Roma in- Kalac till Roma?



Monaco målvakten Flavio Roma är enligt sport mediaset nära en övergång till Milan:
Roma som värvades till Monaco 2001 från Piacenza för 8,5 miljoner euro, och har sedan dess spelat varit Monacos förstaval i buren bortsett från förra säsongen då franska u-21 målvakten Stéphane Ruffier tog över första tröjan. Roma ska under dagen genomföra de obligatoriska läkarundersökningarna för att sedan presenteras vid ett senare tillfälle.

Roma tjänar i dagsläget 825.000 euro per år vilket placerar honom i toppskiktet av Monacos bäst betalda spelare. Kontraktet går ut nästa år, men Monaco ser stora fördelar med att göra sig av med Roma redan detta år. Vilken lön han skulle få i Milan är ännu oklart, men den lär ligga på ungefär halva Kalac nuvarande lön. Kontraktet ska endast vara ettårigt, och folks önskan att få in en yngre fjärdemålvakt är således ingenting att bry sig om.


Med Dida och Storari på skadelistan, och Kalac som inte håller måttet så är Roma en bra lösning. Han kommer att vara en trygghet att ha i truppen, för i sammanhanget små summor. Lite roligt är det att han delar samma agent som en Ukrainare som tidigare har lyckats så bra i Milan.


Kalac ryktas nu både till Parma och Roma, för att ge anfallarna bättre självförtroende. Roma har Doni skadad och har i nuläget bara Artur tillgänglig. Parma är på jakt efter en ny andremålvakt då de anser att Pavarini inte håller bakanför Mirante. Personligen hoppas jag att han skriver på för Parma, eftersom Paloschi troligen behöver göra fler mål på träning. Totti däremot som har gjort fem mål på två matcher, behöver nog inge mer självförtroende.


Kommentar: I Roma får vi en riktigt stabil målvakt som tar det han måste ta plus några extra bollar. Han är ungefär jämförelsebar med Storari, men är tre år äldre. Däremot är han klasser bättre än "spindeln" och jag skulle inte vara mer orolig med Roma i buren än någon av de andra gubbarna vi har på målvaktssidan. Med Roma i truppen istället för Kalac så sänker vi medelåldern, höjer kvalitén och sänker lönerna.

Milan har nu brytit kontraktet med Kalac, och Flavio Roma är nu officiellt en Milan spelare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0