Solorossoneri rankar Serie A lagens värvningspolicy


Jippie, vi har blivit utsedd till dem bästa!

I serie a vimlar det av intressanta spelare och idag ska jag ta mig tid att ranka serie a klubbarnas värvningspolicy. Att tänka på när ni läser är att jag tar hänsyn till  hur lagen tar hand om sina egna talanger.


1.Udinese, Jag älskar Udineses värvningspolicy. Dem har järnkoll på varenda supertalang som tar sig fram, oavsett nationalitet. Självklart så går inte varenda värvnig hem, men ofta lyckas man värva framtida storstjärnor för en minimal transfersumma. President Pozzo behöver aldrig spendera en euro ändå lyckas Udinese prestera år efter år. Att värva Inler från Zürich för 1 miljon euro är ett rån, att få in Di Natale för 100 000 Euro är ett ännu värre rån, men att få Zapata gratis är det största rånet. Om jag lägger till att man värvade Gaetano D'Agostino för 1,2 miljoner euro och att man har plockat upp Kwadwo Asamoah, Alexis Sanchez och Fabiano Orellana för små pengar. Marknadens överlägsna kungar!


2.Genoa, Ett lag som går från nykomlingar till att vara en hårsmån från att ta sig till Champions League på bara två år, måste göra något rätt på marknaden. Preziosi florerar flitigt i media och har värvat massor med spelare dem senaste åren. Vissa spelare har varit riktigt bra, andra har det inte. Men värvningen av tränaren Gian Piero Gasperini var kanske den viktigaste. Gasperini står för en positiv fotboll som får spelarna att utveklas. Gratis spelarna Ferrari och Motta inbringade sköna pengar till årets mercato. Andra otroligt bra värvnigar är Bocchetti för 2,2 miljoner, Borriello som kom nästan gratis, Rubinho gratis, Milito som nästan dubblade sin prislapp på en säsong och Criscito som man fick 50% av för 5,5 miljoner. Vi får se hur årets värvningar artar sig, men jag anser att Floccari, Kharja och Palacio är riktigt bra spelare.


3.Roma, Romas tredjeplats beror mestadels på att man tar så pass väl hand om sina egna spelare. Totti och De Rossi är spelare från egna ungdomsakademin. Aquilani har spelat i Roma sedan 03-04 och kan nästan räknas som totalt egen producerad även han. I värvnings väg så är Mexes kanske den bästa värvningen, de senaste åren när han kom för 7 miljoner. Matteo Brighi kostade inte mycket när han kom till Roma förra sommaren. Även Rodrigo Taddei som kom gratis från Siena var en bra värvning. Mittbacken Juan och mittfälts kreatören Pizzaro är också bra värvningar för runt 6 miljoner euro.  


4.Fiorentina, Fiorentina har värvat riktigt bra, de senaste säsongerna. Man har inriktat sig på spelare i rätt ålder och som har passat väl in i Prandellis spelsystem. Värvningar som Adrian Mutu, Felipe Melo och Albert Gilardino har varit värvningar mellan 8-14 miljoner euro men är ändå riktiga succé värvningar. Annars så är värvningarna av Frey från Parma för 5 750 000 euro och Montolivo från Atalanta riktigt fina fynd.


5.Palermo, Under de senaste åren så har Palermo hittat många riktigt bra spelare på marknaden. Speciellt lyckade har man varit med de talanger som har kommit in från utlandet. Värvningarna av Édison Cavani för 5 miljoner euro och Simon Kjaer för 4 miljoner är fantastiska fynd. I år har man värvat in Javier Pastore för 7 miljoner euro, och Nicolás Santiago Bertolo för 4 miljoner euro. Inom Italien så har det dock inte gått lika bra, Amelia (6 miljoner) har varit misslyckad och Nocerino (7,5 miljoner) håller inte måttet enligt mig. Plus ska dem ha för vävningarna av Cassani som kom gratis och Miccoli som kom för 4,3 miljoner.


6.Sampdoria, Att berättiga Sampdorias plats på listan är inte särskilt svårt. Det räcker med att säga att man värvade Cassano gratis för att för att hjälte förklara Sampdoria ledningen. Utöver Cassano värvningen så har Sampdoria lyckats väl när man plockade in Angelo Palombo, Christian Maggio och Giapaolo Pazzini från Fiorentina för resonliga priser. Att få in Paolo Sammarco för 2,5 miljoner var även det ett rejält fynd. Utöver detta så har Sampdoria en härlig satsning på unga italienska spelare och är lite av den framtida stomme inom italiensk fotboll i framtiden.


7.Napoli, Så sent som för fyra år sedan så spelade Napoli i Serie C. Första året i serie A tog man sig till UEFA cupen mycket tack vare några riktigt bra värvningar. Bland dessa är det Marek Hamsik för 5,5 miljoner euro som sticker ut som den bästa. Värvningen av Lavezzi för 6 miljoner euro höll även den högsta klass. Detsamma gäller värvningen av Walter Gargano som kom för 3,5 miljoner euro, men som har visat sig vara ovärderlig för Napoli. Under årets transfer så har man hämtat in Camilo Zúñiga (8,5 miljoner), Luca Cigarini (9,5 miljoner) och Fabio Qugliarella (16 miljoner) för stora belopp. Har svårt att se någon av dem som något fynd, men spelarna kommer att hjälpa Napoli att ta sig uppåt i tabellen.


8.Cagliari,
Cagliari är en klubb som aldrig spenderar några större belopp på marknaden, ändå håller man sig kvar år efter år. Deras stil att plocka talangfulla italienare har fallit väl ut vid flera tillfällen. Cagliari hade under en period en gyllene trident som gjorde massor av mål. Utav dessa lyckades man sälja Suazo för 14 miljoner till Inter plus lån av Aquafresca. Mauro Esposito gick till Roma för 4 miljoner euro. Medans Langella gick gratis. Utav inköpen så är det värvningen av målvakten Marchetti som sticker ut mest. Annars så är värvningar som Cannini, Astori och Matri riktigt bra värvningar i Cagliaris prisklass.


9.Lazio
, Bara det faktum att man lyckas sälja medelmåttor som Oddo och Mudinguiy för extrema överpriser gör att Lazio förtjänar en plats på listan. Att sälja Oddo för 11,75 miljoner euro och få Foggia på köpet är helt sjukt. I värvnings väg så har Lazio lagt ner mycket pengar på olika argentinare. Några har varit enorma succér andra inte. Zarate kostar visserligen 20 miljoner euro nu när han köptes loss men han är otroligt bra och är förmodligen värd pengarna. Pandev och Ledesma som kom biligt när dem värvades kommer troligen att lämna i vinter och kommer att inbringa fina pengar. Eliseu som värvades från Malaga kan komma att bli en riktigt frisk fläkt i serie a med sin otroliga snabbhet.


10.Milan, Egentligen är Milan inte i närheten av att vara värdig en topp 10 placering på denna lista, utan bör egentligen placeras tillsammans med Inter och Juventus nere i botten. Men vad är en Milan blogg utan en Milan kommentar. För att lyfta fram det positiva först så kan man nämna att Kaká, Pato och Gourcuff är fantastiska värvningar som har gett riktigt bra avkastning. Kaká värvades för 8,25 och såldes för 67,2 en ballon d´or vinst senare. Gourcuff värvades in för 4,5 och såldes för totalt runt 18 miljoner euro med utlåningspengen inräknad. Pato kom för 20 miljoner euro, men skulle säkert kunna säljas för det fyrdubbla nu. Bortsett från dessa så har Flamini och Onyewu hämtats in gratis, så visst har Milan ledningen gjort bra köp dem senaste åren. Men att gång på gång satsa på spelare runt 30 årsåldern som inte har någonting att bevisa är skit. Jag ser hellre 11 egna talanger som kämpar för att klubben ska hålla sig kvar än en Puma som jagar sitt första mål för att Milan ska ta sig till UCL. Snälla Galiani köp ingen mer brasse som vill få ut några sista fina löner och äran att vara homeboy med Italiens största playboy "Don" Silvio Berlusconi.

Kommentarer
Postat av: Filoh

Byt plats på Napoli och Roma. Även om det är en Milan blogg så förtjänar inte Milan en top10 placering, jag menar Sheva, Beckham, Favalli, Emerson, Ronaldo, Senderos mm.

2009-07-21 @ 12:46:34
Postat av: elem

Som vanligt trevlig läsning.

2009-07-21 @ 18:08:58
Postat av: milan

Till Filoh:



Du verkar inte fatta vad han menar, du borde kanske läsa lite bättre så skulle du förstå varför han valde skriva in milan o inte något annat lag!



Till Bloggen:



Måste säga du gör ett bra jobb

2009-07-21 @ 18:15:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0