Det Kallas Marknadsekonomi


I slutändan handlar allt om utbud och efterfrågan.

Hur länge har Berkusconi egentligen råd att snåla på det sätt han gör nu. Ser man på hur Berlusconi sitter och ruvar på varenda Kaká euro, så kommer klubben att tappa sin status som storklubb inom tre år. För om man ser på situationen ur ett framtidsperspektiv så kommer Milan, att tappa varje år med samma satsning som nu.

Om Milan inte förstärker truppen så kommer laget inte förmå att kvalificera sig för Champions League spel nästa säsong. Vilket skulle innebära att kluben tappar de intäkter som behövs för att kunna konkurera, förra säsongens uteblivna spel i CL kostade Berlusconi cirka 500 miljoner kronor. Nu är det dags för Berlusconi att bestämma sig om han vill betala 500 miljoner för uteblivna publikintäkter, uteblivet europaspel och minskad merchandise försöljning eller om han vill betala samma pengar på spelare som generar tillbaka pengar in i klubben.

Om Milan inte förstärker truppen så kommer laget tappa publik, nu kanske det finns folk som tänker "skönt att bli av med alla medgångssupportrar". Men i slut ändan är det så att en betalande supporter är en bra supporter. Om laget tappar greppet om publik kampen i Milano, så är Milan den mindre klubben i Milano på alla punkter. Bra spelare drar mycket publik och i ärlighetens namn så hur många spelare som drar publik. Vi har inte heller ett kollektiv eller tillräkligt med lokalanknytning för att göra laget riktigt intressant.

Berlusconi känns just nu som en viljestark gammal gubbe som vill visa italienska folket att han inte tänker falla för trycket och sälja klubben. Utan han dör hellre med klubben i sin ägo, och låter klubben dö tillsmmans med honom än att sälja till någon utomstående. Men med den självinsikt han innehar, så tror gubben fortfarande att han är Milans sista riddare som ensam kan lösa alla problem från sin vita häst.

Berlusconi kommer att fösvinna från klubben för eller senare. Berlusconis primära uppgift bör i nuläget vara att hitta en köpare av klubben, som han vet älskar klubben och kommer brinna för den likt han själv har gjort under så många år. Av rapporterna att döma så kommer inte någon familjemedlem ta över klubben, och Silvio själv börjar på att bli gammal och även om han fortfarande ser pigg ut så kan döden komma plötsligt. Är det inte läge att börja se över sina affärer en sista gång nu för att sedan gå i en lycklig pension med 19 åriga skolflickor och prostuturade i massor i sin närhet.

Berlusconi är just nu fotbollsvärldens absolut största hycklare, och anklagar Real Madrid för att ha dragit upp spelarpriserna till hutlösa nivåer. Milans värvningar under 80/90 talet av andra lags stjärnspelare är en av dem största faktorerna till att priserna har gått upp till de nivåer dem låg på under början av 2000-talet. Att Perez nu kommer in och tar det hela till en ny nivå är förståligt då Real har varit bland de lag som har spenderat mest i Europa de senaste åren, men som inte har kommit förbi åttondelen i CL på fem säsonger andå. Dessutom så var det Milan som triggade hela värvningskaruselen då man sålde Kaká och stjärnor lockar stjärnor.

Även om en miljard för Cristiano Ronaldo är sjukt mycket pengar så anser jag att, han kan generera tillbaka pengar till klubben. Genom att nya supportrar svärmar in, och klubben kommer att tjäna multum på merchandise och Perez vet hur marknadsekonomin ser ut. Drar man på sig dumsnål hatten så kommer man inte att ha en sportkeps i framtiden. Det enda som är sjukt är det faktum att Milan fick lägga ut runt 20 miljoner euro på Emerson, dem pengarna kommer aldrig mer komma tillbaka.

Avslutar detta med en fråga, har någon här någonsin sett någon spatsera iklädd en Emerson tröja? 

Kommentarer
Postat av: Raz

Jag har sett Kaká hålla i Emersons nummer 5 i real-tröjan i tidningen Marca:-)

2009-07-06 @ 17:08:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0