Förlust i Atlanta


Milan gick inatt in i World Fotball Challenge. Som motståndare ställdes Club America, matchen slutade med förlust 2-1. Filippo Inzaghi gjorde Milans enda mål, och har nu gjort fyra mål på de tre inledande träningsmatcherna.


För att kort summera nattens insatser av Milan spelarna så kan man säga att samtliga spelare hade den rätta viljan men det saknas ännu lite för att vi ska lyckas dominera matcherna. Men alla intentioner är dem rätta och framtiden ser riktigt ljus ut när alla spelarna är redo för match och några nyförvärv har anlänt så kan detta bli hur bra som helst.


Idag saknades Borriello och Thiago Silva med feber, Pato och Pirlo är ännu inte i form. Lagkaptenen Ambrosini är inte heller helt kry efter en skada som han fick inför Varese matchen. Fem spelare som absolut är välkomna in i startelvan när formen har infunnit sig, och man behöver inte vara någon raketforskare för att inse att spelet blir bättre när alla är tillbaka.


Storari 6,0

Inget av målen var något att göra något åt, men en riktigt bra målvakt skulle möjligtvis ha tagit det andra. Stabil och gjorde inte bort sig, men vilken roll kommer han att få i Milan.


Antonini 6,5 (ut 68.)

Var otroligt initiativ rik, och kom med flera löpningar in i motståndarens straffområde. Skulle kunna blivit matchens första målskytt då Ronaldinho spelade fram honom. Bör gå före Jankulovski i vilket fall som helst.


Nesta 6,5 (ut 45.)

Nesta dominerade i första halvlek. Så länge han var på plan så var målchanserna inte lika farliga. Samspelet med Favalli fanns inget att anmärka på. Hoppas att han håller nu!


Favalli 6,5

Den gode "Beppe" gjorde en bra match och visade som vanligt upp ett oklanderligt positionsspel. Helt klart ett alternativ på mittbacks positionen om det vill sig lika illa som ifjol.


Jankulovski 5,0

Tappade bollar, och har tappat mycket i anfallsspelet. Marek har tappat ytterligare och är nu knappt back-up matriel. Hoppas någon känner sig manad att köpa, för Milan materiell är han absolut inte längre.


Gattuso 5,5 (ut 75.)

Det krävs en stor skärpning på Gattuso om han ska kunna konkurrera med Max och Flamini. Hans presspel var mediokert igår och det är i ytorna han är ämnad att täcka upp som dem flesta målchanserna skapas.


Seedorf 6,5 (ut 55)

En riktigt inspirerad insats av Seedorf idag. Rörde sig och var allt som oftast spelbar och hade en hel massa bra aktioner. Visar Seedorf den här inställningen varje match så kanske han inte kommer att bli lika häcklad denna säsong.


Flamini 7,0 (ut 79)

Assisten till "pippo" var högkalibrig. Arbetsinsatsen var oklanderlig och Flamini ser ut att bli en av Leos stöttepelare.


Ronaldinho 7,0 (Bäst i Milan)

Han började matchen att tappa massor av bollar mitt på motståndarens planhalva. Men kom in i matchen och förändringen i spelet är tydligt. Nu vill han röra sig för att få bollen för att sedan utmana backlinjen med passningar och dribblingar.


Zigoni 5,5

Var totalt osynlig i första halvlek. I andra halvek visade han prov på fina bollmottagnings förmåga och är nära att bli målskytt, men nicken från nära håll gick i stolpen. Roligt att han fick förtroende att spela hela 90.


Inzaghi 6,5

Blev målskytt åter igen. Lite oroväckande att han är så bra så här tidigt, men förra gången det var så här så skött han hem UCL så han får gärna göra det i år igen.


Onyewu 5,5 (in 45)

Började sin debut med en fin bollvinst och fin passningsförmåga. Tyvärr visade han upp ett positionsspel som var under all kritik vid 0-1 målet.


Abate 6,5 (in 55)

Ett riktigt härligt inhopp och bidrog med snabbhet och vilja. Har ett första steg som gör att han tar sig runt vilken försvarare som helst och kan bli en riktig super-sub.


Leonardo 6,5

Hade inte mycket till trupp att leka med. Men en anmärkningsvärd sak var att han inte tvekade med att skicka upp Onyewu som target, ett drag som var nära att ge en kvittering.


Det var mycket trevligt att skåda ynglingarna Strasser och Ikande som kommer in sent i matchen och visar upp en härlig löpvilja. Har härlig teknik, och känns absolut som bättre alternativ än Cardacio, som för övrigt har blivit av med sin tröja nummer fjorton till Onyewu.


Kommentarer
Postat av: Joao

Kul Ronaldinho highlight, han verkar vara på uppgång och spelhumör vilket är ett gott tecken! :)



Dock fortfarande oroligt över mycket annat...

2009-07-23 @ 20:48:14
Postat av: Anonym

Ronaldinho på riktigt spelhumör, väldigt kul att se.

2009-07-23 @ 22:16:17
Postat av: MW6

Tycker Onyewu för onödigt hård kritik, visst han missade på första målet, men det var en väldigt bra boll som jag inte ve om någon annan kunde ha gjort bättre för att förhindra. i övrigt vann han mkt dueller och slog inte några felpassningar. Kan bli värdefull i båda straffområdena.



Jag hävdar att vi skolar om Silva som ytterback och kör Silva (beroende på vilken fot/kant han föredrar)- Nesta - Onyewu - Zambrotta!

2009-07-24 @ 12:16:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0