jag kom på viktiga saker. Jag spenderade några intensiva kvällar, du vet aldrig vad du kan förvänta dig, du kommer att finna dig själv framför fem människor som frågar dig många olika saker. Man måste vara förberedd på många olika saker. Att ta en tenta berikar dig mycket, också för att du konfronterar olika personer, historier, och erfarenheter."


Milanello: Första balansen

"Jag är väldigt lycklig för denna start. Det som gör mig lycklig är tillgängligheten hos spelarna. Det är spelare här jag har känt åtta, nio, tio år som har visat tillgänglighet att arbeta med mig redan från starten. Det gör mig lycklig. Från och med nu så får ni se vad spelet på planen säger. Nu startar vi med en serie av viktiga träningsmatcher, mot lag som Inter, Chelsea, Club America och Galaxy. Det kommer att vara en viktig turné för att sätta en identitet på laget. Vi hoppas att kunna göra det under arbetets gång."


USA Resan och förberedelserna

"Jag kommer att möta Carlo Ancelotti under USA turnén. Det är roligt att mötas som konkurrenter efter så liten tid, med tanke på vårt förhållande. Jag talar med honom mycket, det är sanningen. Mot Inter våra stora rivaler, att möta de blå svarta kommer att vara en viktig examen också för oss. Bortsett våra motståndare, så är det Milan som betyder något, hyr det går för laget, sakerna vi måste göra, spelarna som kommer att sättas in senare. Nu har vi redan Zambrotta, Pirlo och Abate som har återvänt från sin respektive landslag och i USA finns Pato och Onyewu. Även fast dem behöver göra förberedelserna, så kommer gruppen ändå att vara komplett."


Jag tycker att våra träningar alltid har varit intensiva. Jag bad om det från början och jag ser att varje träning spelas i matchtempo. Det är mycket positivt för laget, en förträfflig bas att starta från. Sen kommer vi att testa många andra saker. Vi har fram till den 23 augusti på oss då vi spelar våran första riktiga match och vi kommer att ha möjligheten att förändra, att testa allting vi tänkt på för att vara redo för säsongspremiären. "


Närheten till Silvio Berlusconi

Faktumet att han kom till Milanello med så mycket positiva tankar är viktigt. Det ger alla alltid entusiasm att veta att han är nära till laget. Också hans närvaro vid Varese matchen, efter mycket hårt arbete, i en match som var träningsliknande, gav oss en extra moral höjare


"Tio små moppepojkar"

        
          "Kalla mig kejsaren!"                 

Inför Milans träningsmatcher i USA så är det redan nu uttalat att ungdomarna Tabare Viduez, Mathias Cardacio och Matteo Darmian inte kommer att föja med. Abbiati följer inte heller han med på resan, men pågrund av skada.

Allt tyder på att de två unga uruguyanerna kommer att lånas ut till belgiska Standard Liege. Samma klubb som Digao spenderade förra säsongen. Digao är på väg att lånas ut till Friburg. Milans kontakter med Standard Liege, är till synes prima. Det var därifrån våran jenkare hämtades och förhoppningsvis så har Galiani koll på Defour och Witsel som tillsammans med Fellaini räknas som Belgiens kanske största talanger någonsin.

Milan tränade inför öppna läktare idag. Träningen bestod av teknikövningar i hög fart, skottövningar och avslutades med olika spelövningar. Milan flygger till L.A på lördag morgon, samma dag inleder Milan World football Callaenge mot "Becks" LA Galaxy.

Avslutningsvis så kan jag glatt rapportera att den sämre kopian av Borriello länkas just nu till Milan. Adriano som under förra säsongen såg ut att ha supit och knullat bort den lilla bollkänsla han en gång hade. Men Berlusconi talade med kejsaren för några dagar sedan ock då talades det mest om kvinnor och tydligen var Silvio på väg att knäcka Adrianos rekord på 573 kvinnor på en säsong och Adriano tänker knappast ge upp sitt rekord utan strid. Forsättning följer...  

                 
                 Inte ens Adriano orkar med så där många kvinnor på en och samma gång.


Vi har bara ett år kvar att .....

Eftersom Milan inte tänker spendera några större summor på övergångar så har jag beslutat att sammanfatta alla spelare som har kontrakt som går ut under 2010. Finns några riktigt bra spelare tillgängliga, faktiskt.

Samuel Eto´o, Barcelona
Wagner Love, CSKA Moskva
Maxi Rodriguez, Atletico de Madrid (italienskt pass)
Ruud Van Nistelrooy, Real Madrid
Dejan Stankovic, Inter Milan
Deco, Chelsea
Kim Källström, Lyon
Rodrigo Taddei, Roma
Alex, Chelsea
Niko Kranjcar, Portsmuth (Österrikiskt pass)
Tomas Rosicky, Arsenal
Mourane Chamack, Bordueax
Patrick Viera, Inter
Mark Bresciano, Palermo
Eidur Gudjohnsen, Barcelona
Fabio Aurelio, Liverpool
Morten Gamst Pedersen, Blackburn
Jimmy Briand, Rennes
Kevin Kuraniy, Schalke
Christoph Metzelder, Real Madrid
Juan Sebastian Veron, Estudiantes
Sebastian Battaglia, Boca Juniors (Italienskt pass)
Beletti, Chelsea (Italienskt pass)
Tranquilo Barnetta, Leverkusen 
Juan, Flamengo (Spanskt pass)
Marquinhos, Palmeiras
Laurent Bonnart, OM
Daniel Van Buyten, FC Bayern
Ignacio Camacho, Atletico de Madrid
Ewerthon, Real Zaragosa
Salomon Kalou, Chelsea
François Clerc, Lyon
Papa Bouba Diop, Portsmuth
Ilan, AS Saint-Etienne (Italienskt pass)
Clint Dempsey, Fullham
Cristiano Zanetti, Juventus
Michael Mancienne, Chelsea
Mario Alberto Santana, Fiorentina (Italienskt pass)
Alberto Zapater, Real Zaragosa
Timo Hildebrand, Hoffenheim
Juan Angel Albin, Getafe
Francisco Javier Yeste, Bilbao
Henrique, Bordueax

Alfabets rapp

Abate är ett välkommet tillskott i Milan, hans snabbhet kommer att bli värdefull tillgång i årets upplaga av rödsvart.


Borriello kommer att göra över 20 mål i ligan och kommer att vara den Milan spelare som kommer att ha störst chans av Milan spelarna på att vinna titeln som "copacanoniere". Med sin styrka teknik kommer han att bli en ovärderlig spelare i Milans anfallsspel.


Centralt på mittfältet så kommer Flamini att dominera, mycket för att Milan släppa till ytor framför backlinjen vilket det fanns massor av med Pirlo på den positionen.


Det är nu dags för Milan att sälja de +30 åringar som faktiskt är efterfrågad på marknaden.


Eto´o är världens giftigaste anfallare och skulle passa utmärkt i Milan anno 09-10. Med sitt slit och vilja att vinna tillbaka bollen så är han perfekt för det nya Milan.


Festfixare och lekledare verkar försvinna en efter en ifrån Milanello. Vart är Cafu, Seginho, Esejas och Ba som sades vara dem roliga typerna. Kvar finns nu bara Ronaldinho och Kalac. 


Gennaro Gattuso kommer att brinna i år igen, vilket är ett måste om han ska lyckas slå ner konkurrensen som kommer bakanför honom i landslaget.


Hernanes är absolut välkommen för 10 miljoner euro, men blir det mycket mer så är det bättre att koncentrera sig på Moutinho.


Inter kommer att floppa i Europacup spelet i år igen. Att man aldrig lär sig att man behöver någon snabb, kreativ spelare som bryter mönstret för att lyckas ute i Europa.


Juventus tar hem ligan i år, och allt kommer att gå tillbaka till hur det var innan calciopoli. Juve har ett minst lika tungt mittfält som Emerson/Viera tiden och det är det tyngsta laget som vinner ligan tillslut.


Kaká kommer att få det tufft i Spanien, hoppas att det går bra för honom han förtjänar verkligen alla framgångar. Men likväl hoppas jag att han får hemlängtan snart och kommer hem till Milano där han inte är Cristianos lila bitch.


Lura världen är just vad Milan försöker göra just nu. Tyvärr är det inte särskilt lätt att lura folk att Berlusconi tänker plocka in pengar och låta klubben dö. Berlusconi älskar fortfarande klubben, men vill ha en självgående ekonomi innan han lämnar över till någon annan.


Milan behöver verkligen en föryngring, men när man står inför en svår borta match så är det skönt att ha några äldre spelare dem yngre kan stödjas av. Bara att hoppas att Nesta, Gattuso, Ambrosini och Inzaghi kommer att hålla sig skadefria.


Nesta var borta hela förra säsongen med en ryggskada. Hoppas att ett år gjorde honom lika gott detta år som när han kom tillbaka från axelskadan 2007 och lyfte laget från tolfte till fjärde plats och förde laget till vinst i Champions League.


Ovärderlig med sin snabbhet och vilja att åstadkomma något kommer Pato att vara. Pato påminner om den riktiga Ronaldo riktigt mycket, och att han har avsluten i kroppen det är tydligt. Men det behöver bara göras mer regelbundet för att han ska vinna pallone d´or.


Primavera laget kommer att dominera i år, forwarduppsättningen som Evani har att tillgå är riktigt bra. Bara att hoppas att några av killarna visar sig vara tillräckligt bra för att kunna ta för sig i A-truppen på samma sätt som Paloschi gjorde under våren 08.


Quaresma kommer att göra succé i år. Han är egentligen världens bästa fotbollsspelare. Tror ni mig inte så finns det bevis på youtube. Nej jag har lite svårt för tekniska portugiser med alldeles för mycket gelé i håret, dem har bra teknik men saknar allt annat kolla bara Punnani, Qurre och Simao.


Ronaldinho har fått stått på bordet och lovat sina lagkamrater att han ska ta ett större ansvar. Jag tror honom, han kommer att göra allt för att ta sig in i Dungas gäng för lite festligheter i Sydafrika.


Seedorf kommer förhoppningsvis må bra av tränarbytet. Hoppas Leonardo har insett att Seedorf inte är någon trequartisa. Men har fortfarande alla kvalitéer för att konkurrera om en plats på mittfältet.


Thiago Silva kommer att göra riktigt bra ifrån sig i Milan, hans tidigare misslyckande i Europa är inte svåra att förklara bort. Riktigt fint att vi vann slaget om honom framför alla andra toppklubbar. Tillsammans med Nesta, Onyewu och Bonera så är jag nöjd med täckningen.


Ultras bör skämmas för all jävla skit man har ställt till med dem senaste åren. Jag har aldrig hela mitt liv varit så ledsen som veckorna efter, deras hån mot Maldini i hans sista match. Det är faktiskt det enda minne som jag blir mer känslosam än förlusten i Istanbul.


Vinner champions league gör Chelsea i år, det är svårt att vinna två år i rad även om man har ett lag som Barcelona. För Chelsea spelarna är det sista chansen att vinna, känns det lite som och efter förra årets domarskandal med den där norsken så unnar jag nästan Chelsea att lyckas.


Xavi är en fantastisk spelare, men med de medspelarna han har i Barcelona så är det lätt att framstå som lite bättre än vad han är. Iniesta är Världens bästa mittfältare, men Xavi är snuskigt duktig med bollen i vilket fall som helst. Men när gick han om Pirlo egentligen?


Yoann Gourcuff var franska ligans bästa spelare förra året, han skulle vara given på Milans mittfält i år. Men istället tror jag att han kommer att få ett lite sämre år i år, Diavarra har redan lämnat och Chamack är på väg bort. Detta kommer att leda till mycket färre assist då ovan nämnda spelare är mycket stark i luftrummet.


Åter igen så kommer FC Bayern att göra en dålig säsong. Är av Europas toppklubbar den som är sämst skött och att lägga ut löner som är helt orealistiska till spelare som inte har bevisat särskillt mycket kommer inte att fungera. Ribery är Bayern just nu, men inte ens han kan lyfta det mediokra laget.


Äta bajs lovar jag att göra om både Thiago Silva och Marco Borriello kommer att total floppa som vissa har försökt påpeka att dem kommer att bli.


Överst på min önskelista finns Joao Moutinho, tänk Milans mittfält nästa år med Moutinho, Flamini och Gourcuff. Världens bästa mittfält. men först måste Pirlo lämna.


R.I.P Wacko Jacko



You're all hypocrites. All of a sudden the media is his best friend? Two-faced fuckers...

Milan spelare i Serie A



Davide Succi är en grovt underskattad spelare. Men denna bilden är inte särskillt smickrande.

Idag ska jag se över vilka spelare från Milans primavera-lag som har lyckats etablera sig i Serie A. Milan har lyckats plockat fram 20 spelare till Serie A (en i premier league). Här kommer jag summera vilken spelartyp spelaren är och vilken status han har i sin nuvarande klubb och om det skulle finnas plats för spelaren i truppen


Ignazio Abate, 1986 (Milan) Abate är en snabb ytter med bra krossbollar. Under fjolåret var han ordinarie i Torino, och på sina 25 framträdanden lyckades han prestera ett mål. Hade ligans högsta procent på krossbollar under förra året, men måste jobba med tekniken för att kunna ytterligare ett steg i karriären och kunna etablera sig i Milan.

27 Matcher i Torino, 1 Mål, 2065 minuter


Davide Di Gennaro
1988 (Milan) Davide är en teknisk offensiv mittfältare som är väldigt all-round. Men som behöver lyfta sig på alla punkter lite grann för att få förtjäna speltid. Men av det jag har sett av Davide så har han alla kvalitéer för att lyckas som spelfördelare. Tyvärr blev det väldigt lite speltid för Di Gennaro i Reggina, och jag tror att han skulle må gott av att få en säsong med mycket speltid innan han kan komma tillbaka till Milan.

25 Matcher i Reggina, 1 Mål, 831 minuter


Massimo Oddo
(Milan) Massimo Oddo var en stor stjärna i Lazio och gjorde massor av mål på straffar, han deltog i anfall, dribblade, sprang och var en lagets absolut viktigaste spelare i Lazio. Men Oddo är inte längre den spelare han har varit och kan mycket väl komma att lämna Milan innan sommaren är slut.

27 Matcher i Bayern munchen, 0 Mål, 2102 minuter


Marco Borriello
1982 (Milan) Marco är en av Italiens starkaste anfallsspelare. Han har bra teknik och kommer att vara en väldigt viktig kugge i årets Milan och kommer att göra många mål den här säsongen.

8 Matcher i Milan, 2 Mål, 539 minuter


Luca Antonini
1982 (Milan) Luca Antonini spelade under förra säsongen rollen som back-up och hade inte alls något förtroende från Ancelotti. Men när han spelade var han riktigt pigg och tog massvis med fina initiativ men att hans brister var tydliga då bra motståndare lättsamt lurade brallorna av honom.

18 Matcher i Milan, 0 Mål, 990 minuter


Massimo Ambrosini
1978 (Milan) Våran nuvarande lagkapten hade en fantastisk säsong förra året, och var en härförare på mittfältet från första till sista matchen. Visar härliga ledaregenskaper, är duktig på att komma in i boxen och är sällan skadad. En viktig kugge för att Milan ska fungera numera.

33 Matcher i Milan, 8 Mål, 2470 minuter


Matteo Darmian
1989 (Milan) Darmian är en liten försvarsspelare men med en härlig attityd. Har inte utveklats på det sättet man hoppades 2007 lät spelaren debutera i Milan. Kommer inte att få någon speltid och bör lånas ut.

3 Matcher i Milan, 0 Mål, 40 minuter


Cristian Brocchi
1976 (Lazio) Brocchi var under sin tid i Fiorentinas, en utav ligans absolut bästa mittfältare och hade ligans näst högsta snittbetyg. I Milan var han aldrig tillräckligt bra för att ta en ordinarie plats, och är inte en ålder som gör att han någonsin kommer att bli det heller.

35 Matcher i Lazio, 0 mål, 2443 minuter


Matteo Contini
1980 (Napoli) Contini är en spänstig all-round back. Som är helt ordinarie i Napoli och har även gjort ett bra jobb. Skulle helt klart kunnat vara en trupp spelare i Milan, men föredrar i stället att vara en nyckelspelare i Napoli.

38 Matcher i Napoli, 0 Mål 3277 minuter


Pasquale Foggia
1983 (Lazio) Foggia är en kvick tekniker som kan lura skjortan av vilken försvare som helst. En riktig fantatista som även har fått chansen i landslaget och har gjort det bra. Skulle vara en perfekt förstärkning som uppbackning till Ronaldinho. Värt att tillägga är att han var en del av betalningen till Oddo men nu är han betydligt mycket mer värd.

40 Matcher i Lazio, 3 mål, 2417 minuter


David Astori
1987 (Cagliari) Astori är en stor mittback som fortfarande inte är riktigt mogen att vara en viktig kugge i ett liga lag. Men steget till Cagliari var perfekt för hans utvekling. Behöver bli snabbare och jobba på sin placeringsförmåga för att bli bättre.

11 Matcher i Cagliari, 0 Mål, 653 minuter


Paolo Sammarco
1983 (Samp) Sammarco är en riktigt bra mittfältare, han är passningssäker, bra bollvinnare och har ett riktigt bra distansskytt. Skulle vara en perfekt förstärkning på Milans mittfält. Skulle absolut kunna konkurrera med samtliga spelare på Milans mittfält. Dessutom kan han nog komma för en resonlig summa då Sampdoria har värvat Tissone och Mannini. Ge mig Sammarco!

45 Matcher i Sampdoria, 2 Mål, 3504 minuter


Marco Donadel
1983 (Fiorentina) Donadel är ytterligare en laglojal mittfältare som lyckas väl. Donadel får bra med speltid Fiorentina och är väldigt jämn i sina insatser. Är duktig på att med boll och är duktig utan den. Väntas få ta en större roll nu när Melo har lämnat.

31 Matcher i Fiorentina, 0 Mål, 1887 minuter


Massimo Maccarone
1979 (Siena) Maccarone är en respekterad anfallare som gör sina mål, och är en av Sienas absolut viktigaste spelare. Maccarone är en stabil målskytt men enligt mig så får han gärna stanna där karriären ut.

32 Matcher i Siena, 9 Mål, 2360 minuter


Alessandro Matri
1984 (Cagliari) Alessandro Matri är en duktig anfallare som har är snabb och gillar att gå i djupled. En spelare som kommer att etablera sig i serie a på riktigt i år då Aquafresca har lämnat. Ska vi tippa 12 mål i ligan nästa säsong.

33 Matcher i Cagliari, 7 Mål, 1422 minuter


Davide Succi
1981 (Palermo) Succi är stark och är en riktigt duktig avslutare. Fick inte så mycket speltid som han faktiskt förtjänade. Presterade alltid när han hoppade in, förhoppningsvis så säljs Succi i år till en klubb som tror på honom. Succi skulle vara en trevlig back-up i Milan och för alla er som snackar målsnitt så har Succi ett riktigt bra sådant.

24 Matcher i Palermo 3 i Ravenna, 11 Mål, 1052 minuter.


Michele Ferri
1981 (Samp) Högerback som inte platsar i Sampdoria som aldrig kommer att bli tillräckligt bra för Milan. Har varit ordinarie i Cagliari men, jag har dålig koll på han.

6 Matcher i Sampdoria 2 i Cagliari, 0 Mål, 390 minuter


Francesco Toldo
1971 (Inter) Toldo är 37 är gammal och är reserv Inter behöver nog ingen beskrivning och får gärna stanna i Inter.

3 Matcher i Inter, 0 Mål, 198 minuter


Fabio Moro
1975 (Chievo) Högerback som är långt ifrån speltid i Chievo inte allas intressant.

5 Matcher i Chievo, 0 Mål, 417 minuter


Alberto Paloschi
1990 (Parma) Paloschi är omtalad som den nya Inzaghi, och ärligt talat så har jag inget argument varför han inte skulle lyckas. Arbetar hårt och kan göra mål. Jag hoppas han gör en stark säsong för att sedan återvända till Milan. Är just nu delägd med Parma men Milan håller paloschi under hård bevakning då han är tänkt som en framtida startspelare.

39 matcher med Parma i Serie B 11 Mål, 2543 minuter

Statistiken är grundat på spel i Serie A (bortsett från Oddo och Paloschi som spelade i andra serier), Europacupspel och Coppa Italia från förra säsongen.

Jag tycker att Milan ska se över framför allt tre spelare som man har fostrat. Dessa tre är Sammarco, Succi och Foggia. Samtliga är spelare som absolut skulle vara välkomna nyförvärv. Succi är en Marcus Berg typ som är lite elak men som är en riktigt bra målskytt, som är delägd mellan Ravenna och Palermo men är säkerligen billig att få lös. Sammarco är all-round bra på allt och jobbar hårt, är aldrig skadad. Han skulle vara en perfekt värvning för Milan. Foggia är tekniskt briljant och kvick, men har sina brister. Men i Milan skulle han passa perfekt för att backa upp bakom Pato och Ronaldinho.


Här är min Milan fostrade elva:

Pasquale Foggia, Marco Borriello, Ignazio Abate

Massimo Ambrosini, Marco Donadel, Paolo Sammarco

Luca Antonini, Davide Astori, Matteo Darmian, Massimo Oddo

Cudicini




Grattis till Kakha Kaladze, som idag blev fader till sonen Levan Kaladze.


Monza slår på den stora trumman




Clarence Seedorf verkar ha stor framtids visioner för Monza, som han sedan tidigare i år är delägare i. Monza har idag gjort klart med Cedric Seedorf, född 1983. Seedorf är inte den enda spelaren som värvas in av Monza, utan med sig får Seedorf också Filippo Noventa en anfallare född 1990.


Cedric Seedorf har tidigare i karriären tillhört Ajax, Real Madrid, Inter och Milan. Seedorf har ännu inte gjort ett enda mål i sin proffskarriär, men Monza kan bli starten på något stort.


Milan tappar nu en mästare, som har varit i tre olika klubbar som har vunnit Champions League. Cedric kommer att bli stor någon dag. Ja kanske till och med större än Harvey Esejas när han var som störst.


Congratulazioni Monza!


Det våras INTE för Hernanes



När man har sökt efter Hernanes prislapp så har det varit väldigt svårt att hitta någon information som gör än mer insatt i ämnet.


Anledningen till att det är så svårt att hitta någonting beror på att spelaren ägs av flera olika parter. Sao Paulo äger 75% av spelaren. Spelar agenturen Traffik och spelarens agent äger 17%, Hernanes själv äger resterande delen av sig själv.


Att det är så många olika ägare gör spelaren svår att köpa loss då det är många viljor som ska nöja sig med avtalet. Sao Paulo är i nuläget problemet i förhandlingarna, då de med Hernanes nya kontrakt med minimum-klausulen ligger på 40 miljoner euro och spelaren själv inte alls är beredd att sätta press på klubben för att försöka gå billigare.


Förra året lade Barcelona ett bud på 12 miljoner euro till Sao Paulo, vilket innebar att det totala värdet på övergången låg på 16 miljoner. Sao Paulo ville ha runt 20 miljoner för deras 75% av spelaren. Spelaren själv och agenturen är själv beredd att avstå från några av dem miljoner dem är berättigade till vid en eventuell övergång.


Milans representant Braida har skickats till Brasilien för att försöka få fram en övergång. Troligen skickades Braida för att Galiani hade vissa problem i skolan med att räkna med procent. Det här kan komma att bli en av de värsta transfer historien som någonsin har skrivits. Hela situationen känns mycket olustig då Milan verkar var riktigt sugen på spelaren.


Frågan däremot, är om Hernanes är värd pengarna. Det jag såg av honom i OS var imponerande, men han verkar inte direkt dominera i Sao Paulo. 1 mål och 2 assist på 16 matcher är ingen direkt imponerande statistik. Jag har ingen större koll på Hernanes men som jag uppfattade honom så var han väldigt lik Anderson i sin spelstil. Skriv gärna om ni har sett något av honom.


Men i nuläget så känns Hernanes som en dum idé, Sao Paulo sitter i bra förhandlingsläge för en spelare som har ett lägre målsnitt än Thiago Silva i den brasilianska ligan detta känns inte klockrent. Hernanes har sagt att hans drömklubb är Barcelona och alla kommentarer att han vill till Milan är bara 2000-talets prostitution.


Solorossoneri- Om att förtjäna sin lön



Seså Andriy, du kanske kommer att lyckas bättre i nästa klubb.

Under slutet av mars gick Silvio Berlusconi ut i media, med nyheten om att Milan skulle sänka sina lönekostnader med trettio procent. Ett initiativ som var mer än välkommet med tanke på att lagets prestationer inte alls stämde överens med lagets lönebudget. Men vilka steg har klubben egentligen tagit för att lyckas med det.


Berlusconis första aktion i det nya sparpaketet var att sälja lagets stora stjärna
Kaká för 67 miljoner euro. Vilket gjorde att man blev med den bäst betalde spelaren. Kanske ett nödvändigt ont som behövdes göra. Vidare har man sålt Gourcuff för 15 miljoner, vilket inte var ämnat att göras men det hände likvaväl. Man gjorde sig av med Ancelotti som hade en lön på 4,8 miljoner euro, och ersatte med en tränare från egna leden. I Leonardos roll som teknisk direktör har man ersatt med Mauro Pederzoli.


Samtidigt så släpper man ifrån sig Shechenkos lön på 7 miljoner euro, en lön som han knappast kunde se sig förtjänt av efter att ha gått mållös från samtliga ligamatcher denna säsong. Men kvar finns fotfarande många miljoner att hämta, om man vill nå målet om en mer human lönebudget.


För att nämna några så kan jag ta upp Kaladze och Dida som tjänar 4 miljoner euro om år. De är långt ifrån att vara ordinarie numera. Men ändå pratar spelarna i fråga om att dem vill stanna i Milan för att tacka Berlusconi, för att han har hjälpt dem genom tuffa tider. Om Kaladze vill tacka Berlusconi så tycker jag att ett samtal där han berättar att han gärna går ut på marknaden för att klubben ska få in några miljoner för honom. Dida däremot är lika svårsåld som sand i Sahara och borde tacka Berlusconi genom att bryta sitt kontrakt, alternativt att han halverar sin lön.


En annan spelare som bör lämna med första plan är Pirlo, han tjänar 6 miljoner euro årligen. Men om han hade fått betalt efter presationer så hade hans lön legat runt 1,5 miljon. Men Pirlo är fortfarande lättsåld då hans kvalitéer som fotbollsspelare är odiskutabla, men Pirlo var en större faktor till Milans dalande prestationer än Kaká och bör därmed även han lämna.


Milan betalar i dagsläget 10 miljoner euro årligen till målvakter, en summa som är helt horribel då man ändå sitter och är nervös varenda match, för att målvakten ska tappa in några enkla bollar. Enligt mig bör Milan satsa på en målvakt och en reserv, sen får det räcka.


Med tanke på Didas genomklappning mentalt och fysiskt bör Milan se över sin dåliga vana, att ge äldre spelare längre kontrakt. Vad är man rädd för? Att man ska tappa spelarna på free-transfer är inte direkt något att vara rädd för då efterfrågan efter överbetalda föredettingar inte är särskild stor utanför Milanos gränser, och om Inter skulle plocka in Dida så skulle jag kunna leva med. Samma situation med Kaladze, varför fick han ett långt kontrakt. Han har enligt mig aldrig varit tillräckligt bra för att tjäna dem pengarna han gör. Nej då är det faktiskt till och med bättre att betala samma pengar för att Nesta ska få ha ett års semester på Miami.


Ännu en frågeställning som måste föras fram är det faktum att man så sent som förra året hade råd med att betala 25 miljoner för Ronaldinho. Att addera till de 25 miljonerna är hans lön på 6,5 miljoner euro årligen i tre säsonger. Med alla skatter och allt så blir det en ekonomisk operation på totalt 45 miljoner euro. Samma säsong man vet att laget ska spela i Uefa cupen och kommer att gå miste om flera hundra miljoner kronor. Ändå plockar man in den lyxkonsumtion som Ronaldinho och Shevchenko ändå var. Den som räknade ihop budgeten bör avgå med omedelbar verkan, och är den som faktiskt minst förtjänade sin lön.


Var det Berlusconi själv däremot, vilket det självklart var så tycker jag att han ska skämmas. Det är lågt att samma år kunna skylla den dåliga ekonomi på olika orsaker, och försöka framstå som en hjälte som går in med 500 miljoner svenska för att klubben inte ska ha några skulder. Enligt mig så var det en självklarhet att han skulle gå in med pengarna, det var han som överskred den budget som med all säkerhet hade räknats ut innan säsongen. Då är det han som ska ta oss ur dem ekonomiska problem han själv har skapat.


För att vara en av Europas mest framgångsrika affärsmän, så framstår han här som en novis som i sin iver köper spelare som han tycker om istället för att se över vad laget faktiskt behövde. Pappa Luigi skulle troligen vända sig i graven om han skulle vara närvarande och se sonens misslyckade affärer med klubben.


De nyförvärv Milan har gjort denna sommar däremot, väldigt bra rent ekonomiskt. Än så länge har de spelare som anlänt, ett framtida värde vid försäljning som är högre än vad de anlände för. Att plocka tillbaka Di Gennaro och Abate var bra billiga alternativ. Att plocka in Onyevu med utgående kontrakt var också en bra affär rent ekonomiskt då man kommer att kunna plocka ut några miljoner för honom efter säsongen oavsett hur väl övergången nu artar sig.


Att några av Kaká pengarna har plöjts ner i primaveralaget var inte en dag för tidigt. Att ha en god ungdomsverksamhet och en ekonomi som klarar sig på egna medel kommer i framtiden vara ovärderligt om Uefa kommer att driva igenom 6+5 regeln och även någon ekonomisk regel. Så investeringarna man har gjort hittills är helt rätt.


Hoppas man inte bryter mitt förtroende återigen genom att värva Fabiano, hur många brassar i 30 årsåldern ska behöva komma innan man förstår att brassar runt 30 är fysiskt runt 35 för folk i resten av världen. Undantaget som bekräftar regeln är Cafu och Serginho som dominerade sina kanter till 35, men deras italienska motsvarighet Maldini var Milans bästa försvarare vid 40. Så man kan räkna med att ett brasse år, är ungefär 1,2 år för resten av världen.


Milan har nu drivit ner lönekostnaderna med 35%, hoppas verkligen den siffran ökar ytterligare några procent med en försäljning av Pirlo som också skulle kunna finansiera ett köp av en vänsterback och en mittfältare som tillsammans tjänar mindre än Pirlo.


Rödsvarta kommentarer efter Varese matchen




Det var en lycklig Leonardo som mötte pressen efter 2-0 vinsten i hans första match som ansvarig tränare för Milan. Leonardos bemötande till pressen var exemplariskt, trevligt och ärligt.


Leonardo talade om sin spelartrupp med försiktig optimism, och sade att den trupp han hade till förfogande redan. "jag är nöjd med den trupp jag har just nu, men om någon ny tillkommer så skulle jag bli mer än glad. Under veckan har vi jobbat hårt och det har redan gett resultat mot det jag strävar efter"


Angående marknaden, så påminde han pressen den var öppen till 31 augusti. "Jag hoppas att vi kan få in någon ny spelare till dess för att bli mer konkurrenskraftiga."  Angående Luis Fabiano så sade han att man förhandlade om spelaren i nuläget och att det var detaljer som behövde lösas innan övergången var ett faktum.


När Ronaldinho kom på tal, så var Leos kommentar följande "Ronaldinho? Han jobbar hårt för att komma igång och förstärka sin uthållighet över 90 minuter. Dinho är en enorm talang och om han forsätter att jobba som han gjorde ikväll, så kommer han snart vara tillbaka i toppform"


Ronldinho själv talade också med media. "Jag vill ha en bra säsong och dedicera mina insatser till presidenten. "


"Jag vill också garantera fansen att jag har den rätta inställningen för att bli en stor mästare åter igen." Angående Luis Fabiano, var han positiv. "han skulle vara en bra förstärkning, han är en bra spelare och tillsammans med mig och Pato så skulle vi kunna bilda en underbar anfallstrio".


Inzaghi tvåmålsskytt mot Varese



Filippo Inzaghi gjorde två mål i dagens match mot Varese och blev den spelare som fick inviga, målskyttet under den nya Leonardo eran. Matchen slutade tillslut 2-0 till Milan.

Milan inledde matchen med en 4-3-3 där Kalac agerade burväktare för dagen, framför honom bildade Jankulovski, Nesta, Thiago Silva och Antonini en fyrbackslinje. Lagkaptenen för dagen Gennaro Gattuso bildade mittfält tillsammans med Flamini och Seedorf. Inga överraskningar så långt. Men i anfallet så var Borriello tydligt placerad som högerytter och agerade vice Pato, Ronaldinho var placerad på favoritpositionen som vänsterytter, Med Inzaghi som centralpunkt för anfallsspelet.

Milan imponerade i matchinledningen och skapade sin första målchans redan efter två minuter, men den rätta skärpan var inte riktigt där. Men i den elfte minuten var Inzaghi framme och gjorde det historiska 1-0 målet som är det första under den nya Leo eran.

Seedorf följde upp med ett ribbskott på frispark när klockan hade tickat upp till match minut tjugofyra. Men Varese var inte ofarliga, och lyckades nästan göra mål efter en Rembrandt av Kalac då han skött en motståndare i huvudet, men Varese misslyckades med att sätta bollen i det öppna målet och sköt istället i stolpen.

I halvtid byttes Kalac, Nesta och Antonini in och ersattes av Storari, Oddo och Favalli.

Redan tre minuter in andra halvleken gjorde Inzaghi 2-0 vackert framspelad av Ronaldinho, Ronaldinho som enligt uppgift ska ha varit pigg och var tillsammans med Inzaghi och Thiago Silva planens bästa aktörer för dagen.

Inzaghi byttes ut i den sextonde minuten av den andra halvleken och ersattes av det unga nyförvärvet Zigoni. Samtidigt passade man på att byta ut även Gattuso och Janulovski som ersattes av Strasser och Albertazzi.

I matchminut sjuttiofem byttes Borriello, Ronaldinho och Seedorf ut och ersattes av Oduamandi, Ikande och Berretta. Följaktligen en ung offensiv satsning med fyra primavera anfallare på planen samtidigt. Den enda Milan spelaren som spelade 90 minuter var evighets maskinen Flamini som malde på bra som vanligt på mittfältet.  

På plats för att bevittna segern var presidenten, Silvio Berlusconi. Gazzetta dello sport frågade Berlusconi om Luis Fabiano var på väg in i truppen, Berlusconi gav då svaret att han inte var säker på vilka möjligheter det fanns att värva in honom, men han ser gärna över de unga anfallarna som Zigoni och att det fanns flera alternativ på forwards positionen. Innan han avslutade med att berätta att Milan inte var beredd att handla för några galna summor.

Milan (4-3-3): Kalac (Storari 46); Antonini (Oddo 46), Nesta (Favalli 46), Thiago Silva (Kaladze 75), Jankulovski (Albertazzi 61); Gattuso (Strasser 61), Seedorf (Beretta 75), Flamini; Borriello (Oduamandi 75), Inzaghi (Zigoni 61), Ronaldinho (Ikande 75)

Varese-Milan 0-2
Varese-Milan 0-1, Filippo Inzaghi
Varese-Milan 0-2, Filippo Inzaghi
 


Highligts till matchen finns på länken här nedanför.

http://www.video.mediaset.it/mplayer.html?sito=sportmediaset&data=2009/07/12&id=4077&from=link

Inför: Varese-Milan


En bild frå Varese-Milan 1983

Idag är det dags för säsongens första träningsmatch, truppen är ännu inte fulltalig men skapandet av det nya Milan har precis startat och för första gången så får vi se hur Leonardo väljer att formera sitt manskap.

I laget återfinns Nesta ooch Borriello som gör comeback efter lång skadefrånvaro. Välkommen tillbaka! 

Kalac väntas starta, framför honom huserar troligen Thiago Silva och Alessandro Nesta. Startar som ytterbackar gör troligen Antonini och Jankulovski.

På mittfältet startar med största sannolikhet, Flamini, Gattuso och Seedorf. Seedorf blir troligen någon sorts spelförare på mittfältet. En roll han har klarat av på bästa sätt i Pirlos frånvaro förr.

I anfallet återfinns Inzaghi och Borriello som centrala anfallare, dessa två backas upp av Ronaldinho som med största sannolikhet kommer att få röra sig fritt på openentens planhalva.

Jämförelsevis med fjolårets trupp till första matchen är det en väsentlig förändring i antalet spelare som aspirerar om en startplats. Vilket kan betyda att vi får ett mer samspelt lag när säsongen väl drar igång.

Vi har även mycket mer intressanta ungdomar med i år. Alberatazzi är enligt mig det mest intressanta namnet för ett inhopp på vänsterbackplats. Andra intressanta spelare som kan komma att få lite speltid är nyförvärven Zigoni och Berretta. 

Matchen startar kl.19.00 på stadio "Franco Ossola" och kommer att sändas live av spotmediaset. Stream lär komma upp under dagen på atdhe.net.

Förväntad Startelva:
A.C Milan (4-3-1-2) Kalac 16 - Jankuloski 18, Nesta 13, Thiago Silva 33, Antonini 77 - Seedorf 10, Gattuso 8, Flamini 84 - Ronaldinho 80, Inzaghi 9, Borriello 11.

Tillgängliga Reserver: Storari, Oddo 44, Favalli 19, Albertazzi 56, Darmian 36, Cardacio 14, Strasser 30, Viudez 20, Zigoni, Beretta, Ikande, Odumandi.

Ej Tillgängliga: Christian Abbiati, Nelson DIDA, Daniele Bonera, Massimo Ambrosini och Davide Di Gennaro


Dopo Kaká, Maldini e Ancelotti



Milan.com 11/7 2009

Clarence Seedorf talade idag på Milanello om arbetet laget utförde under veckan och med den entusiasmen de startar det nya äventyret, och om träningsmatchen mot Varese imorgon. 


Clarence, första veckan är på väg att ta slut.

"Den här veckan har gått bra, vi har jobbat hårt, säkerligen så kommer det att ta lite tid att vänja sig vid nya saker, men jag tycker vi tränar väl och vi har den rätta satsningen och rätt entusiasmen, vilken är viktig vilket är viktigt för att vi är mycket trötta."


Det var på tiden att någon ny kom in och började förändra lite saker på milanello, hela föreningen har ståt still på samma plätt och stampat under en längre tid. Kan inte vara särskilt spännande att komma till samma arbetsplats år efter år, och det blir aldrig någon riktig förändring. När man har velat förändra något så har man gjort det i små skalor så att ingen kan märka något ändå. När Gourcuff kom in med ett nytt tankesätt så blev han aldrig respekterad som en del i laget. 

Leonardo?

"Självfallet så har vi givit honom tid att anpassa sig till sin nya roll som tränare, men jag tror laget är absolut tillgängliga för att göra klart att han kan göra sitt jobb på bästa möjliga sätt och jag tror att milanello är enat som vanligt och vi kommer alla att ge honom allt vi har för att hjälpa varandra och tränaren."


Jag hoppas verkligen att Seedorf och de andra ur den gamla Ancelotti trojkan ska ge Leonardo en ärlig chans att lyckas så bra som möjligt. Jag hoppas också att Berlusconi och Galiani ger Leo alla dem fem förutsättningar han behöver för att lyckas.

Det är många ungdomar, gillar du den nya policyn för Milan att lita på dem?

"Ja, det är viktigt att att få in unga spelare. Vi pratar om många ungdomar som har anlänt här tillsammans, det är inte enkelt men dem är bra pojkar med massor av vilja och som medför den rätta entusiasmen."


Årets satsning på ungdomarna är det roligaste som har hänt i Milan på flera års tid. Med anfallare som Palbrik, Beretta, Zigoni, Oduamadi, Ikande och Paloschi så kommer klubben på sikt få fram spelare som kommer att sätta skräck i motstånds försvaren under en lång tid framöver. Ska man gissa på att två av dem kommer att bli tillräckligt bra för att någon gång få vara en viktig del i A-truppen. Två av dem kommer att vara respekterade anfallare i andra klubbar i ligan, medans en inte riktigt har vad som krävs för att lyckas. Om detta skulle bli fallet så hade Milan sparat in flera hundra miljoner på spelarköp.

Imorgon är det säsongens första match mot Varese.

"Matchen kommer att vara nyttig att få in den träning och idéerna vi har utveklat under veckan. Det är en del i förberedelserna och den tekniska bedömningen kommer säkerligen inte vara den viktigaste saken, men det kommer att vara viktigt att koncentrera oss på att förvandla den kunskap vi har lärt oss under veckan. Säkert känner vi oss lite trötta, men det är en del av det jobb vi utför denna period."


Helt rätt det handlar om att spela samman kunskapen som Leonardo har kommit med. Hoppas att vi får se lite cykelsparkar från Favalli och skorpion räddningar av Dida. Men hur dem utförs rent tekniskt spelar ingen större roll bara dem gör de som Leo har gett dem instruktioner att göra så kommer detta att gå bra. Hoppas vi får se dem nya ungdomarna också matchen, det skulle vara roligt.


Vad tycker du om detta nya Milan?

"Vi inledde detta för endast fem dagar sedan. Vi har jobbat lugnt för att det är många nya saker, nya idéer, så det kommer att ta den tid det krävs för att få lite klarhet. Truppen är inte komplett ännu heller, så vi måste vänta."


Antyder Seedorf att det kan komma fler nyförvärv eller syftar han på att vissa fortfarande är kvar på semester. Jag hoppas på att han vill ha in nyförvärv och förhoppningsvis någon som kan konkurrera med han själv. Kanske att sitta på bänken kan ge Seedorf den motivation han behöver för att vara tillräkligt bra för att spela. För är Seedorf på sin högsta nivå så finns det inte många som konkurrerar ut honom, men den nivå är väldigt sällsynt att han tar sig upp till nuförtiden.

Vad tycker du om de nya träningsmetoderna?

För mig är det en återgång till den typ av träning jag brukade göra i Ajax, och i Spanien. Introduktionen av bollen är en förändring som tack för tekniken så är vi förmögna att göra det med mycket mer precision. Vi är lyckliga och det är en god arbetsmoral."


Äntligen kommer det en tränare som anpassar sig till den moderna fotbollen, kolla vilka lag som får fram dem bästa talangerna Barcelona och Arsenal. I synnerhet Barcelona där all träning sker med bollen vid fötterna. Detta är dels motiverande för en spelare som Ronaldinho som älskar att använda bollen, och det är dessutom sättet man ska gå till väga för att plocka fram egna talanger.


Ligue 1 Player Of the Year Is...




Yoann Gourcuff lär knappast ångra att han valde att gå till Bordeaux. Men det känns ändå lite tungt, att vi har haft exakt den spelare vi behöver. Gourcuff är en av få som faller inom ramen för den typ av mittfältare jag vill få in på mittfältet.

Vilka finns egentligen på marknaden för ett rimligt pris? Montolivo, Elano, Moutinho, Carlos Eduardo, David Silva, Beckham, Mimisovic? Jag föredrar Goucuff men någon måste in.

Det nya gamla Milan

               

Med ungefär en och en halv månad kvar till ligastart, så har Milan fortfarande för många frågetecken för att den rätta magkänslan verkligen ska infinna sig.


Milan har sin svagaste trupp, någonsin under detta millennium. Samtidigt har konkurrenterna förstärkt, då i synnerhet Juventus som har förstärkt sin centrallinje på ett remarkabelt sätt. Värvningarna av Melo och Diego visar att "la vecchia signora" inte är nöjd med någonting annat än att vinna. Juventus är revanschsugna till max, och spelare som Del Piero vill bevisa för Lippi att han fortfarande håller.


Milans största drivningskraft måste stavas revansch, under förra året var det många spelare som inte visade upp sig från sin bästa sida. De senaste två säsongerna har varit fatalt misslyckade. Spelare som Nesta, Bonera, Kaladze, Gattuso och Borriello fick samtliga sina säsonger allting helt eller delvis förstörda av skador.


Nesta har all motivation att visa tidningarna som har räknat bort hans karriär som över både en och två gånger att han fortfarande är en back i världsklass. Thiago Silva är sugen att visa alla skeptiska fans att hans misslyckade sejourer i Porto och Dynamo Moskva inte alls var relaterat till hans förmåga som fotbollsspelare. Utan snarare på att han hade svårt att finna sig själv i ett nytt land.


Jag tror att Thiago Silva kommer att bevisa för världen hur bra han är detta år, och av alla kommentarer att döma så verkar anpassningen till Milano ha gått smärtfritt. Mittförsvaret är Milans just nu minsta bekymmer då fullgoda ersättare som Bonera och Onyevu finns tillgängliga.


På ytterbacks position däremot, så ser det tunnare ut. Förra året fick Zambrotta ta ett lite för stort ansvar och spelade flest minuter av alla i förra årets Milan, med sin 2949 spelade minuter vilket var några för många för att hålla önskvärd kvalitet. In i truppen kommer nu Oddo igen, en spelare som man kan vänta sig stabila insatser bakåt och något bananinlägg som kommer att hitta rätt någon gång. Jankulovski och Antonini kommer att forsätta att löpa mycket och försöka skapa mycket framåt men är på tok för dåliga i försvarsspelet och borde egentligen återfinnas på mittfältet.


På mittfältet är det just nu spelarbrist efter att Emerson och Beckham lämnade truppen. Men Flamini, Gattuso och Ambrosini håller fortfarande riktigt hög klass och gissa om dessa kommer att vilja bevisa att dem hör hemma respektive landslag, så här finns det risk för några avstängningar per spelare.


Pirlo och seedorf blir bara orörligare för varje säsong som flyger förbi. Det bästa för bägge parter vore en skilsmässa då de senaste säsongerna har varit ett tydligt bevis på att giftermålet mellan klubb och spelare håller tillbaka varandra från att vara riktigt lycklig. När bägge dessa var på planen samtidigt under förra året så spelade Milan nästan alltid en undermålig fotboll, kan bara hoppas att åtminstone en av dem lämnar.


I anfallet har vi klass i form av Pato och Ronaldinho som bägge två kommer att må bra av att Kaká lämnade klubben. Ronaldinho och Kaká behöver inte längre bråka om deras favorit ytor, och samspelet mellan brassarna var förra säsongen under all kritik. Pato och Kaká hade inget samspel överhuvudtaget. Ronaldinho behöver inte heller sitta och sura på bänken.


Den som kan bli lite hämnad av att Kaká lämnar är Inzaghi som har haft ett perfekt partnerskap med Kaká under flera årstid. Borriello som fick förra säsongen totalt spolierad av skador, först en knäoperation för att sedan behöva operera bort en elakartad cysta i låret kommer i år göra allt i sin makt för att bevisa för alla elaka tungor där ute att han inte är någon jävla "one hit wonder".


Samtidig verkar Luis Fabiano vara på ingång, affären kommer verkar hamna på runt 18 miljoner euro. En affär som bevisar att Milan ledningen aldrig verkar lära sig av sina tidigare misslyckanden. Att återigen värva en brasse runt 30 års strecket från spanska ligan är just vad man har gjort när man värvat Rivaldo, Emerson, Ronaldo och Ronaldinho. Det verkar vara tydligt att man inte kan lära gamla hundar att sitta.


På annat håll är Milan ute efter Hernanes, från Sao Paulo hoppas Braida tar med sig mer än en klase bananer denna gång och om affären går i lås så ombeds Hernanes ta med sig tandborste till läkarundersökningen.


Milan Channel 10-7 2009


Bussen till Varese


En bild frå Varese-Milan 1983

På söndag är det dags för Milan att spela sin första träningsmatch. Som vanligt inleder Milan med att möta ett sämre lag, för att sedan gå på svårare motståndare.

Abbiati, Di Gennaro och Borriello är skadade och kommer inte att komma till spel. Pirlo är fortfarande på semester medans Pato har fullt upp att fullborda sitt äktenskap, och jobba fram de fyra barnen paret har nämnt att de vill ha.

Thiago Silva och Nesta kommer troligen starta i mittförsvaret för att hitta den rätta kemin. På mittfältet blir det brunkigt värre med Flamini, Gattuso och Ambrosini tillsamans. De kommer att städa för Seedorfs som kommer att spela precis bakom Ronaldinho och Inzaghi.

Jag älskar mittfälts konstellationen, men endast om motståndet skulle heta Barcelona och att vi skulle gå för ett bra resultat på bortaplan. Men det är faktiskt Varese vi möter, men borde finnas mycket plats för ytterbackarna att visa offensiva kvalitéer.


Jag har inga förväntningar på matchen, tror Milan vinner med 1-0 efter ett mål i matchminut 63 av Flamini som kommer att få chansen att visa upp sitt fulla register utan en regista bredvid sig.


Fabiano? Nej Tack, Vi har ju Pippo!



Filippo Inzaghi är ingen lätt människa att förstå sig på. Han ses han av många som en fuskare, och diva. Men fördomarna folk har om Pippo Inzaghi kunde inte var mer felaktiga, Filippo är en av elitfotbollens ödmjukaste personer som bistår med hängivenhet och pengar till diverse olika hjälporganisationer.


Filippo Inzaghi är nykterist och är en av Europas kanske seriösaste fotbollsspelare. Filippo är inte heller en person som skulle framhäva sig själv som viktigare än laget. Filippo Inzaghi gnäller aldrig över för hård eller för lite konkurrens, för han har den självinsikten att är han tillräkligt bra så kommer han att få speltid oavsett konkurrens.  


Filippo Inzaghi har inga egentliga tekniska egenskaper att orda om, men likväl presterar han massor av mål säsong efter säsong. De egenskaper Pippo lever högt på är alla hans psykiska karaktärsdrag.  Han älskar att spela fotboll och jobbar hårdare än alla andra i fotbollsvärlden för att komma i läge för att trycka dit bollen. När bollen väl är inne i målet, så finns det ingen som blir gladare än Filippo Inzaghi.  Den glädje han visar upp efter varje mål går inte att missuppfatta Pippo älskar att göra mål.


Pippo har desstum den egenskapen att han gör mål mot vilket lag som helst med vilket lag som helst. Det spelar ingen roll vad medspelarna heter, eller hur bra motståndarna sägs vara. Pippo anpassar sig till alla situationer. Sir. Alex myntade uttrycket att Filippo Inzaghi var född offside, vilket är en sanning med modifikation. Men att säga att Filipp Inzaghi är född för att göra mål är sanning inget annat än hela sanningen.


Filippo Inzaghi har dock en svaghet som målsktt. De senaste åren har Filippo Inzaghi haft riktigt svårt att prestera första halvan av säsongen. Under de tre senaste säsongerna har han nämligen inte lyckats gjort ett enda mål under höstsäsongen i ligaspelet. Men sammanfattar man Pippos senaste säsonger så är han likväl Milans giftigaste anfallare.


Säsongen 2006-07 var han inte bra i ligan under hela året, alla började prata om att han var slut. Men vem var det ändå som såg till att vi vann Champions League 2007. Just de Super Pippo Inzaghi, med sin två finalmål mot Liverpool och totalt 6 mål i turneringen.


Säsongen 2007-08, var han helt iskall ändå till en hemmamatch mot Palermo en bit in på vårsäsongen. En match som han hoppade in i för att sedan avgöra med en nick i tre minuter in på tillägstiden. Pippo hamnade tillslut på 11 mål ligan, inte illa alls. Till de 11 målen kan man tillägga de fyra mål han gjorde i CL.


Förra säsongen var det samma visa inte en tillstymmelse till att han skulle göra mål. Men från februari och framåt gjorde Inzaghi 13 mål i lagan. Ingen annan spelare var i närheten av Inzaghis facit, vilket visar att han fortfarande håller för minst 10 mål nästa år också.  


Om Milan ska ha en chans på några stora titlar nästa år så vill det till att Inzaghi är så giftig som alla Milan fans vet att han har kapacitet att vara. För om man ser över alla Milans erövringar av Europa och världen så är det bevisat att Inzaghi är spelaren som tar oss dit. Vid CL triumfen 03 så gjorde Inzaghi tolv mål och vann skytteligan i ensamt majestät. När Milan vann CL 2007 så var det han som gjorde Inzaghi två mål i finalen, I den kommande suppercup finalen mot Sevilla gjorde han 1-1 målet. Detta följdes upp med två mål mot Boca Juniors. Totalt gjorde han fem mål på tre finaler under 2007, begreppet bäst när det gäller har sällan haft något lämpligare tillfälle att användas.


Jag älskar pippo för hans målmedvetenhet och hans passion för sporten och om Milan ska värva en anfallare så måste han vara riktigt bra för jag vet ingen forward i världen som kan hålla en Pippo Inzaghi på bänken.


Pippos senaste 4 år i statistik:

2005-2006 Serie A 23 matcher varav 7 inhopp och 9 som han blev utbytt, 1428 minuter.  12 mål. 119 minuter speltid per mål.

2005-2006 CL 6 matcher varav 2 inhopp och 3 som han blev utbytt, 399 minuter.  4 mål. 100 minuter speltid per mål.

2006-2007 Serie A 20 matcher varav 9 inhopp och 6 som han blev utbytt, 1067 minuter.  2 mål. 534 minuter speltid per mål.

2006-2007 CL 12 matcher varav 2 inhopp och 6 som han blev utbytt, 832 minuter.  6 mål. 139 minuter speltid per mål.

2007-2008 Serie A 21 matcher varav 7 inhopp och 6 som han blev utbytt, 1322 minuter.  11 mål. 120 minuter speltid per mål.

2007-2008 CL 5 matcher varav 1 inhopp och 3 som han blev utbytt, 348 minuter.  4 mål. 87 minuter speltid per mål.

2008-2009 Serie A 26 matcher varav 11 inhopp och 12 som han blev utbytt, 1418 minuter.  13 mål. 109 minuter speltid per mål.

"If you want to be the best you have to take out the best"


Topp 10 Bästa Anfallsuppsättningar Serie A


seså, upp och spela igen för vi har ingen ersättare för dig.

1.Inter, Att Inter har seriens bästa anfallsuppsättning råder det definitivt inga tvivel om. Zlatan avslutade fjolårssäsongen som copacanonieri. Laget har nu blivit av med Adriano och fått in skytteliga tvåan Milito i hans ställe. Milito är en målskytt som kan avlasta Ibrahimovic uppe i anfallet. Dessa två herrar backas dessutom upp av Balotelli vilket gör anfallet än mer intressant.

2.Juventus, Med Amauri, Del Piero, Iaquinta och Trezeguet så har Juventus massor med alternativ och Ferrara kommer att kunna ha alla möjligheter att kunna förändra en matchbild. Iaquinta är tränar drömmen som springer på allt, Amauri är stark som en oxe, Del Piero har tekniken och spelsinnet och Trezeguet är dödlig i boxen. Inga konstigheter kör på samma spelare som fungerade ifjol

3.Milan, Våran starkaste lagdel men likväl inte tillräckligt bra för att ta hem ligan. Pato har seriens högsta potential med sin extrema snabbhet, men målskyttet måste komma mer regelbundet. Ronaldinho kommer förhoppningsvis att ta sitt ansvar och börja utmana i fart. När han gör det är han fortfarande absolut världsklass men det händer för sällan nuförtiden. Med dessa två herrar bakom sig så kommer Borriello att kunna smälla dit runt 20 bollar. Inzaghi kommer att göra mål vid speltid, dessutom väntas en ny anfallare komma.

4.Sampdoria, Duon Cassano och Pazzini visade sig under fjolåret vara extremt dödlig, med den tydliga uppdelningen att Cassano står för framspelningarna och Pazzini för målskyttet. En duo som absolut har en chans att tillsammans föra Italien till framgångar i Sydafrika nästa år. Bakom dessa herrar ser det glesare ut, men förhoppningsvis kan Foti eller Mariloungo ta ett steg i utveklingen annnars finns Fornaoli tillgänglig.

5.Fiorentina, Med Jovetic och Mutu som backar upp Gilardino så har Fiorentina absolut kapacitet att sätta skräck i vilket försvar som helst. Jovetic och Mutu är östeuropas kanske trevligaste bollspelare att skåda medan Gilardino är en kobra som hugger på allt och som besitter Europas snabbaste vändningar inne i boxen.

6.Palermo, När jag skriver detta så räknar jag med att Palermo värvar in den argentinska jättetalangen Pastore. Med honom tillsammans med Cavani och Miccoli så kan Palermo börja se uppåt i tabbellen. Cavani visade under fjolårssäsongen att han har kapacitet för 20 mål nästa säsong, denna anfallstrio kommer att ha en härlig mix av teknisk briljans styrka och fart.

7.Roma, Jag kan inte förstå varför spaletti envisas om att spela med en ensam anfallare år efter år. Laget har inte längre samma typer av spelare i anfallet, och Totti är inte riktigt den spelare han har varit. Men Baptista, Totti och Vucinic är en helt ok anfallsuppsättning likväl. Betydligt sämre än konkurrenterna men dem andra lagen har ingen Totti heller.

8.Lazio, Zarate, Rocchi, Foggia och Pandev är en riktigt starka kort. Men precis som resten av Lazio så är topparna riktigt höga med dalarna är ännu lägre. Pandev väntas lämna till sommaren och får man in en stark center, och riktig målskytt så kan Lazio överraska i år. Varför inte Marcus Berg som hyser starka känslor för klubben och skulle ösa in mål uppbackad av Zarate.

9.Napoli, Nyförvärvet av Quagliarella visar att klubben har ambitioner, och tillsammans med argentinarna Lavezzi och Denis så ser det riktigt intressant ut. Men det stora frågetecknet kring Lavezzis schism med De Laurentis luktar för mig som att Napoli kan få problem nästa år. Kan inte vara roligt att heta Donadoni om han ska behöva se över argentinarnas privatliv.

10.Genoa, Med Milito borta, så har Genoa tappat en fantastisk målskytt. Men Floccari har alla möjligheter att ersätta på ett bra sätt, inte samma typ av predator. Är mer lik Borriello som vi vet gjorde det hyffsat i rollen, Floccari kommer säkerligen flankeras av Sculli och Palladino. Bakom dessa lurar jättetalangen Forrestieri som jag hoppas väldigt mycket på. Fantatisk tekniker som var briljan förra året under u19-EM

Don´t Hate The Player Hate The Game


Kan det vara så att du sänker lagets ambition så att du själv kan aspirera om en plats Silvio?

Idag måste jag ifrågasätta alla Milan fans där ute som fördömer spelare som Kaká och Pato för att dem lever med ambitionen att vilja vinna allt. Kaká är en fantastisk människa som under hela sin tid i Milan alltid var laglojal, och skulle aldrig svika Milan fansen för pengarnas skull. Kaká har även under flera års tid sagt att så länge som Milans och hans egen ambitions nivå är samma så skulle han stanna.


Jag kan inte se någon anledning att ifrågasätta Kakás agerande då han genomgående har agerat korrekt mot klubben och har vid upprepa tillfällen efter övergången att Milan är klubben i hans hjärta.


Vad kan killen egentligen göra när Berlusconi berättar för honom att klubben kommer att inrikta sig på att ta sig till Champions league. Ska han stanna och låtsas som att han inte har ambitionen att vilja spela i ett lag som vill vinna allt. Det skulle för mig vara riktigt hyckleri om han inte tog ett bud av Real när Perez kom och visade honom sitt framtisvisioner.


Vilka fans kan egentligen kräva Pato att han ska stanna. När han kom till Milan så gjorde han det i tron om att han skulle vinna allt. I nuläget har inte Milan ambitionen att vinna någonting. Jag tycker allt Patos gnäll till media är berättigat då han under fjolåret var Milans bästa målskytt men tjänade mindre än tredjemålvakten. Dessutom har inte klubben hållit sitt löfte att man ska försöka vinna allt.   


Samtidigt hyllas spelare som Gattuso som sägs haft anbud från andra klubbar men ändå stannar och är Milan trogna. Tack Gattuso för att du går med på lönesänkning, men vilken ambitionsnivå har Gattuso. Vill han inte längre vinna alla tittlar. Varför vill han stanna nu när klubbens ambition är som den är just nu. Men inte för tre år sedan då han försökte få lämna och började prata om att han ville tillbaka till de brittiska öarna. Vart var ditt bultande Milan hjärta då herr Gattuso.


Missförstå mig inte nu, jag gillar Gattuso och hans grinta. Men att han är absolut inget kaptensämne, att grina för pressen efter några matcher med varm choklad på avbytarbänken. Visserligen visar det att han har ambitioner som vägrar sitta på bänken, men för mig är Ambrosini den självklara kaptenen han har enorm pondus, grinta och har sälänge jag följt laget aldrig klagat över några matcher på bänken. En perfekt ambassadör för Milan i Italien.


Gattuso passar inte riktigt in som lagkapten, även fast han har enorma ledaregenskaper så ser jag han inte som en kapten. Han är för ärlig och har för mycket passion för att ta rollen som kapten. Jag ser det som perfekt att Gattuso även i fortsättningen får vara lagets stora ledare men utan att behöva ta på sig att vara någon han inte är.  


Men det jag egentligen vill ha sagt med denna text är att vi fans alltid är snabba på att bedöma spelarnas agerande. Vi antingen fördömer deras agerande eller hyllar det. Sanningen ligger nästan alltid någonstans mitt emellan. Men jag kan ärligt talat säga att jag är stolt över dagens spelartrupp, inte för att den är serie a:s bästa, utan för spelarnas lojalitet. Det är sällan något gnäll och klubben hyllas ofta av spelarna. Dessutom har vi inga spelare som slåss, sparkar på folk som ligger ner eller spottar folk i ansiktet. Hoppas Fabiano och Gago håller sig långt ifrån Milanello för dem ska inte få ta den stolthet jag har kvar som milanista.


Leonardo På Vänsterkanten

Brassen Leonardo Vitor Santiago som har spenderat sex år i Holland nu med varierand resultat, är just nu kontraktslös. Kan inte säga att jag har någon större koll på  spelaren mer än att han har sjuk bollkontroll, älskar att dribbla och att har spelat vänsterytter i Ajax. Utöver det så vet jag att han var en av Erdvises bästa spelare under tiden i NAC BREDA.


En annan intressant spelare som Milan bör se över är Yohann Pele. Som sagt gratis är gott för den som inte har några pengar.. 

Pato+Stephany Brito= <3



Under Tisdagskvällen gifte sig alltså det unga kändis paret. Vigseln ägde rum i Copacabana Palace i Rio de Janeiro. I publiken återfanns gamla Milan hjältar i form av blad andra Cafu och Kaká som var två av de nästan 500 som närvarade ceremonin.


Den 19 åriga Pato och den 22 åriga Stephany Brito har varit ett par i över ett och ett halvt år. Pato som sedan ankomsten i Milan har tillägnat vartenda mål till sin käresta med att forma sina händer likt ett hjärta. Nu väntas paret åka på smekmånad på Bora Bora för att sedan återvända hem till Milano där Pato ska möta upp resten av truppen för hård försäsongsträning.


I Sverige kan det ses som märkligt att två så pass unga människor gifter sig. Men i Brasilien förekommer tidiga vigslar i mycket större utsträckning, vilket har att göra med att landet är kristet och har många som är djupt troende. I Sverige som är världen mest sekulariserade land är det betydligt svårare att förstå.


Hoppas Pato likt sina troende föregångare Kaká och Cafu kan vinna stora fördelar i livet med sin tro. Pato blev tidigt ifjol beskylld för att tappa fokus på fotbollen med för mycket festande, men förhoppningsvis är de tiderna över och Pato kan nu sätta fart mot erövringen av Balon d´or   


Topp 10 Nyförvärv Serie A 2008-2009


•1. Thiago Motta, Free transfer från Atletico De Madrid. Genoa värvade Motta från Madrid där han inte längre var önskvärd och kom således till Genoa gratis. Det bör tilläggas att Motta var en chansning av grova mått då han värvades in med spelarens kända knäproblem i åtanke. Men Motta dominerade serie a:s mittfält utan pardon under fjolårssäsongen. Lite roligt att Milan stod och vägde mellan Emerson och Motta naturligtvis valde man Emerson som hade mycket rutin. Försäljningen till Inter ger Genoa massvis med sköna Euro för att bli ännu lite starkare nästa säsong.


•2. Matteo Ferrari, Free transfer från Roma. Ferrari gjorde en fantastik säsong i Genoa där han var en av lagets absolut viktigaste kuggar i jakten på Champion League plats. Det faktum att Genoa plockade till sig en back gratis, för att sedan sälja honom för 6 miljoner euro gör att Ferrari är självskriven på listan. Milan ryktades också till spelaren, men Genoa drog det längre strået.


•3. Felipe Melo, Från Almeria för 12 000 000. Felipe Melo värvades som en offensiv mittfältare, men Melo flyttades ner i banan och fick en roll av Prandelli som passade honom helt perfekt. Från sin tillbaka dragna roll på mittfältet dominerade Melo mittfältet och var klasser bättre än Montolivo. Hade det inte varit för massvis med röda och gula kort så hade han varit en given etta på listan.


•4. Mauro Zarate, Lån från Al Sadd. När "Zarate kid" anlände till Lazio på lån så var det få som visste hur bra han faktiskt var. Var Lazios bästa spelare och var vissa matcher fullständigt dominant, bladade dessa med några riktiga bottennapp men i slutändan så är lånet av Zarate det bästa Lazio har gjort på marknaden sedan man rånade Milan på sköna Oddo pengar.


•5. Alberto Gilardino, Från Milan för 14 000 000. Virvelvinden från Biella som floppade så hårt i Milan tröjan såldes inför säsongen till Fiorentina. I Fiorentina fick Gilardino läromästare Prandellis vilkorslösa förtroende och tackade för förtroendet genom att ösa in mål både i det Europiska cup spelet såväl som i serie a.


•6. Domenico Criscito, Lån från Juventus. Criscito är en fantastik duktig ytter och har under säsongen hållit stor lekstuga på Genoas vänsterkant. Har massor med likheter med Maldini och bör vara en given del i Lippis VM lag, om man nu tar sig dit.


•7. Diego Milito, Från Real Zaragoza för 13 000 000. Efter tre säsonger i Zaragoza så kom "Il Principe" hem till Genoa inför denna säsong. Milito som redan innan säsongen startade var älskad av Genoasupportrarna, men frågan är om Milito någonsin kommer att sluta älskas av supportrarna efter den smått fantastiska uppvisning i hur man dominerar offensivt straffområde.


•8. Giampaolo Pazzini, Från Fiorentina för 8 000 000. Pazzini blev bortprioriterad till fömån för Gilardino i Fiorentina och lyckades åstadkomma ett enda mål under halva säsongen i Fioentina. Pazzini kom sedan till Sampdoria, där han tillsammans med Cassano bildade seriens mest fruktade anfallspar efter jul . Där Pazzini gjorde elva mål och sänkte Milan med ett par av dem.


•9. Mathieu Flamini, Free Transfer från Arsenal. Flamini värvades inför säsongen in som Ancelottis värvning. Men Ancelotti föredrog ändå de gamla beprövade korten, det tillsammans med att Gattuso inledde säsongen som ett vilddjur gjorde att Flaminis speltid blev högst begränsad. Men Flamini visade de gånger han spelade att han har kapacitet att äga det defensiva mittfältet, och värvningen måste ses som Milans bästa under fjolåret.  


•10. Marco Motta, Lån från Udinese. "Gli Azzurinis" lagkapten Marco Motta lånades in till Roma under januari fönstret. Många trodde att lånet var för att backa upp Cassetti och Cisinho. Men Motta var skoningslös med konkurrensen och var given i Romas elva. Motta var också Romas bästa spelare mot Arsenal i CL där Motta med två långskott sånär eliminerade Londonklubben redan i åttondelen.


Denna artikel är tillägnad Marcus "det var inga bra värvningar i serie a" Birro


Aktuell Spelartrupp



Dida
  • Född: 1973-10-07 Irarà , Brasilien
  • Längd: 195 cm
  • Vikt: 85 kg
  • Kontraktslängd: 2010-06-30
  • Årslön: 4.000 000 €



  • Zeljko Kalac

  • Född: 1972-12-16 Sydney , Australien
  • Längd: 202 cm
  • Vikt: 95 kg
  • Kontraktslängd: 2010-06-30
  • Årslön: 1.800 000 €



  • Christian Abbiati
  • Född: 1977-07-08 Abbiategrasso , Italien
  • Längd: 191 cm
  • Vikt: 92 kg
  • Kontraktslängd: 2011-06-30
  • Årslön: 3.000 000 €



  • Marco Storari

  • Född: 1977-11-07 Pisa , Italien
  • Längd: 187 cm
  • Vikt: 76 kg
  • Kontraktslängd: 2010-06-30
  • Årslön: 1.200 000 € 

  • Antal Målvakter i A-Truppen: 4
    Aktuell medelålder: 33,75
    Sammanlagd årsinkomst: 10.000 000 €
    Medelinkomst: 2.500 000 €
    *****************************************
    Försvarare:



    Giuseppe Favalli

  • Född: 1972-01-08 Orzinuovi (BS) , Italien
  • Längd: 181 cm
  • Vikt: 77 kg
  • Kontraktslängd: 2010-06-30
  • Årslön: 2.000 000 €



  • Alessandro Nesta

  • Född: 1976-03-19 Rom , Italien
  • Längd: 187 cm
  • Vikt: 79 kg
  • Kontraktslängd: 2011-06-30
  • Årslön: 4.000 000 €



  • Gianluca Zambrotta

  • Född: 1977-02-19 Como , Italien
  • Längd: 181 cm
  • Vikt: 76 kg
  • Kontraktslängd: 2011-06-30
  • Årslön: 4.000 000 €



  • Massimo Oddo
  • Född: 1976-06-14 Pescara , Italien
  • Längd:182 cm
  • Vikt:76 kg
  • Kontraktslängd: 2011-06-30
  • Årslön: 3.500 000 €



  • Marek Jankulovski

  • Född: 1977-05-09 Vitkovice , Tjeckien
  • Längd: 183 cm
  • Vikt: 82 kg
  • Kontraktslängd: 2010-06-30
  • Årslön: 3.000 000 €



  • Kakha Kaladze 

  • Född: 1978-02-27 Samtredia , Georgien
  • Längd: 186 cm
  • Vikt: 76 kg
  • Kontraktslängd: 2011-06-30
  • årslön: 4.000 000 €



  • Daniele Bonera 

  • Född: 1981-05-31 Brescia , Italien
  • Längd: 183 cm
  • Vikt: 74 kg
  • Kontraktslängd: 2013-06-30
  • Årslön: ?



  • Oguchi Onyewu

  • Född: 1982-05-13 Wahington D.C, USA
  • Längd: 192 cm
  • Vikt: 95 kg
  • Kontraktslängd: 2012-06-30
  • Årslön: 1.000 000 €



  • Thiago Silva

  • Född: 1984-09-22 Rio de Janeiro , Brasilien
  • Längd: 183 cm
  • Vikt: 79 kg
  • Kontraktslängd: 2012-06-30
  • årslön: 2.500 000 €



  • Matteo Darmian

  • Född: 1989-12-2 Legnano , Italien
  • Längd:182 cm
  • Vikt:70 kg
  • Kontraktslängd: 2011-06-30
  • Årslön: ?

  • Antal Försvarare i A-Truppen: 10
    Medelålder försvarare: 29,6
    Sammanlagd årsinkomst: ca 28.000 000 €
    Medelinkomst: 2.800 000
    ******************************************
    Mittfältare:



    Massimo Ambrosini (C)

  • Född: 1977-05-29 Pesaro , Italien
  • Längd:182 cm
  • Weight:72 kg
  • Kontraktslängd: 2010-06-30
  • Årslön: 3.500 000 €



  • Clarence Seedorf

  • Född: 1976-04-01 Paramaribo , Surinam
  • Längd: 176 cm
  • Vikt: 76 kg
  • Kontraktslängd: 2011-06-30
  • Årslön: 4.000 000 €



  • Gennaro Ivan Gattuso (A)

  • Född: 1978-01-09 Corigliano Calabro , Italien
  • Längd:177 cm
  • Vikt: 77 kg
  • Kontraktslängd: 2012-06-30
  • årslön: 3.000 000 €



  • Andrea Pirlo

  • Född: 1979-05-19 Brescia , Italien
  • Längd: 177 cm
  • Vikt: 68 kg
  • Kontraktslängd: 2011-06-30
  • Årslön: 6.000 000 €



  • Luca Antonini

  • Född: 1982-08-04 Milano, Italien
  • Längd: 182 cm
  • Vikt: 70 kg
  • Kontraktslängd: 2011-06-30
  • Årslön: 675 000 €



  • Mathieu Flamini

  • Född: 1984-03-07 Marsille , Frankrike
  • Längd: 178 cm
  • Vikt: 67 kg
  • Kontraktslängd: 2012-06-30
  • Årslön: 5.000 000 €



  • Ignazio Abate

  • Född: 1986-11-12 S. Agata di Goti , Italien
  • Längd:180 cm
  • Vikt: 73 kg
  • Kontraktslängd: 2012-06-30
  • Årslön: ?



  • Mathias Cardacio

  • Född: 1987-10-02 Montevideo , Uruguay
  • Längd: 170 cm
  • Vikt: 71 kg
  • Kontraktslängd: 2012-06-30
  • Årslön: 325 000 €

  • Antal Mittfältare i A-Truppen: 8
    Medelålder Mittfältare: 27,5
    Sammanlagd årsinkomst: ca 23.500 000 €
    Medelinkomst: 2.935 000 € 
    ******************************************
    Anfallare/Forwards



    Filippo Inzaghi

  • Född: 1973-08-09 Piacenza , Italien
  • Längd: 181 cm
  • Vikt: 74 kg
  • Kontraktslängd: 2010-06-30
  • Årslön: 4.000 000 €



  • Ronaldinho

  • Född: 1980-03-21 Porto Alegre , Brasilien
  • Längd: 182 cm
  • Vikt: 80 kg
  • Kontraktslängd: 2011-06-30
  • Årslön: 6.000 000 €



  • Marco Borriello

  • Född: 1982-06-18 Napoli , Italien
  • Längd: 180 cm
  • Vikt: 73 kg
  • Kontraktslängd: 2012-06-30
  • Årslön: ?



  • Davide De Gennaro

  • Född: 1988-06-16 Milano , Italien
  • Längd: 181 cm
  • Vikt: 71 kg
  • Kontraktslängd: 2012-06-30
  • Årslön: ?



  • Pato

  • Född: 1989-09-02 Pato Branco , Brasilien
  • Längd: 179 cm
  • Vikt: 71 kg
  • Kontraktslängd: 2012-06-30
  • Årslön: 2.000 000 €



  • Tabare Viduez

  • Född: 1989-09-08 Montevideo , Uruguay
  • Längd: 164 cm
  • Vikt: 64 kg
  • Kontraktslängd: 2012-06-30
  • Årslön: 250 000 €

  • Antal Anfallare i A-Truppen: 6
    Medelålder Anfallare: 25
    Sammanlagd årsinkomst: ca 15.500 000 €
    Medelinkomst: 2.583 333 € 
    ****************************************
    Antal spelare i A-Truppen: 27
    Aktuell Medelålder: 28,48
    Sammanlagd årsinkomst: 77.000 000 €
    Medelinkomst: 2.851 185 €


    Born and Bred Milanista



    Nu i dessa bråda finansiella tider då serie a klubbarna, tappar i ekonomisk styrka så gäller det att vara extremt smart på marknaden och att ta till vara på varenda talang. Därför kommer jag här på bloggen uppmärksamma flertalet ungdomar som har slagit sig fram ur milans ungdomsakademi, till serie a.

    Idag kommer jag låta uppmärksamma Davide Di Gennaro.

    Historien om Davide Di Gennaro startade den sextonde juni 1988 i Poschiera Borromea i Milano. Davide visade tidigt tydliga tecken på en naturlig fallenhet för sporten. Di Gennaros talang var tydlig, och Milan var snabba att plocka upp den unga teknikern. Di Gennaros bästa egenskaper som fotbollsspelare är hans kvicka fötter och hans briljanta bollföring. Di Gennaro blev tidigt känd i Milan kretsar som en jättetalang och utnämndes senare till lagkapten för Milans primavera lag. Den tjugonde december kallades Di Gennaro för sin första med Milans a-trupp, då laget tog emot Livorno. Men Di Gennaros debut skulle dröja fram till nästa säsong då han i en liga match ersatte Costacourta med dryga halvtimmen kvar att spela. Matchen spelades fyra dagar före Milans Europacup triumf i Athen, och förlorades med 3-2. Den matchen kommer ändå i framtiden att bli ihåg kommen som matchen då Di Gennaro startade sin personliga erövring av fotbolls Europa.

    Näst kommande säsong spenderade mittfältaren på lån till Bologna. Di Gennaro stod för en bra säsong och var en av anledningarna till att Bologna klarade av att avancera till serie b. Under sommaren 2008 köpte Milan tillbaka anfallaren Marco Borriello från Genoa. Milan köpte tillbaka hela rättigheten till Borriello mot sju miljoner euro och halva Di Gennaro. Men Di Gennaro spenderade inte många dagar i Genoa innan han lånades ut till Reggina. Det blev endast en match i ”rossoblu” innan avfärden till Reggio Calabria.

    Lånetiden hos Reggina blev kortvarig och stannade vid ett år. Laget han under tiden spelas bort från serie a. Men di Gennaro gjorde en bra säsong i Reggina och han med att göra sitt första mål i högsta divisionen då han den 7 februari hade lekstuga på San Siro och skapade helt ensam flertalet målchanser och gjorde utöver det ett mål som betydde en viktig poäng för Reggina i bottenstriden. Di Gennaro han även med att få debutera i Casiraghis u21 landlag i en vänskapslandskamp mot Tyskland, matchen slutade för övrigt med samma resultat som under u21EM nämligen 1-0 till Die Manschaft.

    Di Gennaro kommer att vara en nödvändig injektion i Milan anfallsspel, och vilken situation han sitter i just nu. Han kan ta lärdom av Seedorf och Ronaldinho på många punkter, men mina förhoppningar på Di Gennaro är höga och jag hoppas verkligen att han kommer att få förtjäna sin speltid. Det lila jag har sett av Di Gennaro har han visat tydliga indikationer att han kan komma att bli en man för ”Gli Azzuri” inom en fyraårsperiod.

    Frågan är om det var en tillfällighet att Di Gennaro fick debutera mot just Udinese. Har för mig ett det var någon före detta Milan spelare som också gjorde sin debut mot Udinese:-)

    "Man Måste Hota För Att För Att Få Något"

    För er som tycker att dessa brottslingar, har rätt att bete sig som svin ombeds titta på denna Youtube video. Kanske får någon att förstå hur löjliga fansen är när man beter sig som grottmänniskor. 

    Översätter man detta till Milanssituation så blir det ganska så roligt.

    Protesterna mot Milan har gått för långt och ledningen kallade därför till presskonferans. Ledningen kunde inte lova några värvningar, men verkade förstå att fansen vill ha en ersättare till Kaká. Reportern frågar "baronen", Om inte värvningar kommer så kommer ni forsätta att demostrera. Man måste hota för att få något replikerar baronen blixtsnabbt utan pardon.....

    Ja ni förstår vad jag menar, det är löjligt att så många kan stödja dessa busar.

    Ni Är Värdelösa!


    Fuck you sons of bitches!
    Milans fans är serie a:s överlägset sämsta. För två år sedan bojkottade man laget och gav inget, stöd till laget. Milan förlorade massor av poäng och Dida och andra spelare blev hånade av fansen. Maldini stod upp för laget och uttalade att fansen var "sons of bitches", en aktion värdig en riktig kapten som står upp för sina lagkamrater. Att fansen sedan hånar Maldini under hans avskedsmatch är ett fullständigt vedervärdigt agerande. Människorna som står i kurvan, har ingen männsklig värdighet och alla deras aktioner de senaste åren har varit så jävla kontraproduktiva.

    Tror fansen ärligt talat att Berlusconi kommer att lägga ut mer pengar för att man skickar en pistolkula, fansen är barbarer och borde vakna upp och inse att vi lever i 2000-talet där en vass penna faktiskt kan vara effektivare än en vass kniv. Att inte köpa årskort kommer inte påverka berlusconi nämnvärt men, det kommer att påverka Milan. Berlusconi har gjort klart att han inte längre kommer att plöja ner pengar för att köpa spelare, så vilka kommer man skada mest laget eller ledningen?

    Jag har aldrig skämts över att vara Milan supporter på grund av dåliga resultat. Men jag kan ärligt talat säga att blir ledsen över ultras agerande, och jag skäms långt ner i benmärgen.  

    Det Kallas Marknadsekonomi


    I slutändan handlar allt om utbud och efterfrågan.

    Hur länge har Berkusconi egentligen råd att snåla på det sätt han gör nu. Ser man på hur Berlusconi sitter och ruvar på varenda Kaká euro, så kommer klubben att tappa sin status som storklubb inom tre år. För om man ser på situationen ur ett framtidsperspektiv så kommer Milan, att tappa varje år med samma satsning som nu.

    Om Milan inte förstärker truppen så kommer laget inte förmå att kvalificera sig för Champions League spel nästa säsong. Vilket skulle innebära att kluben tappar de intäkter som behövs för att kunna konkurera, förra säsongens uteblivna spel i CL kostade Berlusconi cirka 500 miljoner kronor. Nu är det dags för Berlusconi att bestämma sig om han vill betala 500 miljoner för uteblivna publikintäkter, uteblivet europaspel och minskad merchandise försöljning eller om han vill betala samma pengar på spelare som generar tillbaka pengar in i klubben.

    Om Milan inte förstärker truppen så kommer laget tappa publik, nu kanske det finns folk som tänker "skönt att bli av med alla medgångssupportrar". Men i slut ändan är det så att en betalande supporter är en bra supporter. Om laget tappar greppet om publik kampen i Milano, så är Milan den mindre klubben i Milano på alla punkter. Bra spelare drar mycket publik och i ärlighetens namn så hur många spelare som drar publik. Vi har inte heller ett kollektiv eller tillräkligt med lokalanknytning för att göra laget riktigt intressant.

    Berlusconi känns just nu som en viljestark gammal gubbe som vill visa italienska folket att han inte tänker falla för trycket och sälja klubben. Utan han dör hellre med klubben i sin ägo, och låter klubben dö tillsmmans med honom än att sälja till någon utomstående. Men med den självinsikt han innehar, så tror gubben fortfarande att han är Milans sista riddare som ensam kan lösa alla problem från sin vita häst.

    Berlusconi kommer att fösvinna från klubben för eller senare. Berlusconis primära uppgift bör i nuläget vara att hitta en köpare av klubben, som han vet älskar klubben och kommer brinna för den likt han själv har gjort under så många år. Av rapporterna att döma så kommer inte någon familjemedlem ta över klubben, och Silvio själv börjar på att bli gammal och även om han fortfarande ser pigg ut så kan döden komma plötsligt. Är det inte läge att börja se över sina affärer en sista gång nu för att sedan gå i en lycklig pension med 19 åriga skolflickor och prostuturade i massor i sin närhet.

    Berlusconi är just nu fotbollsvärldens absolut största hycklare, och anklagar Real Madrid för att ha dragit upp spelarpriserna till hutlösa nivåer. Milans värvningar under 80/90 talet av andra lags stjärnspelare är en av dem största faktorerna till att priserna har gått upp till de nivåer dem låg på under början av 2000-talet. Att Perez nu kommer in och tar det hela till en ny nivå är förståligt då Real har varit bland de lag som har spenderat mest i Europa de senaste åren, men som inte har kommit förbi åttondelen i CL på fem säsonger andå. Dessutom så var det Milan som triggade hela värvningskaruselen då man sålde Kaká och stjärnor lockar stjärnor.

    Även om en miljard för Cristiano Ronaldo är sjukt mycket pengar så anser jag att, han kan generera tillbaka pengar till klubben. Genom att nya supportrar svärmar in, och klubben kommer att tjäna multum på merchandise och Perez vet hur marknadsekonomin ser ut. Drar man på sig dumsnål hatten så kommer man inte att ha en sportkeps i framtiden. Det enda som är sjukt är det faktum att Milan fick lägga ut runt 20 miljoner euro på Emerson, dem pengarna kommer aldrig mer komma tillbaka.

    Avslutar detta med en fråga, har någon här någonsin sett någon spatsera iklädd en Emerson tröja? 

    Nutid Kontra Dåtid


    Forna hjältar men hur är statusen just nu?

    Sitter just nu och tänker på säsongen 04-05, tycker det är det mest kompleta lag världen någonsin har skådat. Synd att Ancelotti gav bort skölden sista omgångarna, då han bestämde sig för att ge upp ligan och satsa på CL. Lätt att sitta här och vara smart flera år efteråt, men om Milan hade spelat bästa möjliga lag mot Lecce borta i 36 omgången så hade det lag som jag klassar som 2000-talets bästa trupp fått hem en tittel. Men det som hände i Istanbul är fortfarande ett mysterium, hur kunde världen flippas upp och ner på bara några dagar.

    Om vi jämför trupperna från Milans trupp anno 04-05 i jämförelse med dagens trupp så kan man faktiskt förstå att Milan har tappat mycket då adekvata ersättare uteblivit.

    Milan Anno 2004-2005

    Målvakter: Dida, Abbiati
    Försvarare: Cafu, Staam, Nesta, Maldini, Kaladze, Serginho, Costacourta, Simic
    Mittfältare: Gattuso, Pirlo Rui Costa, Seedorf, Kaká, Ambrosini, Brocchi
    Anfallare: Tomasson, Shevchenko, Crespo, Inzaghi

    Milan Anno 2009-2010

    Målvakter: Abbiati, Dida
    Försvarare: Zambrotta, Jankulovski, Antonnini, Oddo, Thiago Silva, Nesta, Favalli, Kaladze, Bonera
    Mittfältare: Ambrosini, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Flamini, Abate, Di Gennaro
    Anfallare: Pato, Ronaldinho, Borriello, Inzaghi

    Ser man över truppen lite snabbt så kan så slås jag först hur lite truppens struktur ser ut. Men årgång 04-05 hade spelare som Nesta, Cafu, Maldini, Pirlo, Kaká och Shevchenko som samtliga var bäst i världen på sin position. Dagens Milan har ingen som är nära att ens kunna konkurera om att bli inröstad i ett världslag, för utom Pato som är given om målvakerna ger han lite bättre ratio på målchanserna. Men det är också tydligt att man behöver plocka in en fysisk innerback, ett tåg med regelbundna turer på yttebacksposition, en kreativ mittfältare, en allround mittfältare och kanske även en klinisk målskytt. Utöver att dessa spelartyper ska lämna så är det viktigaste att man gör sig av med Pirlo, Seedorf, Kaladze och Dida som inte längre fyller någon som helst funktion.

    Inköpslista:
    Aly Cissokho, Aly är just den spelartyp Milan söker och det är skämigt hur ledningen drog sig ur affären. Kanske kan axla lite av Cafu och Serginhos ytterbacksspel.
    Cristian Zapata, Zapata har en fysik som få andra mittbackar och skulle passa perfekt in i Milan, och står för en mittbackstyp som har saknats sedan Staam
    Riccardo Montolivo, Montolivo har en utköpsklausul på 16 miljoner euro och har absolut talangen för att ersätta Pirlo, lite frågeteken till spelaren karaktär bara.
    Paolo Sammarco: En personlig favorit med instälning och taktik ihop kokade i en och samma spelare.
    Klaas-Jan Huntelaar: En klinisk målskytt som känns som en typisk prima punta i Milan.

    Men denna inköpslista kommer aldrig bli av då Galiani och Berlusconi kommer få att Kaladze kan back upp på mittfältet och Ambrosini kan spela överallt. Om Berlusconi nu har valt att snåla är det värvningen av en anfallare som ska prioriteras bort. Vill inte se att Milan gör det klassiska Milan felet och vägrar köpa spelare som har sina guld år framför sig istället för att gå till "used gods" avdelningen.

    Men som sagt är det tydligt hur Milans kortsiktiga satsning har slagit tillbaka på klubben då laget kontunuerligt har tappat i kvalitet med alla misslyckade kortsiktiga värvningar. 

    Topp 20 Överbetalda


    Cristiano Ronaldo må vara världens bäst betalde fotbollsspelare, men i jämförelse med dessa herrar kan han nästan ses som underbetald.

    1. Andriy Shevchenko, Chelsea
    Kontrakt till 2010-06-30 värt 7.000 000 € per år.
    2. Luca Toni, FC Bayern
    Kontrakt till 2011-06-30 värt 9.000 000 € per år.
    3. Patrick Viera, Inter
    Kontrakt till 2010-06-30 värt 5.000 000 € per år.
    4. Nelson Dida, Milan
    Kontrakt till 2010-06-30 värt 4.000 000 € per år.
    5. Tim Borowski, FC Bayern
    Kontrakt till 2011-06-30 värt 5.500 000 € per år.
    6. Jorge Andrade, Juventus
    Kontrakt till 2010-06-30 värt 3.000 000 € per år.
    7. Miroslav Klose, FC Bayern
    Kontrakt till 2011-06-30 värt 8.500 000 € per år.
    8. Kieron Dyer, West Ham
    Kontrakt till 2011-06-30 värt 4.000 000 € per år.
    9. Kakha Kaladze, Milan
    Kontrakt till 2011-06-30 värt 4.000 000 € per år.
    10. Damien Duff, Newcastle
    Kontrakt till 2011-06-30 värt 3.700 000 € per år.
    11. Mancini, Inter
    Kontrakt till 2012-06-30 värt 3.500 000 € per år.
    12. Crisian Poulsen, Juventus
    Kontrakt till 2012-06-30 värt 3.500 000 € per år.
    13. Joey Barton, Newcastle
    Kontrakt till 2012-06-30 värt 3.100 000 € per år.
    14. Martin Demichilis, FC Bayern
    Kontrakt till 2010-06-30 värt 5.000 000 € per år.
    15. Jose Erneso Sosa, FC Bayern
    Kontrakt till 2011-06-30 värt 3.500 000 € per år.
    16. Alan Smith, Newcastle
    Kontrakt till 2012-06-30 värt 2.400 000 € per år.
    17. Daniel Van Buyten, FC Bayern
    Kontrakt till 2010-06-30 värt 5.000 000 € per år.
    18. Rivaldo, Bonyodkor
    Kontrakt till 2010-06-30 värt 5.000 000 € per år.
    19. Clarence Seedorf, Milan
    Kontrakt till 2010-06-30 värt 4.000 000 € per år.
    20. Guti, Real Madrid
    Kontrakt till 2011-06-30 värt 4.500 000 € per år.

    Sammanfatningsvis så kan man påstå att de tre sämsta kontraktsförhandlarna världen någonsin skådat sitter i Munchen, Milano och i Newcastle. Det kanske ska tilläggas att Owen som gick till Man United, var den spelare som förtjänade sin lön minst i världen under förra året.

    RSS 2.0