Det nya gamla Milan

               

Med ungefär en och en halv månad kvar till ligastart, så har Milan fortfarande för många frågetecken för att den rätta magkänslan verkligen ska infinna sig.


Milan har sin svagaste trupp, någonsin under detta millennium. Samtidigt har konkurrenterna förstärkt, då i synnerhet Juventus som har förstärkt sin centrallinje på ett remarkabelt sätt. Värvningarna av Melo och Diego visar att "la vecchia signora" inte är nöjd med någonting annat än att vinna. Juventus är revanschsugna till max, och spelare som Del Piero vill bevisa för Lippi att han fortfarande håller.


Milans största drivningskraft måste stavas revansch, under förra året var det många spelare som inte visade upp sig från sin bästa sida. De senaste två säsongerna har varit fatalt misslyckade. Spelare som Nesta, Bonera, Kaladze, Gattuso och Borriello fick samtliga sina säsonger allting helt eller delvis förstörda av skador.


Nesta har all motivation att visa tidningarna som har räknat bort hans karriär som över både en och två gånger att han fortfarande är en back i världsklass. Thiago Silva är sugen att visa alla skeptiska fans att hans misslyckade sejourer i Porto och Dynamo Moskva inte alls var relaterat till hans förmåga som fotbollsspelare. Utan snarare på att han hade svårt att finna sig själv i ett nytt land.


Jag tror att Thiago Silva kommer att bevisa för världen hur bra han är detta år, och av alla kommentarer att döma så verkar anpassningen till Milano ha gått smärtfritt. Mittförsvaret är Milans just nu minsta bekymmer då fullgoda ersättare som Bonera och Onyevu finns tillgängliga.


På ytterbacks position däremot, så ser det tunnare ut. Förra året fick Zambrotta ta ett lite för stort ansvar och spelade flest minuter av alla i förra årets Milan, med sin 2949 spelade minuter vilket var några för många för att hålla önskvärd kvalitet. In i truppen kommer nu Oddo igen, en spelare som man kan vänta sig stabila insatser bakåt och något bananinlägg som kommer att hitta rätt någon gång. Jankulovski och Antonini kommer att forsätta att löpa mycket och försöka skapa mycket framåt men är på tok för dåliga i försvarsspelet och borde egentligen återfinnas på mittfältet.


På mittfältet är det just nu spelarbrist efter att Emerson och Beckham lämnade truppen. Men Flamini, Gattuso och Ambrosini håller fortfarande riktigt hög klass och gissa om dessa kommer att vilja bevisa att dem hör hemma respektive landslag, så här finns det risk för några avstängningar per spelare.


Pirlo och seedorf blir bara orörligare för varje säsong som flyger förbi. Det bästa för bägge parter vore en skilsmässa då de senaste säsongerna har varit ett tydligt bevis på att giftermålet mellan klubb och spelare håller tillbaka varandra från att vara riktigt lycklig. När bägge dessa var på planen samtidigt under förra året så spelade Milan nästan alltid en undermålig fotboll, kan bara hoppas att åtminstone en av dem lämnar.


I anfallet har vi klass i form av Pato och Ronaldinho som bägge två kommer att må bra av att Kaká lämnade klubben. Ronaldinho och Kaká behöver inte längre bråka om deras favorit ytor, och samspelet mellan brassarna var förra säsongen under all kritik. Pato och Kaká hade inget samspel överhuvudtaget. Ronaldinho behöver inte heller sitta och sura på bänken.


Den som kan bli lite hämnad av att Kaká lämnar är Inzaghi som har haft ett perfekt partnerskap med Kaká under flera årstid. Borriello som fick förra säsongen totalt spolierad av skador, först en knäoperation för att sedan behöva operera bort en elakartad cysta i låret kommer i år göra allt i sin makt för att bevisa för alla elaka tungor där ute att han inte är någon jävla "one hit wonder".


Samtidig verkar Luis Fabiano vara på ingång, affären kommer verkar hamna på runt 18 miljoner euro. En affär som bevisar att Milan ledningen aldrig verkar lära sig av sina tidigare misslyckanden. Att återigen värva en brasse runt 30 års strecket från spanska ligan är just vad man har gjort när man värvat Rivaldo, Emerson, Ronaldo och Ronaldinho. Det verkar vara tydligt att man inte kan lära gamla hundar att sitta.


På annat håll är Milan ute efter Hernanes, från Sao Paulo hoppas Braida tar med sig mer än en klase bananer denna gång och om affären går i lås så ombeds Hernanes ta med sig tandborste till läkarundersökningen.


Kommentarer
Postat av: Skojigt

Jag hoppas att Braida faktiskt tar med sig en klase bananer, för att lätta upp stämningen lite med ett skämt;)

2009-07-11 @ 13:18:52
Postat av: Juve!

Vadå konkurrenter? Ligatiteln är redan vunnen.



Får vi in en ytterback av klass, så är vi starkare än RMA och Barca.



Amauri

Giovinco-Diego-Del Piero

Sissoko-Melo

De Ceglie-Canna-Chielini-Grymgera

Buffon

2009-07-11 @ 13:44:09
Postat av: Robert

Är du knäpp? Kan man verkligen kritisera att Milan plockade in Rivaldo gratis då hans kontrakt gick ut?



Du har nu skrivit Rivaldos nämn i två negativa bemärkelser. Dels för att han inte förtjänar sin lön och dels för att han var en dålig värvning.



Rivaldo var kung i grekiska ligan och är det fortfarade i Uzbekistan. Vad kräver du av honom?

2009-07-11 @ 13:57:44
Postat av: Filoh

IN: Fabiano, Cissokho, ny mittfältare



UT: Pirlo, Seedorf, Dida



Sker detta så blir jag hel nöjd!

2009-07-11 @ 14:44:52
Postat av: Walhéso Santos

Juve!

Det ska bli ett sant nöje att se Seedorf ha lekstga med Ashton Kutcher ;)



Robert

Jag älska Rivaldo, han är min idol. Men att tjäna 5 miljoner i uzbekistan är sjukt mycket pengar. Sen syftade jag inte på att Rivaldo var en kass värvning, utan att han var sämre än i barca



Filoh

In: Eto´o, Carlos Eduardo. (Beckham och Andre Santos i Januari)

Ut: Dida, Kalac, Jankulovski, Kaladze, Pirlo, Seedorf (Viduez, Cardacio lånas ut)

2009-07-11 @ 15:23:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0