Inzaghi tvåmålsskytt mot Varese

Filippo Inzaghi gjorde två mål i dagens match mot Varese och blev den spelare som fick inviga, målskyttet under den nya Leonardo eran. Matchen slutade tillslut 2-0 till Milan.

Milan inledde matchen med en 4-3-3 där Kalac agerade burväktare för dagen, framför honom bildade Jankulovski, Nesta, Thiago Silva och Antonini en fyrbackslinje. Lagkaptenen för dagen Gennaro Gattuso bildade mittfält tillsammans med Flamini och Seedorf. Inga överraskningar så långt. Men i anfallet så var Borriello tydligt placerad som högerytter och agerade vice Pato, Ronaldinho var placerad på favoritpositionen som vänsterytter, Med Inzaghi som centralpunkt för anfallsspelet.

Milan imponerade i matchinledningen och skapade sin första målchans redan efter två minuter, men den rätta skärpan var inte riktigt där. Men i den elfte minuten var Inzaghi framme och gjorde det historiska 1-0 målet som är det första under den nya Leo eran.

Seedorf följde upp med ett ribbskott på frispark när klockan hade tickat upp till match minut tjugofyra. Men Varese var inte ofarliga, och lyckades nästan göra mål efter en Rembrandt av Kalac då han skött en motståndare i huvudet, men Varese misslyckades med att sätta bollen i det öppna målet och sköt istället i stolpen.

I halvtid byttes Kalac, Nesta och Antonini in och ersattes av Storari, Oddo och Favalli.

Redan tre minuter in andra halvleken gjorde Inzaghi 2-0 vackert framspelad av Ronaldinho, Ronaldinho som enligt uppgift ska ha varit pigg och var tillsammans med Inzaghi och Thiago Silva planens bästa aktörer för dagen.

Inzaghi byttes ut i den sextonde minuten av den andra halvleken och ersattes av det unga nyförvärvet Zigoni. Samtidigt passade man på att byta ut även Gattuso och Janulovski som ersattes av Strasser och Albertazzi.

I matchminut sjuttiofem byttes Borriello, Ronaldinho och Seedorf ut och ersattes av Oduamandi, Ikande och Berretta. Följaktligen en ung offensiv satsning med fyra primavera anfallare på planen samtidigt. Den enda Milan spelaren som spelade 90 minuter var evighets maskinen Flamini som malde på bra som vanligt på mittfältet.

På plats för att bevittna segern var presidenten, Silvio Berlusconi. Gazzetta dello sport frågade Berlusconi om Luis Fabiano var på väg in i truppen, Berlusconi gav då svaret att han inte var säker på vilka möjligheter det fanns att värva in honom, men han ser gärna över de unga anfallarna som Zigoni och att det fanns flera alternativ på forwards positionen. Innan han avslutade med att berätta att Milan inte var beredd att handla för några galna summor.

Milan (4-3-3): Kalac (Storari 46); Antonini (Oddo 46), Nesta (Favalli 46), Thiago Silva (Kaladze 75), Jankulovski (Albertazzi 61); Gattuso (Strasser 61), Seedorf (Beretta 75), Flamini; Borriello (Oduamandi 75), Inzaghi (Zigoni 61), Ronaldinho (Ikande 75)

Varese-Milan 0-2
Varese-Milan 0-1, Filippo Inzaghi
Varese-Milan 0-2, Filippo Inzaghi

Highligts till matchen finns på länken här nedanför.