Ingenting är gratis, inte ens Kaladze

 

Vår georgiska derbyhjälte från vårmötet 2006 är på väg bort från Milano
. Trolig destination för 31 åringen tyska FC Bayern.

Bayern har i nuläget vissa problem på innerbackspositionen efter att Demichelis har skadats och Lucio har sålts till Inter. Kvar står man med ynglingen Breno, supertalangen Holger Badstauber och belgaren Van Buyten.


Kaladze sägs vilja lämna Milan för speltid, vilket det skulle vara större chans att han skulle kunna få i Bayern än i Milan, då Thiago, Nesta, Onyewu, Bonera och Favalli bör gå före på positionen.


För oss milanistas så kan det verka egendomligt att någon vill ha en avdankad georgier med sinnessjuka löneanspråk, fortfarande är het på marknaden. Men flera klubbar har visat intresse för Kaladze som fortfarande är högt ansedd ute i Europa efter att ha varit en bidragande orsak till Champions League vinsten 2007.


Om Bayern kommer att lägga in en stöt på Kaladze, så väntas de låna honom med option att göra flytten permanent. Precis som de gjorde med Oddo förra året. Lånesumman lär hamna i trakterna runt två miljoner euro, med köpoption på ytterligare sex.


Kommentar: Jag har aldrig förstått Kaladzes storhet. Han värvades in som vänstermittfältare för 16(!) miljoner euro, men klarade inte riktigt av att konkurrera på den positionen och flyttade därför bak till vänsterback, men var för dålig även där. Sedan flyttades han in i mitten och blev ordinarie under någon säsong. Mitt upp i allt så har han fått ett guldkantat kontrakt med samma lön som Nesta. Lyckas vi göra oss av med Kaladzes lön på 4 miljoner netto, så skulle det vara fantastiskt, och om det är några som är beredda att ge Kaladze 4 miljoner i lön så är det FC Hollywood.


Jag vill även passa på att gratulera Filippo Inzaghi på sin 36 års dag. Tanti Auguri!   

Kommentarer
Postat av: Dios

Kalac då?

2009-08-10 @ 21:47:38
Postat av: Anonym

Kalac blir gratis för den klubb som vill plocka han. Men vi kommer att behöva betala för han att lämna, så inte ens Kalac är gratis;)

2009-08-11 @ 18:08:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0