Highlights och spelarbetyg: Milan - Inter


Det blev ingen vinst för Milan under USA turnén denna gång, efter att ha besegrats även i den avslutande matchen mot Inter med 2-0


Med tanke på Inters minst sagt dåliga säsongsinledning så fanns förhoppningar om en vinst ikväll. Men dessa förhoppningar grusades tidigt i matchen, då Milito gjorde 1-0 och Chivu ledde ett försvar som var säkrare än Fort Knox. Med inkomsten av Julio Cesar, Maicon och Lucio så visade Inter upp ett försvarsspel som var bland det bästa jag sett.


Framför backlinjen befann sig Cambiasso som var otroligt bra, och tog av bollen av Ronaldinho så fort de kom nära varandra. Med försäljningen av Zlatan och inkomsten av Milito, Eto´o och Hleb så kommer Inter anfallsspel vara betydligt mer dynamiskt. För första gången så känner jag att Inter faktiskt kan vinna Champion League.


Under Milans tidigare matcher under försäsongen, så är det fyra spelare som har imponerat mest. Ronaldinho, Flamini, Inzaghi och Nesta. Utav dessa fyra så var det bara Ronaldinho som startade, och i ärlighetens namn så har jag sällan sett en spelare som har blivit så totalt till intet gjord av en spelare. Ett bevis på hur bra Cambiasso är. Lägg till att vi spelade med våran fjärdemålvakt och att de stora matchernas man Seedorf var skadad så inser man att Milan kommer att bli bättre när bästa laget kommer att spela. Dessutom har flertalet spelare precis kommit tillbaka från långtidsskador, och dessa kommer att bli bättre genom hela säsongen.


Om Milan ska vinna mot Inter så krävs det att man har det bästa laget, vilket man inte ens var nära att ha. Med Flamini som skulle ha pumpat in nytt syre i ett annars statiskt Milan. Nesta som skulle ha styrt upp backlinjen, tillsammans med Thiago Silva som var bästa Milan spelare för kvällen. Inzaghi är ett hot varje gång bollen närmar sig straffområdet. Ett signum som inte direkt passar in på Borriello just nu.


Om man ska sammanfatta den här USA turnén så är jag positiv. Spelet var överlag bra, samtliga fick speltid och de viktiga kuggarna har visat att de kan prestera riktigt bra fotboll. Tyvärr blev det inga vinster, men till skillnad från Inter så kommer vi att sälja tröjor och få nya fans i USA med våran trevliga fotboll.    


Utav alla spelare i truppen, så är det bara Borriello, Zambrotta, Jankulovski och Kalac som inte får godkänt. Alla andra har varit bra. Extra plus till alla ynglingar som har fått chansen och tagit den.


Spelarbetyg:

Kalac 4,5

Var minst lika dålig som förra matchen. Släppte två riktigt biliga mål, och släppte retur på varenda skott som kom emot han. Plockar ner några inlägg vid några tillfällen och räddar sig själv från en trea. Men Kalac bör vara rankad som nummer fyra, när de ordinarie målvakterna kommer tillbaka.

Zambrotta 5,5 (ut 63´)

Zambrotta gör inget väsen av sig i anfallsspelet, men har inga problem i försvarsspelet. Kommer upp flera gånger, men passningarna han får är för dåliga och gav nog avsmak att fortsätta att följa med upp. Men vad är tanken med att ha en Juve-icon springandes på ytterbacksplats när han inte är bättre än våra egna talanger.


Onyewu 6,0 (ut 63´)

Inleder matchen med att gå bort sig när Milito vände och vred i straffområdet. Men det målet måste dock läggas på Kalac som inte klarar av att täcka första stolpen. Spelade sedermera upp sig och spelar resolut. Kommer att bli en nyttig förstärkning för Milan, när man jagar poäng i slutminuterna.


Thiago Silva 7,0 (bäst i Milan)

Åter igen en riktigt bra match av Thiago, han gör flera brytningar i världsklass och är så bra med bollen. Visar att de första darriga matcherna endast berodde på, brist på speltid. Milans klart bästa spelare, så länge han och Nesta spelar tillsammans så känner jag mig trygg.  

Jankulovski 5,5 (ut 63´)

Försöker bidra i anfallsspelet med bra löpningar. Men passningarna är för dåliga. Missar inte lika mycket som vanligt i försvarsspelet och undvek ett gult kort för ovanlighetens skull. Kommer troligen att flyttas upp på mittfältet när den nya backen kommer, en bra lösning för att slippa se Jankulovski som vänsterback.

Gattuso 5,5 (ut 68´)

Det är nästan läskigt att se Gattuso just nu. Han vill så mycket, men får ut så extremt lite. I den formen han är i nu så klarar han inte av att ta av någon bollen. Blir tunnlad tre gånger av Diego Milito, just nu så ser det bar löjligt ut när Gattuso spelar. Spelar enkelt och tappar inte så mycket boll, det var positivt iaf.

Pirlo 5,5 (ut 45´)

Med Ambrosini och Gattuso bredvid sig igen så var markeringen tuffare och spelalternativen färre. Behöver mer rörligt folk runt omkring sig om han ska göra någon nytta, för att spela ett bra försvarssvarsspel kan han inte spela iaf.

  
Ambrosini 6,5

Vår kapten gjorde en riktigt bra insats på mittfältet. Han tog flera riktigt bra djupleds löpningar som skulle ha resulterat i mål om bollen skulle ha kommit. Kommer att bli ovärderlig på Milans mittfält med sin mångsidighet och distanserar konkurrensen från Gattuso med mil just nu. 


Ronaldinho 5,5 (ut 68´)

Ville lika mycket som han har gjort de tidigare matcherna. Men planen var för dålig och Cambiasso var för bra för att han skulle kunna hota. Kändes riktigt farlig när frisparkar gavs i närheten av straffområdet, men det är svårt att göra mål, när muren står på fem meter. Har ändå visat att han vill tillbaka och får högsta betyg för denna resa.


Borriello 5,5 (ut 45´)

Var mycket rörligare i denna match jämfört med förra. Tog flera bra löpningar i försvarsarbetet, men måste röra sig bättre i och i närheten av straffområdet. Såg riktigt stark ut i duellerna med Lucio och Chivu, så än så ska vi inte döma bort Marco.

Pato 6,0

Försökte så gott han kunde att stångas med Lucio, men fick inte riktigt ut någonting. Hade flera riktigt bra intentioner och visar att snabbheten och skottet finns där. Skulle Ronaldinho och Borriello dessutom lyckas ge honom någonting att jobba med, så kan detta bli bra.

Inhoppare:

Oddo 6,0 (in 63)

Försöker ta sig in spelet och kommer till flera inläggslägen. Leveranserna är dock alldeles för dåliga. Känns som en bilig kopia av Dani Alves, kommer runt på kanten och satsar på hårda flacka inlägg. När dem lyckas så är det klara mål, annars så ser det bara patetiskt ut.

Nesta 6,5 (in 63´)

Det är så skönt att Nesta är tillbaka. Var riktigt bra, och avväpnade Inter spelarna med enkelhet.

Antonini 6,0 (in 63´)

Visade att han ville attackera från sin vänsterbacks position, springer mycket och får ut mer än Jankulovski av sitt spel. Förtjänar sin speltid och kommer förhoppningsvis få avlasta en ny vänsterback denna säsong.

Oduamadi 6,0 (in 68´)

Ett riktigt piggt inhopp av den unga nigerianen, har tyvärr visa problem med planen och passningarna var inte bra. Men viljan och intentionerna fanns där och Odu visar att han skulle kunna hantera en utlåning till serie b.

Zigoni 5,5 (in 45´)

Har ingen gynnsam situation där uppe. Möter världsbackar och får inga bollar att jobba på, jobbigt läge när man inte är den spelartypen som skapar på egen hand.   

Flamini 6,5 (in 68´)

Kommer in och tar hand om mittfältet direkt. Är en fantastisk passningsspelare, och var Mlans genomgående bästa spelare. Värdig att kröna sin insats med ett mål, men Julio Cesar stod i vägen idag.


Abate 6,0 (in 45´)

Försöker lösa alla lägen med snabbhet för att sedan slå en krossboll. Hade läskigt hög felprocent i dessa idag, men såvida inte förra årets statistik om procent på krossbollar var en lögn, så vet man att han kan bättra sig. Är en skön spelartyp som kommer att göra stor nytta på dagens Milan mittfält.


Milan-Inter 0-2 (0-1)

Milan-Inter 0-1 Diego Milito 4´

Milan-Inter 0-2 Diego Milito 75´


MILAN: Kalac; Zambrotta (63' Oddo), Onyewu (63' Nesta), Thiago Silva, Jankulovski (63' Antonini); Gattuso (68' Flamini), Pirlo (45' Abate), Ambrosini; Ronaldinho (68' Oduamadi); Borriello (45' Zigoni), Pato

INTER: Julio Cesar (85' Toldo); Maicon (69' Santon), Lucio (76' Materazzi), Chivu (73' Cordoba), Zanetti (90' Obi); Muntari (76' Burdisso), Cambiasso (87' Destro), Thiago Motta (62' Vieira); Stankovic (85' Krhin); Balotelli (69' Mancini), Milito (76' Quaresma)


Kommentarer
Postat av: Diavolo

Först och främst: Grymt bra matchrapport, märks att du lägger ner tid och engagemang i det du skriver, super!



Nu till matchen: Med tanke på att t.ex. Rino, Nesta och Boriello precis rehabat från sina långtidsskador så kan man inte kräva alltför mycket just nu (Nesta har dock varit sig själv, vilket bara han kan).



Ang. Boriello säger jag: time will tell. Behöver bara ge honom tid. Sen att spelare som pirlo och pato inte presterar direkt är rätt uppenbart, båda anlände för endast 4-5 dagar sen.



Det vi behöver i dagsläget är en bra vänsterback och en ytter á la Robben. Elano skulle och sitta fint!

2009-07-27 @ 14:26:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0