Milan spelare i Serie A



Davide Succi är en grovt underskattad spelare. Men denna bilden är inte särskillt smickrande.

Idag ska jag se över vilka spelare från Milans primavera-lag som har lyckats etablera sig i Serie A. Milan har lyckats plockat fram 20 spelare till Serie A (en i premier league). Här kommer jag summera vilken spelartyp spelaren är och vilken status han har i sin nuvarande klubb och om det skulle finnas plats för spelaren i truppen


Ignazio Abate, 1986 (Milan) Abate är en snabb ytter med bra krossbollar. Under fjolåret var han ordinarie i Torino, och på sina 25 framträdanden lyckades han prestera ett mål. Hade ligans högsta procent på krossbollar under förra året, men måste jobba med tekniken för att kunna ytterligare ett steg i karriären och kunna etablera sig i Milan.

27 Matcher i Torino, 1 Mål, 2065 minuter


Davide Di Gennaro
1988 (Milan) Davide är en teknisk offensiv mittfältare som är väldigt all-round. Men som behöver lyfta sig på alla punkter lite grann för att få förtjäna speltid. Men av det jag har sett av Davide så har han alla kvalitéer för att lyckas som spelfördelare. Tyvärr blev det väldigt lite speltid för Di Gennaro i Reggina, och jag tror att han skulle må gott av att få en säsong med mycket speltid innan han kan komma tillbaka till Milan.

25 Matcher i Reggina, 1 Mål, 831 minuter


Massimo Oddo
(Milan) Massimo Oddo var en stor stjärna i Lazio och gjorde massor av mål på straffar, han deltog i anfall, dribblade, sprang och var en lagets absolut viktigaste spelare i Lazio. Men Oddo är inte längre den spelare han har varit och kan mycket väl komma att lämna Milan innan sommaren är slut.

27 Matcher i Bayern munchen, 0 Mål, 2102 minuter


Marco Borriello
1982 (Milan) Marco är en av Italiens starkaste anfallsspelare. Han har bra teknik och kommer att vara en väldigt viktig kugge i årets Milan och kommer att göra många mål den här säsongen.

8 Matcher i Milan, 2 Mål, 539 minuter


Luca Antonini
1982 (Milan) Luca Antonini spelade under förra säsongen rollen som back-up och hade inte alls något förtroende från Ancelotti. Men när han spelade var han riktigt pigg och tog massvis med fina initiativ men att hans brister var tydliga då bra motståndare lättsamt lurade brallorna av honom.

18 Matcher i Milan, 0 Mål, 990 minuter


Massimo Ambrosini
1978 (Milan) Våran nuvarande lagkapten hade en fantastisk säsong förra året, och var en härförare på mittfältet från första till sista matchen. Visar härliga ledaregenskaper, är duktig på att komma in i boxen och är sällan skadad. En viktig kugge för att Milan ska fungera numera.

33 Matcher i Milan, 8 Mål, 2470 minuter


Matteo Darmian
1989 (Milan) Darmian är en liten försvarsspelare men med en härlig attityd. Har inte utveklats på det sättet man hoppades 2007 lät spelaren debutera i Milan. Kommer inte att få någon speltid och bör lånas ut.

3 Matcher i Milan, 0 Mål, 40 minuter


Cristian Brocchi
1976 (Lazio) Brocchi var under sin tid i Fiorentinas, en utav ligans absolut bästa mittfältare och hade ligans näst högsta snittbetyg. I Milan var han aldrig tillräckligt bra för att ta en ordinarie plats, och är inte en ålder som gör att han någonsin kommer att bli det heller.

35 Matcher i Lazio, 0 mål, 2443 minuter


Matteo Contini
1980 (Napoli) Contini är en spänstig all-round back. Som är helt ordinarie i Napoli och har även gjort ett bra jobb. Skulle helt klart kunnat vara en trupp spelare i Milan, men föredrar i stället att vara en nyckelspelare i Napoli.

38 Matcher i Napoli, 0 Mål 3277 minuter


Pasquale Foggia
1983 (Lazio) Foggia är en kvick tekniker som kan lura skjortan av vilken försvare som helst. En riktig fantatista som även har fått chansen i landslaget och har gjort det bra. Skulle vara en perfekt förstärkning som uppbackning till Ronaldinho. Värt att tillägga är att han var en del av betalningen till Oddo men nu är han betydligt mycket mer värd.

40 Matcher i Lazio, 3 mål, 2417 minuter


David Astori
1987 (Cagliari) Astori är en stor mittback som fortfarande inte är riktigt mogen att vara en viktig kugge i ett liga lag. Men steget till Cagliari var perfekt för hans utvekling. Behöver bli snabbare och jobba på sin placeringsförmåga för att bli bättre.

11 Matcher i Cagliari, 0 Mål, 653 minuter


Paolo Sammarco
1983 (Samp) Sammarco är en riktigt bra mittfältare, han är passningssäker, bra bollvinnare och har ett riktigt bra distansskytt. Skulle vara en perfekt förstärkning på Milans mittfält. Skulle absolut kunna konkurrera med samtliga spelare på Milans mittfält. Dessutom kan han nog komma för en resonlig summa då Sampdoria har värvat Tissone och Mannini. Ge mig Sammarco!

45 Matcher i Sampdoria, 2 Mål, 3504 minuter


Marco Donadel
1983 (Fiorentina) Donadel är ytterligare en laglojal mittfältare som lyckas väl. Donadel får bra med speltid Fiorentina och är väldigt jämn i sina insatser. Är duktig på att med boll och är duktig utan den. Väntas få ta en större roll nu när Melo har lämnat.

31 Matcher i Fiorentina, 0 Mål, 1887 minuter


Massimo Maccarone
1979 (Siena) Maccarone är en respekterad anfallare som gör sina mål, och är en av Sienas absolut viktigaste spelare. Maccarone är en stabil målskytt men enligt mig så får han gärna stanna där karriären ut.

32 Matcher i Siena, 9 Mål, 2360 minuter


Alessandro Matri
1984 (Cagliari) Alessandro Matri är en duktig anfallare som har är snabb och gillar att gå i djupled. En spelare som kommer att etablera sig i serie a på riktigt i år då Aquafresca har lämnat. Ska vi tippa 12 mål i ligan nästa säsong.

33 Matcher i Cagliari, 7 Mål, 1422 minuter


Davide Succi
1981 (Palermo) Succi är stark och är en riktigt duktig avslutare. Fick inte så mycket speltid som han faktiskt förtjänade. Presterade alltid när han hoppade in, förhoppningsvis så säljs Succi i år till en klubb som tror på honom. Succi skulle vara en trevlig back-up i Milan och för alla er som snackar målsnitt så har Succi ett riktigt bra sådant.

24 Matcher i Palermo 3 i Ravenna, 11 Mål, 1052 minuter.


Michele Ferri
1981 (Samp) Högerback som inte platsar i Sampdoria som aldrig kommer att bli tillräckligt bra för Milan. Har varit ordinarie i Cagliari men, jag har dålig koll på han.

6 Matcher i Sampdoria 2 i Cagliari, 0 Mål, 390 minuter


Francesco Toldo
1971 (Inter) Toldo är 37 är gammal och är reserv Inter behöver nog ingen beskrivning och får gärna stanna i Inter.

3 Matcher i Inter, 0 Mål, 198 minuter


Fabio Moro
1975 (Chievo) Högerback som är långt ifrån speltid i Chievo inte allas intressant.

5 Matcher i Chievo, 0 Mål, 417 minuter


Alberto Paloschi
1990 (Parma) Paloschi är omtalad som den nya Inzaghi, och ärligt talat så har jag inget argument varför han inte skulle lyckas. Arbetar hårt och kan göra mål. Jag hoppas han gör en stark säsong för att sedan återvända till Milan. Är just nu delägd med Parma men Milan håller paloschi under hård bevakning då han är tänkt som en framtida startspelare.

39 matcher med Parma i Serie B 11 Mål, 2543 minuter

Statistiken är grundat på spel i Serie A (bortsett från Oddo och Paloschi som spelade i andra serier), Europacupspel och Coppa Italia från förra säsongen.

Jag tycker att Milan ska se över framför allt tre spelare som man har fostrat. Dessa tre är Sammarco, Succi och Foggia. Samtliga är spelare som absolut skulle vara välkomna nyförvärv. Succi är en Marcus Berg typ som är lite elak men som är en riktigt bra målskytt, som är delägd mellan Ravenna och Palermo men är säkerligen billig att få lös. Sammarco är all-round bra på allt och jobbar hårt, är aldrig skadad. Han skulle vara en perfekt värvning för Milan. Foggia är tekniskt briljant och kvick, men har sina brister. Men i Milan skulle han passa perfekt för att backa upp bakom Pato och Ronaldinho.


Här är min Milan fostrade elva:

Pasquale Foggia, Marco Borriello, Ignazio Abate

Massimo Ambrosini, Marco Donadel, Paolo Sammarco

Luca Antonini, Davide Astori, Matteo Darmian, Massimo Oddo

Cudicini




Grattis till Kakha Kaladze, som idag blev fader till sonen Levan Kaladze.


Kommentarer
Postat av: Hanssser

Ja men vilka spelare vill du se?

2009-07-14 @ 22:07:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0