Highlights: LA Galaxy-Milan 2-2

 

Milan spelade inatt match mot LA Galaxy, ja och inte i styrelse rumen. Utan matchen utspelades faktiskt på planen denna gång. Inför matchen träffade David Beckham sina tidigare lagkamrater under träningen på dagen. Ett mycket uppiggande möte för bägge parter som var glada att träffas igen.


Bortsett från Zambrotta, Onyewu, Pirlo och Pato så hade Leonardo fullständig trupp att tillgå. Startelvan bestod av:

Kalac

Oddo, Thiago Silva, Nesta, Jankulovski

Flamini, Ambrosini, Seedorf

Di Gennaro, Borriello, Ronaldinho


Leonardo valde att börja matchen med en 4-3-3 uppställning. Matchen spelades från början till slut i ett riktigt bra tempo, och Milan såg inte det minsta hemmad ut av jet-laggen som borde ha uppstått efter den femton timmars långa flygningen.


Galaxy skapade första målchansen i matchen efter en snabb kontring signerad Beckhams 60 meters passningar. Milan lyckades dock tidigt göra 1-0 efter en väl slagen frispark som styrdes in i mål av Thiago Silva. 1-1 Kom inte långt efter då Beckham återigen tar bollen och startar en ny kontring, men denna gång gjorde Jordan mål snyggt framspelad av Donovan som såg ut att ha bibehållit den fina formen från Confederations cup.


I andra halvleken byttes Kalac, Nesta, Jankulovski och Di Gennaro ut i halvtid. Ersättare för dessa blev Storari, Favalli, Antonini och Inzaghi. Som en kameleont ändrade Leonardo taktik till andra halvlek och flyttade in Ronaldinho som trequartista bakom Borriello och Inzaghi.


Andra halvlek var liksom den första mycket sevärd och Ambrosini och Flamini spelade med en härlig hel plans press. Något som Seedorf inte såg att vilja anamma då han sprang mycket mindre än sina mittfältskollegor. Flamini vann mycket boll och var enligt mig tillsammans med Becks planens absolut bästa aktörer.


Milan tog ledningen ytterligare en gång i matchen då Ronaldinho spelade fram en genomskärare till Flamini som hade tagit en jättelöpning, Flamini spelade i sin tur fram Inzaghi som inte gjorde några fel utan smällde dit 2-1. Galaxy svarade tämligen omgående efter en Beckham hörna som inhopparen Jordan lyckades nicka in.


Matchen slutade 2-2 och jag är riktigt nöjd med vad jag såg från laget. Ronaldinho såg ut att vilja visa alla hur bra han är. Mittfältsspelet från Flamini var riktigt bra, och Ambrosini visade att han är att räkna med i år också. I övrigt lyckades Milan prestera ett härligt anfallsspel med fart och löpvilja. När övriga spelare är spelklara, så kommer Milan att vara riktigt slagkraftiga med något bra nyförvärv.


Roligt att se att ungdomarna Strasser, Zigoni, Albertazzi, Di Gennaro och Abate som tog för sig på ett härligt sätt. Di Gennaro var helt okej under sina 45 minuter och bistod med en assist. De övriga gjorde riktigt pigga inhopp i ett Milan som såg riktigt trötta ut sista minutrarna.


Roligt också att Nesta är tillbaka, tyvärr var hans samarbete med Thiago inte det bästa. Men det kommer bägge är lite rostiga efter att inte ha spelat match under en lång tid. Flamini spelade återigen 90 minuter och förhoppningsvis så är detta en indikation att Leonardo kommer att ge fransmannen det förtroende han förtjänar.


LA Galaxy-AC Milan 2-2 (1-1)

LA Galaxy-AC Milan 0-1 Thiago Silva
LA Galaxy-AC Milan 1-1 Gordon
LA Galaxy-AC Milan 1-2 Inzaghi 
LA Galaxy-AC Milan 2-2 Jordan
 
LA Galaxy: Ricketts (45' Saunders); Berhalter (45' Griffin), Gonzales, De La Garza, Dunivant (45' Sanneh); Donovan (45' Birchall), Miglioranzi (45' Kirovski), Beckham (75' Magee), Lewis (65' Klein); Gordon, Eskandarian (60' Jordan).

AC Milan: Kalac (45' Storari); Oddo (77' Albertazzi), Nesta (45' Favalli), Silva (81' Ikande), Jankulovski (45' Antonini); Flamini, Ambrosini (77' Strasser), Seedorf (71' Abate), Di Gennaro (45' Inzaghi); Borriello (69' Zigoni), Ronaldinho.


Kommentarer
Postat av: Joao

Fint match referat! Uppskattad blogg!!

2009-07-20 @ 18:14:01
Postat av: Pato

Kanske ska man ändå vara nöjd med resultatet. Det är ändå precis början av vår säsong medan dom är mitt uppe i sin. Tycker bara det är oroväckande att om Abbiati (som jag personligen inte tycker är en jättebra målvakt) går sönder så är våra ersättare antingen Kalac, Dida eller Storari, dvs. pest, kolera eller spanska flugan. Milan har så mycket problem på de flesta av sina positioner att det är dags att bli mörkrädd!

2009-07-20 @ 18:56:40
Postat av: Walhéso Santos

Ja, jag är nöjd med 2-2. Galaxy spelade smart, och var bättre än vad jag trodde dem skulle vara.



Angående målvaktsfrågan så är jag nervös även om Abiatti står. Han gjorde en bra säsong och är reflexsnabb, men han ser så fladrig ut.



Storari var riktigt bra igår och gjorde några bra räddningar. Chelsea var ju och drog i honom förra året, så han är säkert ok. Jag hoppas på en bra uttalad förstamålvakt men det lär dröja tills det händer:S

2009-07-20 @ 19:23:02
Postat av: Pato

Ja det är nog väldigt viktigt! Som målvakt är det nödvändigt att känna förtroendet såklart. Tycker Milan borde satsat på Asenjo som har sjukt mycket potential! Kanske var för dyr dock.

En kort tillbakablick på den förra diskussionen vad gäller Pirlos eventuella ersättare. Vad tror du om Cigarini som var regista i Italiens U21-lag?

2009-07-20 @ 19:43:39
Postat av: Walhéso Santos

Aenjo, var grym förra året. Men att han gick till Atletico känns mer förståligt, man vat inte Milan kanske var där men inte kunde lova speltid som med Lloris ifjol.



Cigarini är klar för Napoli, och lär inte vara uppe på marknaden på flera år. Men jag är inte alls imponerad av Cigarini, tyckte personligen att Marchiso var mycket bättre i u-21. Han är duktig men känns alldeles för hypad för att var något jag ska bli imponerad av.

2009-07-20 @ 19:54:51
Postat av: Pato

Aah ok! Visste inte att han var klar för Napoli. Men om det är som du säger så kanske det var för det bästa. Pirlo-rollen visar sig bli en rätt hård nöt att knäcka, hehe. Men det rättfärdigar inte Milans passivitet på marknaden.



Här är några målvakter att reflektera över. Vad sägs om en liten betygsättning, skala 1-5, och någon kommentar ;). Ursäkta att vissa förmodligen måste ses som windowshopping:



-Steve Mandanda, OM

-Victor Valdes, Barcelona

-Diego Lopez, Villareal

-Hugo Lloris, OL

-Marco Amelia, Palermo

-Sebastian Frey, Fiorentina

-Timo Hildebrand, Hoffenheim

-Manuel Neuer, Schalke 04

-Rene Adler, Bayer Leverkusen



Hehe, hoppas du inte tycker det blir för mkt diskussioner nu! Du får säga ifrån isf =)



2009-07-20 @ 22:04:31
Postat av: Walhéso Santos

Nej det är helt okej. Men jag ärg är helt fel person att fråga om målvakter. Jag har ingen vidare koll, men jag får försöka;)



- Diego Lopez, kom upp i Madrids castilla och är en komplett målvakt enligt mig. Jag ser han som bäst på listan. 8 av 10

- Manuel Neuer, Var grym i u-21 och såg även han ut att vara komplett. 7,5 av 10

- Steve Mandanda, Oerhört reflexsnabb, är säker i luften och sprider inte bollar. 7,5 av 10

- Rene Adler, Ser spelet bra och har full koll på sitt försvar och räddar det som kommer mot honom. 7,5 av 10

- Seba Frey, Har räddat Fiorentina vid oräkneliga tillfällen och är en av serie a:s bästa målvakt. 7 av 10

- Victor Valdes, Reflexsnabb som få, men har under åren gjort massviss med tavlor. Men dessa kommer inte lika frekvent längre. Har skrivit på nytt för Barca. 6,5 av 10

- Timo Hildebrand, Sejouren i Valencia var riktigt misslyckad men Hildebrand är en bra målvakt och har mindre än ett år kvar på kontraktet med Hoffenheim och skulle vara en bra värvning. 6,5 av 10

-Marco Amelia, Är reflex snabb, men ser tung ut och saknar lite spelförståelse. Var bra i Livorno, men vid vissa tillfällen har han varit en katastrof i Palermo. 5,5 av 10

- Hugo Lloris, är den flaxigaste målvakt jag någonsin sett. Ser ut att ha noll koll på sitt straff område. Gör bra räddningar, men det jag såg av honom i Lyon var riktigt avskrämmande. Tur att vi inte lovade honom speltid. 5 av 10

-Hugo Lloris,

2009-07-21 @ 08:39:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0