Huntelaar befläckar de vita marängerna från Madrid


Likheterna till en viss Gilardino är många, men jag har inget annat val än att tro på dig.

Vår nya holländska målmaskin Klaas-Jan Huntelaar, är rejält förbannad på Real Madrids ledning efter att ha ansett sig felbehandlad.


Med långtidsskador på Mamadou Diarra och Ruud van Nistelrooy beslutade Madrid klubben att slå till på två nya spelare. Den ena var Lassana Diarra och skulle ersätta sin namne. Den andre var den holländska målmaskinen Klaas-Jan Huntelaar som skulle ersätta sin åtta år äldre landsman uppe i anfallet.


När dessa två värvades in så fanns det bara en ledig plats att skriva in i Champions League truppen. Eftersom marängerna blödde på mittfältet med skador på Diarra och De la Red så föll valet på Lassana Diarra. Madrid åkte sedermera ur UCL med huvudet före efter att ha blivit totalt utspelad av de röda från Liverpool.


Redan där skapades den första sprickan mellan Huntelaar och klubben Real Madrid. Men efter det har klubben bytt styre, men för Huntelaar blev det snarare dödsstöten i klubben istället för chansen att starta om på en ny kula.


Med nyförvärv som Kaká, Cristiano Ronaldo och Benzema som kom in i ett redan starkt anfall så fick Huntelaar kalla handen från ledningen och fick det överraskande beskedet att hans nya klubbadress skulle vara tyska VFB Stuttgart. Tyskarna hade erbjudit Madrid de 20 miljoner euro, klubben krävde. Huntelaar själv erbjöds 3,8 miljoner euro per år för skrämma livet ur de tyska försvaren fram till 2013.


Men Stuttgart var ingen önskad destination för en spelare med förhoppningar om att skjuta hem de stora troféerna, och klubbens försök att lasta av honom till Tyskland irriterade honom, men han var glad att hans agent lyckades hålla honom lugn.


"De tog ingen hänsyn till mig och de fick mig att känna mig värdelös. Det smärtar, men jag har en stark vilja och motstod."


Kommentar: Det är en jägare med ett väldigt speciellt ego vi har värvat in. Även fast många vill jämföra honom med Van Basten och Inzaghi, så ser jag så många likheter till Gilardino att jag nästan blir lite rädd. Bägge spelarna är kobror i straffområdet som vänder bort sin försvarare om man ger de tid för det. Bägge spelarna jobbar för laget, men föredrar att vara lagets självklara skyttekung. Bägge spelarna ser ut att vara halta utanför straffområdet, men när de väl kommer in där så är de akrobatiska på en nivå få spelare kommer nära. Men den mest slående likheterna sitter i spelarnas huvuden, den ödmjuka attityden, det lättklämda egot, och förmågan att skylla sina misslyckanden på andra är alla där. Förhoppningsvis lyckas Huntelaar bättre i klubben än Gilardino, men likheterna är för slående för att låta bli att förtälja.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0