Marknaden: massor av spelare uppe på marknaden!


Elano och tränare Mark Hughes är inte direkt bästa vänner. Dags för Milan att göra sitt drag nu?

Så här endast tre veckor in på sommar marknaden så har Milan ännu inte lagt av några egentliga summor på övergångar. Bortsett från Cissokho som sades vara klar, och Galiani var nöjd över att man lyckades slå ner motståndet från Lyon.

Många fans är vansinniga på de uteblivna värvningarna. Men jag sitter och är lite små nöjd med den kyla Galiani, Braida och Berlusconi har behandlat denna marknad. Nu har Inter, Juventus, United, Real Madrid, City och Barcelona handlat färdigt. Kvar står vi med en kasse full med sköna Kaká penagar, och har massor med alternativ att lägga pengarna på.

City har värvat som galningar, och Elano ser ut att bli överflödig. Vilka konkurrenter kan vi få, för spelarens namnteckning? Inga lag med samma dragningskraft som Milan är ute efter någon Elano typ och han komma att bli bilig. Om inte Elano kommer så finns Hernanes, Sneijder och Van Der Vaart tillgängliga. Att lägga till dessa är Ever Banega den så kallade hybriden mellan Gattuso och Pirlo som inte längre är önskad i Valencia. En spelare vi la ett bud på 14 miljoner dollar på för två år sedan. Efter att ha floppat i såväl Valencia som Atletico de Madrid så är han knappast värde som är högre än 4 miljoner.

En chansning av ofantliga mått, men går den hem så kan det bli en övergång för historieböckerna.

Jag är glad över att vi inte har så många argentinare då dem får ses som inkompetenta som människor. Jag vet att det kan låta en aning rasistiskt men hur många argentinare är det inte som har total floppat i Europa efter att ha blivit nämnd som nästa argentinska storspelare, och varför vann aldrig Inter ligan när man var ett argentinsk präglat lag. Enligt mig så är argentinarna gudabenådade fotbollsspelare, men inkompetenta som människor. Ett till problem med Banega är att han tar upp en icke-EU plats.

Elano måste dock ses som prio nummer ett just nu. Han kan spela ytter, innermittfält och högerback i ett 4-3-3. han kan spela som trequatista 4-3-1-2. Dessutom så har han italienskt pass och tar alltså inte upp en icke-EU plats, och kan därmed göra plats för en värvning av Dzeko. I Deportivo finns vänsterbacken Felipe Luis, som inte direkt jublar över att bli kvar efter att Barcelona har varit och viftat med de stora sedelbuntarna. En övergångssumma runt 12-13 miljoner skulle vara ett fynd. Han är född 85 och har italienskt pass och är den bästa vänsterbacken som finns tillgänglig på marknaden.

Allt ligger just nu upplagt för att Milan ska kunna svepa in och göra den bästa sommarmarknaden av alla italienska lag. Bara vi håller oss borta från tokar som Adriano, Fred och Luis Fabiano så tror jag att Milan kommer att kunna prestera ligans bästa spel och förmå tävla hela serien ut om skölden. Den trupp vi har i nuläget räcker självklart inte till några titlar, men den klarar absolut att ta oss till en topp tre placering i ligan. Då varken Roma, Fiorentina eller Genoa har förstärkt tillräkligt för att hota.

Med smuts som, Adebayor, Benzema, André Santos, Tevez och som det verkar Luis Fabiano långt utom räckhåll för Galiani. Nu finns det massvis med diamanter att plock ut bland guldkornen.

Värvningar av Dzeko, Elano och Felipe Luis, samtidigt som Pirlo lämnar skulle betyda att vi har alla möjligheter att kunna ta en titel i år. Samtliga tre spelare vill lämna sina respektive klubbar och kan anlända för ett rea pris. Berlusconi och han vapendragare Galiani har just nu bollen vid foten och har alla möjligheter i Världen att skapa en trupp som är slagkraftiga flera år framöver.

Kommentarer
Postat av: Vanbasten

Tänker man efter så har du helt rätt. Visst blir man helt insane när man varje dag läser att klubbar köper spelare medan vi Milanistas får se en dag springa förbi utan att vi köpt någon.



Men nu när de flesta storklubbar värvat klart så kommer Milan att börja agera. Kommer Dzeko till slut ser man ingen Hernanes då. Men då tycker jag att en värvning av Elano skulle sitta perfekt då han kan spela på en massa positioner. Inte minst så ger han Seedorf en riktig fajt om en plats i startelvan.



Abbiati;

Zambrotta, Nesta, Silva, ---?;

Flamini, Ambrosini;

Pato, Elano, Ronaldinho;

Dzeko;



Skulle sitta sjukt fint!

2009-07-22 @ 13:10:52
Postat av: Affe

Det kan ju diskuteras. För hur troligt är det att Milan signar Elano? Eller Banega? Eller Felipe? Inte speciellt troligt nej.

Visst vore det intressant med spelare som du nämner ovan, men de flesta känns ju milslångt ifrån Milan. Det känns ju inte lika intressant längre när man tänker efter och konstaterar att Milan förmodligen inte är sugna på någon av de här lirarna nu.

2009-07-22 @ 15:04:58
URL: http://alfredsson86.blogg.se/
Postat av: Walhéso Santos

Att någon av dem kommer är inte helt omöjligt. Elano har ryktats till klubben, Banega bör man ha koll på dem man faktiskt var med i budgivningen om han. Felipe Luis är vänsterback och vill lämna sin klubb, så det är inte helt omöjligt.



Vi får se vad som händer helt enkelt ;)

2009-07-22 @ 15:59:39
Postat av: elem

Tror också att ledningen kommer överraska fansen med några intressanta värvningar nu i Augusti. Finns fortfarande många intressanta spelare som du nämnde i din text även om jag gärna ser att Banega stannar i Spanien eller eventuellt går till Inter.



Elano vore ett bra alternativ om man får loss Dzeko. Får man inte det tycker jag att Hernanes är lite hetare. Sen tycker jag att det är lite läskigt att det inte snackas om någon ytterback då det är den positionen som verkligen måste förstärkas.

2009-07-22 @ 17:20:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0