Highlights och spelarbetyg: Benfica - Milan


Efter idel förluster i såväl World Fotball Challenge så var det dags för att möta Benfica i Eusebio Cup. Det slutade med den andra raka strafförlusten, efter att matchen slutat 1-1 under ordinarie tid.


Med alla små skador och andra tråkigheter så fick Leonardo formera sitt lag med flera spelare som inte är tänkta startspelare. Men utav de som kan tänkas vara startspelare när väl säsongen börjar så var det överlag riktigt bra prestationer idag. Silva och Nesta är fantastiska, Pirlo var rörlig och lugn med bollen.


Matchen höll ett riktigt bra tempo, och Benfica såg verkligen sugna ut. Det var även Benfica som skapade de vassaste chanserna, men utan att få någon utdelning i första halvlek. Men i andra halvleks fjortonde minut så slog Cardozo till med en fin nick på ett millimeter precist inlägg.


Milan hade fram till dess knappt kunnat skapat någonting, dels för att Benficas backar tog av Milan anfallarna bollen så fort de kom i närhet av varandra, och dels för att mittfältet gav anfallarna för dåligt understöd. Men när Ronaldinho bytte av Di Gennaro så blev det lite bättre fart på anfallsspelet och Milan lyckades få in en kvittering efter att Pato spelat fram gamla Internacional kompisen Sidnei två minuter från full tid. Men Sidnei fick trycka dit den avgörande straffen och är säkert nöjd ändå.


Även om Benfica var det bättre laget, och var väl värda vinsten så finns det en del positivt att ta med sig från dagens match. Framför allt det faktum att Kaladze och Kalac inte fick någon speltid, med dessa superstjärnor på planen så hade vi troligen förlorat med tre måls marginal.


Grundspelet ser bra ut, bara vi får tillbaka/in några fler startspelare så har vi ett riktigt roligt år framöver. Att Milan lyckades spela oavgjort mot ett riktigt bra Benfica med Jankulovski på vänstermittfältet och anfallare som inte kan få fast bollen, är riktigt starkt gjort.



Benfica - Milan 1-1, 5-4 Efter straffar (0-0)

Benfica - Milan 1-0, Cardozo, 58'

Benfica - Milan 1-1, Sidnei, (självmål) 87'

BENFICA: Quim; David Luiz (51' Shaffer), Luisao, Sidnei; Di Maria (72' Yebda), Ramires (46' Carlos Martins), Javi Garcia (72' F. Coentrao), Ruben Amorim; Aimar (63' Keirrison); Cardozo (63' Weldon), Saviola (63' Patric). Tränare: Jorge Jesus

MILAN: Storari; Zambrotta, T. Silva, Nesta (79' Onyewu), Favalli (73' Antonini); Abate, Pirlo, Jankulovski; Di Gennaro (55' Ronaldinho); Pato, Borriello. Tränare: Leonardo

Straffar: Keirrison (B) goal; Pirlo (M) goal; Shaffer (B) goal; Ronaldinho (M) saved; Coentrao (B) saved; Jankulovski (M) goal; Amorim (B) goal; T. Silva (M) saved; Weldon (B) missed; Borriello (M) goal; Yebda (B) goal; Pato (M) goal; Patric (B) missed; Zambrotta (M) saved; Sidnei (B) goal; Antonini (M) saved.

Domare: Joao Ferreira (POR)

Åskådare: 62.342


Spelarbetyg:


Marco Storari, 6,0

Storari är ingen superstjärna. Men han är helt klart en stabil serie a målvakt, som hade kunnat vara ordinarie flera andra klubbar. Är alltid säker när han kommer ut och plockar ner bollar. Han har inte potential att vara en målvakt för att plocka hem CL, men om Storari får inleda säsongen som startman är ingenting jag är orolig för.


Gianluca Zambrotta, 6,0

Är tafflig med boll vid flertalet tillfällen, men offensivlustan börjar leta sig tillbaka till Zambrotta. Visar upp flera fina intentioner och håller god koll på Di Maria i försvarsspelet, men alla vet att Zambrotta kan bättre.


Thiago Silva, 6,5

Thiago Silva är rakt igenom en riktig kvalitets mittback. Thiago Silva är Milans genomgående bästa spelare under försäsongen och visar att han är klasser bättre än allt som är tänkt att konkurrera. Gör flertalet mästerliga brytningar, har god koll på Cardozo men vid målet var bollen för bra spelad och Cardozo för bra huvudspelare för att göra något åt.


Alessandro Nesta, 7,0 (bäst på plan) (ut 79')

Att skåda Nesta igen är helt magiskt. Hans elegans och perfekta brytningar är fotbollskonst som får en att bli lycklig. Ser rapp ut, och såvida han inte blir skadad så kan han tillsammans med Silva bära tillbaka till Europa tronen igen. Mittbacksparet Nesta, Silva är absolut världsklass och är helt klart Italiens bästa!


Giuseppe Favalli, 6,5 (ut 73')

Favalli är en truppspelare som måste uppskattas. Han gör alltid det man förväntar sig, oavsett position i backlinjen. Gör idag två brytningar av hög kaliber för att undvika mål för Benfica. Tar dessutom fler offensiva initiativ än Jankulovski och bör således värderas högre än Jankulovski. Om inget nyförvärv kommer så bör vänsterbacksplatsen ges till Antonini eller Favalli.


Ignazio Abate, 6,5

Abate gör ett fantastiskt jobb i defensiven idag och ser ut att kunna springa hur mycket som helst. Jag tycker att rollen han hade igår passade honom perfekt, då hans passningsspel är undermåligt för att spela längre upp i banan. Är helt klart ett alternativ för en startplats på mittfältet vid skadeproblem.


Andrea Pirlo, 6,5

Pirlo såg riktigt bra ut under första halvlek. Han var trygg med bollen och skickade iväg långa precisa svepande passningar. Tappar lite ork i andra halvlek men håller ändå en hög nivå. Det är roligt att se Andrea intresserad ut igen.


Marek Jankulovski, 5,0

Han har för dålig defensiv för att spela back och han är alldeles för dålig i anfallsspelet för att spela mittfältare. Jankulovski håller inte längre måttet, och bör skickas till någon mindre klubb där han blir en nyckelspelare. Det finns ingen plats för Jankulovski i Milan längre.


Davide Di Gennaro, 5,5 (ut 55')

Davide har riktigt fin teknik och god speluppfattning. Men han är för klen i kroppen och hans snabbhet är inte tillräcklig för positionen han spelar på. Det såg ut som att han försökte med för mycket idag. Men lånas han ut till en bra klubb med bra tränare som ger han förtroende och ultimatum att jobba på fysiken så kan Davide bli en nyttig spelare för Milan om några år.    

  

Alexandre Pato 5,5

Pato har inte gjort någon bra försäsong. Han blir av med varenda boll och verkar ha tappat tre års träning denna sommar. Måste veklingen skärpa sig annars så ser jag hellre Huntelaar, Inzaghi på topp i premiären. I Trofeo Tim så vill jag se att Pato lyckas med en passning till en lagkamrat. Blixtrade till en gång och då låg bollen i Benfica målet. Men det är oändligt störigt att ha en anfallare vars possesionspel är överlägset sämst i världen. Vart var hotet i djupled, och ärligt talat var det någon som såg Pato lyckas passa en lagkamrat på hela matchen? SKÄRPNING!


Marco Borriello, 5,5

Är genomgående under matchen bättre än Pato, men är ändå riktigt dålig i första halvlek. Hans andra halvlek var bra, då han var bättre med bollen och hade några riktigt fina aktioner som kunde ha slutat med mål. Ge Marco några veckor till så är han tillbaka och kan bidra med sin styrka igen. 

  

Ronaldinho, 6,0 (in 55')

Kom in och gjorde ett bra jobb för att hitta bra ytor, men fick inte ut någonting särskilt under sin tid på planen. Vilket kanske mer beror på andra spelare än honom själv, men vi vet att Ronaldinho kan bättre. Men vilken dålig straff.


Onyevu och Antonini spelade inte tillräckligt länge för att betygsättas, men Onyewu var solid i sitt inhopp medan Antonini slog en riktigt dålig straff.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0