Born and Bred Milanista



Nu i dessa bråda finansiella tider då serie a klubbarna, tappar i ekonomisk styrka så gäller det att vara extremt smart på marknaden och att ta till vara på varenda talang. Därför kommer jag här på bloggen uppmärksamma flertalet ungdomar som har slagit sig fram ur milans ungdomsakademi, till serie a.

Idag kommer jag låta uppmärksamma Davide Di Gennaro.

Historien om Davide Di Gennaro startade den sextonde juni 1988 i Poschiera Borromea i Milano. Davide visade tidigt tydliga tecken på en naturlig fallenhet för sporten. Di Gennaros talang var tydlig, och Milan var snabba att plocka upp den unga teknikern. Di Gennaros bästa egenskaper som fotbollsspelare är hans kvicka fötter och hans briljanta bollföring. Di Gennaro blev tidigt känd i Milan kretsar som en jättetalang och utnämndes senare till lagkapten för Milans primavera lag. Den tjugonde december kallades Di Gennaro för sin första med Milans a-trupp, då laget tog emot Livorno. Men Di Gennaros debut skulle dröja fram till nästa säsong då han i en liga match ersatte Costacourta med dryga halvtimmen kvar att spela. Matchen spelades fyra dagar före Milans Europacup triumf i Athen, och förlorades med 3-2. Den matchen kommer ändå i framtiden att bli ihåg kommen som matchen då Di Gennaro startade sin personliga erövring av fotbolls Europa.

Näst kommande säsong spenderade mittfältaren på lån till Bologna. Di Gennaro stod för en bra säsong och var en av anledningarna till att Bologna klarade av att avancera till serie b. Under sommaren 2008 köpte Milan tillbaka anfallaren Marco Borriello från Genoa. Milan köpte tillbaka hela rättigheten till Borriello mot sju miljoner euro och halva Di Gennaro. Men Di Gennaro spenderade inte många dagar i Genoa innan han lånades ut till Reggina. Det blev endast en match i ”rossoblu” innan avfärden till Reggio Calabria.

Lånetiden hos Reggina blev kortvarig och stannade vid ett år. Laget han under tiden spelas bort från serie a. Men di Gennaro gjorde en bra säsong i Reggina och han med att göra sitt första mål i högsta divisionen då han den 7 februari hade lekstuga på San Siro och skapade helt ensam flertalet målchanser och gjorde utöver det ett mål som betydde en viktig poäng för Reggina i bottenstriden. Di Gennaro han även med att få debutera i Casiraghis u21 landlag i en vänskapslandskamp mot Tyskland, matchen slutade för övrigt med samma resultat som under u21EM nämligen 1-0 till Die Manschaft.

Di Gennaro kommer att vara en nödvändig injektion i Milan anfallsspel, och vilken situation han sitter i just nu. Han kan ta lärdom av Seedorf och Ronaldinho på många punkter, men mina förhoppningar på Di Gennaro är höga och jag hoppas verkligen att han kommer att få förtjäna sin speltid. Det lila jag har sett av Di Gennaro har han visat tydliga indikationer att han kan komma att bli en man för ”Gli Azzuri” inom en fyraårsperiod.

Frågan är om det var en tillfällighet att Di Gennaro fick debutera mot just Udinese. Har för mig ett det var någon före detta Milan spelare som också gjorde sin debut mot Udinese:-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0