Dopo Kaká, Maldini e Ancelotti



Milan.com 11/7 2009

Clarence Seedorf talade idag på Milanello om arbetet laget utförde under veckan och med den entusiasmen de startar det nya äventyret, och om träningsmatchen mot Varese imorgon. 


Clarence, första veckan är på väg att ta slut.

"Den här veckan har gått bra, vi har jobbat hårt, säkerligen så kommer det att ta lite tid att vänja sig vid nya saker, men jag tycker vi tränar väl och vi har den rätta satsningen och rätt entusiasmen, vilken är viktig vilket är viktigt för att vi är mycket trötta."


Det var på tiden att någon ny kom in och började förändra lite saker på milanello, hela föreningen har ståt still på samma plätt och stampat under en längre tid. Kan inte vara särskilt spännande att komma till samma arbetsplats år efter år, och det blir aldrig någon riktig förändring. När man har velat förändra något så har man gjort det i små skalor så att ingen kan märka något ändå. När Gourcuff kom in med ett nytt tankesätt så blev han aldrig respekterad som en del i laget. 

Leonardo?

"Självfallet så har vi givit honom tid att anpassa sig till sin nya roll som tränare, men jag tror laget är absolut tillgängliga för att göra klart att han kan göra sitt jobb på bästa möjliga sätt och jag tror att milanello är enat som vanligt och vi kommer alla att ge honom allt vi har för att hjälpa varandra och tränaren."


Jag hoppas verkligen att Seedorf och de andra ur den gamla Ancelotti trojkan ska ge Leonardo en ärlig chans att lyckas så bra som möjligt. Jag hoppas också att Berlusconi och Galiani ger Leo alla dem fem förutsättningar han behöver för att lyckas.

Det är många ungdomar, gillar du den nya policyn för Milan att lita på dem?

"Ja, det är viktigt att att få in unga spelare. Vi pratar om många ungdomar som har anlänt här tillsammans, det är inte enkelt men dem är bra pojkar med massor av vilja och som medför den rätta entusiasmen."


Årets satsning på ungdomarna är det roligaste som har hänt i Milan på flera års tid. Med anfallare som Palbrik, Beretta, Zigoni, Oduamadi, Ikande och Paloschi så kommer klubben på sikt få fram spelare som kommer att sätta skräck i motstånds försvaren under en lång tid framöver. Ska man gissa på att två av dem kommer att bli tillräckligt bra för att någon gång få vara en viktig del i A-truppen. Två av dem kommer att vara respekterade anfallare i andra klubbar i ligan, medans en inte riktigt har vad som krävs för att lyckas. Om detta skulle bli fallet så hade Milan sparat in flera hundra miljoner på spelarköp.

Imorgon är det säsongens första match mot Varese.

"Matchen kommer att vara nyttig att få in den träning och idéerna vi har utveklat under veckan. Det är en del i förberedelserna och den tekniska bedömningen kommer säkerligen inte vara den viktigaste saken, men det kommer att vara viktigt att koncentrera oss på att förvandla den kunskap vi har lärt oss under veckan. Säkert känner vi oss lite trötta, men det är en del av det jobb vi utför denna period."


Helt rätt det handlar om att spela samman kunskapen som Leonardo har kommit med. Hoppas att vi får se lite cykelsparkar från Favalli och skorpion räddningar av Dida. Men hur dem utförs rent tekniskt spelar ingen större roll bara dem gör de som Leo har gett dem instruktioner att göra så kommer detta att gå bra. Hoppas vi får se dem nya ungdomarna också matchen, det skulle vara roligt.


Vad tycker du om detta nya Milan?

"Vi inledde detta för endast fem dagar sedan. Vi har jobbat lugnt för att det är många nya saker, nya idéer, så det kommer att ta den tid det krävs för att få lite klarhet. Truppen är inte komplett ännu heller, så vi måste vänta."


Antyder Seedorf att det kan komma fler nyförvärv eller syftar han på att vissa fortfarande är kvar på semester. Jag hoppas på att han vill ha in nyförvärv och förhoppningsvis någon som kan konkurrera med han själv. Kanske att sitta på bänken kan ge Seedorf den motivation han behöver för att vara tillräkligt bra för att spela. För är Seedorf på sin högsta nivå så finns det inte många som konkurrerar ut honom, men den nivå är väldigt sällsynt att han tar sig upp till nuförtiden.

Vad tycker du om de nya träningsmetoderna?

För mig är det en återgång till den typ av träning jag brukade göra i Ajax, och i Spanien. Introduktionen av bollen är en förändring som tack för tekniken så är vi förmögna att göra det med mycket mer precision. Vi är lyckliga och det är en god arbetsmoral."


Äntligen kommer det en tränare som anpassar sig till den moderna fotbollen, kolla vilka lag som får fram dem bästa talangerna Barcelona och Arsenal. I synnerhet Barcelona där all träning sker med bollen vid fötterna. Detta är dels motiverande för en spelare som Ronaldinho som älskar att använda bollen, och det är dessutom sättet man ska gå till väga för att plocka fram egna talanger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0