Topp 10 Nyförvärv Serie A 2008-2009


•1. Thiago Motta, Free transfer från Atletico De Madrid. Genoa värvade Motta från Madrid där han inte längre var önskvärd och kom således till Genoa gratis. Det bör tilläggas att Motta var en chansning av grova mått då han värvades in med spelarens kända knäproblem i åtanke. Men Motta dominerade serie a:s mittfält utan pardon under fjolårssäsongen. Lite roligt att Milan stod och vägde mellan Emerson och Motta naturligtvis valde man Emerson som hade mycket rutin. Försäljningen till Inter ger Genoa massvis med sköna Euro för att bli ännu lite starkare nästa säsong.


•2. Matteo Ferrari, Free transfer från Roma. Ferrari gjorde en fantastik säsong i Genoa där han var en av lagets absolut viktigaste kuggar i jakten på Champion League plats. Det faktum att Genoa plockade till sig en back gratis, för att sedan sälja honom för 6 miljoner euro gör att Ferrari är självskriven på listan. Milan ryktades också till spelaren, men Genoa drog det längre strået.


•3. Felipe Melo, Från Almeria för 12 000 000. Felipe Melo värvades som en offensiv mittfältare, men Melo flyttades ner i banan och fick en roll av Prandelli som passade honom helt perfekt. Från sin tillbaka dragna roll på mittfältet dominerade Melo mittfältet och var klasser bättre än Montolivo. Hade det inte varit för massvis med röda och gula kort så hade han varit en given etta på listan.


•4. Mauro Zarate, Lån från Al Sadd. När "Zarate kid" anlände till Lazio på lån så var det få som visste hur bra han faktiskt var. Var Lazios bästa spelare och var vissa matcher fullständigt dominant, bladade dessa med några riktiga bottennapp men i slutändan så är lånet av Zarate det bästa Lazio har gjort på marknaden sedan man rånade Milan på sköna Oddo pengar.


•5. Alberto Gilardino, Från Milan för 14 000 000. Virvelvinden från Biella som floppade så hårt i Milan tröjan såldes inför säsongen till Fiorentina. I Fiorentina fick Gilardino läromästare Prandellis vilkorslösa förtroende och tackade för förtroendet genom att ösa in mål både i det Europiska cup spelet såväl som i serie a.


•6. Domenico Criscito, Lån från Juventus. Criscito är en fantastik duktig ytter och har under säsongen hållit stor lekstuga på Genoas vänsterkant. Har massor med likheter med Maldini och bör vara en given del i Lippis VM lag, om man nu tar sig dit.


•7. Diego Milito, Från Real Zaragoza för 13 000 000. Efter tre säsonger i Zaragoza så kom "Il Principe" hem till Genoa inför denna säsong. Milito som redan innan säsongen startade var älskad av Genoasupportrarna, men frågan är om Milito någonsin kommer att sluta älskas av supportrarna efter den smått fantastiska uppvisning i hur man dominerar offensivt straffområde.


•8. Giampaolo Pazzini, Från Fiorentina för 8 000 000. Pazzini blev bortprioriterad till fömån för Gilardino i Fiorentina och lyckades åstadkomma ett enda mål under halva säsongen i Fioentina. Pazzini kom sedan till Sampdoria, där han tillsammans med Cassano bildade seriens mest fruktade anfallspar efter jul . Där Pazzini gjorde elva mål och sänkte Milan med ett par av dem.


•9. Mathieu Flamini, Free Transfer från Arsenal. Flamini värvades inför säsongen in som Ancelottis värvning. Men Ancelotti föredrog ändå de gamla beprövade korten, det tillsammans med att Gattuso inledde säsongen som ett vilddjur gjorde att Flaminis speltid blev högst begränsad. Men Flamini visade de gånger han spelade att han har kapacitet att äga det defensiva mittfältet, och värvningen måste ses som Milans bästa under fjolåret.  


•10. Marco Motta, Lån från Udinese. "Gli Azzurinis" lagkapten Marco Motta lånades in till Roma under januari fönstret. Många trodde att lånet var för att backa upp Cassetti och Cisinho. Men Motta var skoningslös med konkurrensen och var given i Romas elva. Motta var också Romas bästa spelare mot Arsenal i CL där Motta med två långskott sånär eliminerade Londonklubben redan i åttondelen.


Denna artikel är tillägnad Marcus "det var inga bra värvningar i serie a" Birro


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0