Trupp inventering, generationsväxling över flera år


Det är för tufft att se honom i en annan tröja, så får ta en bild utan tröja på. Snälla kom tillbaka!

Sedan säsongen 07-08 inledes så har Milan gjort sig av med 9 spelare ur en trupp som bestod av 25 spelare. De totala lönekostnaderna var då på 120 miljoner. Idag har vi en trupp på 28 spelare och betalar ca.77 miljoner euro i löner till spelarna.


Medelåldern på dagens trupp är serie a:s äldsta, med en snittålder på 28,5. En siffra som dock kommer att höjas något till säsongsstarten, då Cardacio och Viduez med allra största säkerhet kommer att lånas ut. Men samtidigt kommer troligen De Silvestri in istället för Oddo.


Vi har utfört en långsiktig generationsväxling, som troligen kommer att nå zenit under nästa sommar. Med sju spelare över 30 som har utgående kontrakt, så kommer att vi förhoppningsvis att sänka vår medelålder med några år. Samtidigt så kommer vi att få en hel del lön över till att investera på nya spelare.


Utav spelarna jag nämner är en av dem lagkapten, nämligen Massimo Ambrosini som troligen kommer att få ett nytt kontrakt. Annars så är tre av spelarna målvakter, och en av dem lär stanna. Storari är yngre än Dida och Kalac och lär få vara kvar som andra eller tredjemålvakt nästa år.


Dagens målvaktssituation är under all kritik. Vi har två målvakter över 35 och två över 30. Troligen kommer vi att värva in Marchetti eller Felipe till nästa år, med Abbiati, Marchetti och Storari så kommer vi sänka våra lönekostnader och sänka medelåldern. Dessutom är den uppställningen starkare än dagens.


ytterbacks positionerna så har vi bra bredd, men saknar spets. Zambrotta är den enda spelaren som håller för en plats i startelvan. Antonini och Favalli förtjänar att ingå i ett rotationssystem på vänsterbackspositonen. Jankulovski håller inte måttet för att vara en startspelare, detsamma gäller Oddo som förhoppningsvis betalas för De Silvestri. Men vi måste få in en ny vänsterback för att kunna bli farliga på alla fronter.


innerbacks positionerna så har vi i nuläget inga problem överhuvudtaget. Vi har spets i Thiago Silva och Nesta. Vi har bra ersättare i Favalli, Bonera och Onyewu som kan täcka upp vid skador. Kaladze bör säljas, då han inte längre gör någon nytta och tar bara upp onödig lön.


mittfältet så behovs lite föryngring, Ambrosini, Gattuso, Pirlo, och Seedorf börjar samtliga komma upp i en ålder där rotation behövs. Flamini är i dagsläget given på mittfältet, och Abate har bevisat under försäsongen att han kan täcka upp vid skador. Synd dock att ingen av de äldre spelarna är lämnat för att göra plats för ytterligare en ung duktig mittfältare.


I trequartista rollen så är Ronaldinho alldeles för ensam. Di Gennaro måste få sitt genombrott i en mindre klubb innan han kan plockas tillbaka igen. Förhoppningsvis så har Ronaldinho en bra säsong i år, så att vi kan sälja honom till högstbjudande nästa sommar för att plocka tillbaka Gourcuff som i nuläget är bättre än Ronaldinho.


Anfallet är också starkt. Pato, Huntelaar, Inzaghi och Borriello är alla duktiga spelare som kan aspirera om en plats i startelvan. Ryktena om en ny anfallare kan tyda på att Milan är beredda att sälja Borriello för att förstärka med en spelare som kan spela som både trequartista och secunda punta för att täcka upp för Ronaldinho och Pato.


Denna sommar så kommer troligen Cardacio, Oddo, Digao, Viduez och Kaladze att lämna. Istället får vi in De Silvestri, ytterligare en ytterback, och en kreativ mittfältare. Vilket kommer att göra truppen konkurrenskraftig till denna säsong.


Nu ska jag tippa hur truppen kommer att se ut vid säsongsstart 2010-2011.


Målvakter:
Abbiati, 33, Marchetti, 27, Storari, 33. Backar: Nesta, 34, Zambrotta, 33, Bonera, 29, Onyewu, 28 Antonini, 28, Thiago Silva, 25, Felipe Luis 25, De Silvestri, 22, Albertazzi, 19. Mittfältare: Seedorf, 34, Ambrosini, 33, Gattuso, 32, Pirlo, 31, Flamini, 26, Hernanes, 25, Gourcuff, 24, Di Gennaro, 22, Strasser, 20 Anfallare: Borriello, 28, Huntelaar, 26, Dzeko, 24, Paloschi, 20, Zigoni, 19, Berretta 18.


Medelålder: 26,6

Om ni saknar Pato så beror det på att jag har en äcklig känsla att han kommer att lämna för Chelsea eller Madrid nästa sommar. Istället så kommer vi att få in Dzeko.


Kommentarer
Postat av: Filoh

Intressant artikel!

2009-08-10 @ 21:02:30
Postat av: Smart

Ändra namnen Dzeko till Adriano. Albertazzi till Cafu. Hernanes till Emerson. Gourcuff till Rivaldo, Paloschi till Ronaldo så har vi en trupp som skulle kunnat vunnit champions league 2002!

2009-08-10 @ 21:29:46
Postat av: The Swan of Utrecht

Den där äckliga känslan angående Pato har jag också. Därför har jag inte köpt killens tröja ännu.



Tyvärr måste jag säga att vi inte kommer att köpa två ytterbackar man vi kan alltid hoppas.



2009-08-10 @ 22:03:29
Postat av: Walhéso Santos

En ytterback av klass, bör vara prio ett. Vilket Leo också har gjort tydligt för ledningen. Men jag tror att vi kommer att värva Felipe Luis eller någon annan duktig back om Kaladze säljs.



Men just nu känns allt svårt att gissa vilka spelare vi kan få in, då man inte vet vilka pengar Taci går in med. Men han har lovat ytterligare en spelare av klass.



Men han lär ju värva någon gammal favorit som vill ha för mycket betalt.

2009-08-10 @ 22:13:01
Postat av: Pato

Pato stannar, dzeko kmr då taggar boriello och pippo

2009-08-11 @ 09:28:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0