Det våras INTE för Hernanes



När man har sökt efter Hernanes prislapp så har det varit väldigt svårt att hitta någon information som gör än mer insatt i ämnet.


Anledningen till att det är så svårt att hitta någonting beror på att spelaren ägs av flera olika parter. Sao Paulo äger 75% av spelaren. Spelar agenturen Traffik och spelarens agent äger 17%, Hernanes själv äger resterande delen av sig själv.


Att det är så många olika ägare gör spelaren svår att köpa loss då det är många viljor som ska nöja sig med avtalet. Sao Paulo är i nuläget problemet i förhandlingarna, då de med Hernanes nya kontrakt med minimum-klausulen ligger på 40 miljoner euro och spelaren själv inte alls är beredd att sätta press på klubben för att försöka gå billigare.


Förra året lade Barcelona ett bud på 12 miljoner euro till Sao Paulo, vilket innebar att det totala värdet på övergången låg på 16 miljoner. Sao Paulo ville ha runt 20 miljoner för deras 75% av spelaren. Spelaren själv och agenturen är själv beredd att avstå från några av dem miljoner dem är berättigade till vid en eventuell övergång.


Milans representant Braida har skickats till Brasilien för att försöka få fram en övergång. Troligen skickades Braida för att Galiani hade vissa problem i skolan med att räkna med procent. Det här kan komma att bli en av de värsta transfer historien som någonsin har skrivits. Hela situationen känns mycket olustig då Milan verkar var riktigt sugen på spelaren.


Frågan däremot, är om Hernanes är värd pengarna. Det jag såg av honom i OS var imponerande, men han verkar inte direkt dominera i Sao Paulo. 1 mål och 2 assist på 16 matcher är ingen direkt imponerande statistik. Jag har ingen större koll på Hernanes men som jag uppfattade honom så var han väldigt lik Anderson i sin spelstil. Skriv gärna om ni har sett något av honom.


Men i nuläget så känns Hernanes som en dum idé, Sao Paulo sitter i bra förhandlingsläge för en spelare som har ett lägre målsnitt än Thiago Silva i den brasilianska ligan detta känns inte klockrent. Hernanes har sagt att hans drömklubb är Barcelona och alla kommentarer att han vill till Milan är bara 2000-talets prostitution.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0