Highlights och spelarbetyg: Milan - Chelsea



Inatt spelade Milan sin tredje match under USA turnén. För tredje matchen i rad går man och lägger sig med ett leende som räcker hela natten.


Milan spelar en otroligt trevlig fartfylld fotboll, och skapar massor av chanser. Samtliga matcher så har fotbollsunderhållningen varit högoktanig. Mourinho sa att han inte kan trolla med knäna för att få fram ett vinnande Inter, Leonardo har inte fått in några spelare ändå ser spelet otroligt bra ut.


Leonardo har bara haft fulla truppen till sitt förfogande under lite mer än en vecka. Men han har ändå lyckats format en grupp på ett fantastiskt sätt och har totalt dödat tråighets stämpeln. Nu med dryga månaden kvar till säsongs premiär så är det absolut inget myteri, när jag påstår att Milan kommer att spela Europas bästa fotboll.


Jag är totalt frälst av Leonardo. Hans coachning av laget är helt perfekt, han sätter in rätt spelare vid rätt ögonblick, och har en fantastisk förmåga att inte vänta tills sista minuten innan han slänger upp Onyewu på topp. Allt Leonardo har åtagit sig har stämmt så väl in med hur jag vill att Milan ska spela, och att han har fått igång Pirlo och Seedorf igen ska han få en full bukett rosor för.


Efter varje match hittills så har jag varit glad över hur spelet har sett ut, men i nattens match så var Milans anfallsspel helt magiskt. Hade det inte varit för att Borriello var Grimsås (Citat Marcus Birro) och för Oddos oförmåga att sätta en passning till en medspelare så hade Milan kunnat förnedra Chelsea, likt vi blev förnedrade förra året.


Matchen inatt var den bästa fotbollsunderhållning jag har skådat sedan Milan - United 2007. Det var chanser åt bägge håll, men bortsett från första tio minuterarna så fick Chelsea knappt låna bollen av Milan. Vilket höll i sig även när Leonardo valde att trycka in en del ynglingar, som visade att dem också kunde skapa ett massivt tryck mot Cech i Chelsea kassen.


Nu till det dåliga i matchen, vi släppte in ytterligare ett mål på grund av dålig press i ytorna som våra mittfältare bör käka upp. Visserligen var Drogbas skott mästerligt, men så där ensam ska han inte få vara. Inget gott omen då serie a har massvis med spelare som kan trycka från distans.


Kalac 5,0

Det roliga med Kalac är att han mäter 2,02, men när han hoppar och slänger sig så har han räckvidd som en liten 1,70 kille. Hans fysik måste vara den sämsta jag någonsin sett på en proffs idrottare. Hans snabbhet när han gick ut mot Anelka var knappt i joggningstempo, hans spänst när han slänger sig gör att det bara ser ut som att han lägger sig. Krydda hans bedrövlig fysik med en oförmåga att använda fötterna så får du Världens sämsta målvakt Zeljko Kalac.


Massimo Oddo 6,0

En högerbacks primära uppgift är att stänga sin kant, det gjorde Oddo på ett riktigt bra sätt. Visserligen med hjälp av Flamini, men att Oddo sprang mycket gick inte att ta miste om. Men hans oförmåga att spela såväl korta passningar som långa passningar är ännu tydligare. Hade inte en enda pass till en medspelare under första halvlek. Spelade lite bättre i andra halvlek och lyckades slå in två inlägg som visade att han fortfarande har någon känsla kvar i högerfoten.


Alessandro Nesta 7,0 (ut 67´)

Går det att få ett bättre svar att Nesta är redo för spel. Han var fullkomligt briljant bak i backlinjen och hade inga problem med Anelka och Drogba. Han är inte långt ifrån gammal god form, och ge han en månad så är han tillbaka som världens bästa mittback. Blir tårögd när man ser Nesta visa upp sin konst att försvara, nu när man har sett hur illa det kan se ut utan honom så kommer jag be för en skadefri Nesta varje dag. Det gäller att ta tillvara på varje tillfälle att se honom nu.


Thiago Silva 6,5 (ut 77´)

Har inte några som helst problem med Drogba eller Anelka han heller. Visade prov på massvis med riktigt bra försvars ingripanden, och partnerskapet med Nesta såg riktigt bra ut idag. Thiago kommer att glänsa i år och med han tillsammans med Nesta så har vi alla möjligheter att plocka tittlar i år.  


Gianluca Zambrotta 6,0 (ut 71´)

Zambrotta var stabil i försvarsspelet idag och stängde till när det behövdes. Men var har offensivlustan tagit vägen? Hans anfallsspel var obefintligt, och om vi vill ha en ytterback som stänger till bakåt så känns Favalli bättre. Zambrotta måste visa mot Inter vad han går för. Annars så hoppas jag att Leonardo låter honom få sitta några matcher för att rannsaka sig själv. Till försvar så kan man säga att ronaldinho och Seedorf opererade friskt på vänstersidan, och att han själv gör sin första start sedan Confederations Cup.


Mathieu Flamini 7,0

Vilken spelare Flamini är! Hans passningsspel är det mest underskattade någonsin, han satte flertalet crossbollar på 50 meter rakt till medspelare och missar sällan eller aldrig en lätt passning. Hans förmåga att hela tiden pressa bollhållaren och följa med upp i anfallen är utomjordiskt. Flamini är den bästa värvningen Milan har gjort på länge, och med Flamini i den här formen så ser jag inga begränsningar i hur bra vårat mittfält kommer att vara.


Andrea Pirlo 6,5 (ut 71´)     

Gör en mycket bra match. Han höjde nivån på Milans passningsspel med många procent med sin närvaro. Om Pirlo är i den här formen så får han inte lämna, jag älskar Pirlo och en motiverad Pirlo med löp villiga medspelare har ingen överman på denna jord. Bara han tänker på att täcka upp sin yta centralt framför backlinjen så kommer detta bli hur bra som helst.


Clarence Seedorf 7,5 (bäst på plan) (ut 63´)

Seedorfs förra match visade att han var riktigt spelsugen. I den här matchen var han gudomlig att skåda. Vinner boll, går i djupled, skjuter och gör mål. Seedorfs framspelning till Borriello när han sedan får tillbaka bollen är högklassig. Målet han smäller in är riktigt bra, och samspelet med Ronaldinho är riktigt bra. Håller han i den här formen så kommer inkommande mittfältare att få det tufft att få speltid.


Ronaldinho 7,0 (ut 78´)

Var riktigt bra återigen och man ser på Ronaldinho att han tycker att det är roligt att spela fotboll igen. Anfallsspelet har blivit mycket mer kreativt med Ronaldihos inkomst i anfallsspelet och fortsätter han att sträva efter att konkurrera ut Kaká från landslaget så kommer han göra det. Hade en hel drös med otroliga aktioner och till och med Chelsea fansen ville att Ronaldinho skulle showa. Synd att inte frisparken gick in, men precis som förra året så visar Ronaldinho att han inte har några övermän på döda bollar.


Alexandre Pato 6,0 (ut 80´)

Saknade lite till toppformen och rycket han har är helt otroligt, tillsammans med Abate så är dem de snabbate fotbollsspelarna jag skådat på första metrarna. Det är helt otroligt att se när han löper iväg och kan distansera sin försvare på en väldigt liten yta. I första halvlek så oroade han i djupled ständigt vilket gav mer yta för Ronaldinho och Seedorf. Men hans rörelsemönster inne i boxen måste bli bättre om han ska vinna skytteligan i år.

  

Marco Borriello 5,5 (ut 67´)

Vilken besvikelse han har varit Marco sedan han kom tillbaka från operationen. Han ser fruktansvärt tung ut. Kan det vara så att dem opererade bort alla snabba muskelfibrer han hade i baksidan av låret. Jag hade stora förhoppningar på Marco sedan jag följt honom genom Treviso, Sampdoria och Genoa. Visserligen var det John Terry som käkade upp honom, men så där dålig ska inte Marco behöva vara. Skärpning som gäller!


Utav inhopparna så var Abate otroligt bra och förtjänar all speltid han kommer att få. En verklig injektion i Milans anfallsspel med sin snabbhet och förmåga att utmana. Onyewu och Kaladze såg riktigt bra ut i backlinjen medan Zigoni, Di Gennaro och Inzaghi gjorde pigga inhopp längst fram. Gattuso och Jankulovski däremot ser tunga ut och Gattuso ser ut att ha tappat mycket explosivitet med sin knäoperation.



MILAN: Kalac; Oddo, Thiago Silva (77' Kaladze), Nesta (67' Onyewu), Zambrotta ('73 Jankulovski); Flamini, Pirlo (71' Gattuso), Seedorf (63' Abate); Ronaldinho (78' Di Gennaro), Borriello (67' Zigoni), Pato (80' Inzaghi)


CHELSEA: Cech; Belletti, Terry, Ivanovich, Cole; Obi Mikel, Lampard, Bosingwa (90' Hutchinson), Zhirkov (85' Mancienne); Anelka (63' Shevchenko), Drogba (73' Pizarro)


Milan - Chelsea 0-1 Drogba 7

Milan - Chelsea 1-1 Seedorf 37

Milan - Chelsea 1-2 Zhirkov 69


Domare: Mark Geiger (USA)

Kommentarer
Postat av: Philip

Bra sammanfattning. Håller med till punkt och pricka.

2009-07-25 @ 13:48:39
Postat av: Filoh

2009-07-25 @ 13:48:50
Postat av: Filoh

Tror inte Boriello håller måttet, inte på denna nivån i alla fall.

2009-07-25 @ 13:49:16
Postat av: Philip

Yttersidan som Ronaldinho bjuder på som en skarvning till Seedorf måste vara bland det sjukaste jag sett någonsin. Snacka om känsla.



För övrigt ser jag nu att jag inte håller med dig om Kalac. Tycker han inte kunde göra så mycket på målen. Däremot håller jag med om att han ingav en medelmåttig känsla. Han ska absolut inte stå i Milan nästa år.

2009-07-25 @ 14:00:43
Postat av: Walhéso Santos

Philip

Tack ;). Angående Kalac så var det inte hans fel på målen. Men man blir sur när han "slänger" sig och landar exakt där han står. Kanske förtjänade 5,5 men knappast godkänd med sin misslyckade uttusniningar och returer rakt ut.



Filoh

Jag var säker på att Borriello skulle hålla måttet, ända till nu. Han har tappat mycket med låroperationen, han har en lång väg att vandra för att kunna konkurrera med Pippo just nu.

2009-07-25 @ 14:26:45
Postat av: Pato

Skönt att höra att Milan spelar bra just nu. Känns lovande inför säsongen. Ett par nyförvärv för att höja konkurrenssituationen och vi kan börja drömma om starten på en ny Milan-era kanske =)

Om Kalac tycker jag inte det finns så mkt att säga. Han hör inte hemma på San Siro.

Angående Borriello har jag alltid varit lite pessimistisk och ansett att han nog gör sig mer rättvisa i en lite mindre klubb, vilket visades när han var i Genoa. Han behöver vara den lysande stjärnan i truppen för att må bra vill jag hävda. Samtidigt hoppas jag naturligtvis att han motbevisar mig, men det hade inte varit mig emot att köpa in en ny anfallare och det tror jag de flesta håller med mig om.

Tänkte på en spelare som jag inte hört om på ett tag: Vedad Ibisevic i Hoffenheim. Skulle inte han vara något för Milan?

2009-07-25 @ 14:58:39
Postat av: Milan Fan

Ronaldinho är bra men inte nära hur Kaká är nu, att han ska kunna konkurrera ut Kaká i landslaget är typ 10% chans, jag är Milan fan och jag är fullt besviken över det, snälla spelare som Seedorf, jankulovski starta är löjligt och att ens ha Kalac i sin trupp är ännu mer pinsamt. Milan behöver en till ytterback och en striker, Abate kan ta Beckhams postition som han hade med oss defensiv mittfältare men spelas mer som ytter där han kan uttnytja sin snabbhet!! Rossoneri

2009-07-25 @ 15:18:55
Postat av: Milanista4ever

Bra skrivet! Såg inte matchen men från highlitsen såg det ut som om Kalac inte kunde göra så mycket även om han verkar seg och oflexibel. Dida är ju mycket bättre än honom. Varför stod han inte? Baserat på det alla skrivit på youtube här och överallt verkade det som om Milan spelade fin offensiv fotboll som man njöt av och att Ronaldinho och Seedorf var kungar på plan. Det är riktigt skönt att höra att Ronaldinho är riktigt på g nu och har assisterat 3:e matchen i rad nu samt fortsätter att lägga fina frisparkar. Om jag ska vara ärlig jämfört med Barca, Chelsea, Juventus, Inter, Utd har vi inte lika bra trupp som de. De har grymma spelare och unga på varje position vilket vi saknar, i alla fall på vissa positioner. Men ändå så lyckas vi spela bra fotboll så tänk om vi hade haft lika mycket pengar och kunnat värva in en vänsterback, och Dzeko tex hur farliga vi hade blivit!!! Tänk tanken och möjligen Hernanes så hade ligan blivit vår iaf

2009-07-25 @ 16:51:49
Postat av: Rossonero

Philip: Kunde inte Kalac göra något på något av målen? Se andra målet igen.. han slår ju ut en retur mitt i banan, målet är endast hans fel.



Jag håller helt med bloggaren, Milan spelar väldigt fin fotboll nu, men om vi vill vinna något behöver vi en ytterback och en striker (Kaka + Gourcuff måste ju ersättas med något?).

2009-07-26 @ 17:40:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0