Fabiano? Nej Tack, Vi har ju Pippo!

Filippo Inzaghi är ingen lätt människa att förstå sig på. Han ses han av många som en fuskare, och diva. Men fördomarna folk har om Pippo Inzaghi kunde inte var mer felaktiga, Filippo är en av elitfotbollens ödmjukaste personer som bistår med hängivenhet och pengar till diverse olika hjälporganisationer.

Filippo Inzaghi är nykterist och är en av Europas kanske seriösaste fotbollsspelare. Filippo är inte heller en person som skulle framhäva sig själv som viktigare än laget. Filippo Inzaghi gnäller aldrig över för hård eller för lite konkurrens, för han har den självinsikten att är han tillräkligt bra så kommer han att få speltid oavsett konkurrens.

Filippo Inzaghi har inga egentliga tekniska egenskaper att orda om, men likväl presterar han massor av mål säsong efter säsong. De egenskaper Pippo lever högt på är alla hans psykiska karaktärsdrag.  Han älskar att spela fotboll och jobbar hårdare än alla andra i fotbollsvärlden för att komma i läge för att trycka dit bollen. När bollen väl är inne i målet, så finns det ingen som blir gladare än Filippo Inzaghi.  Den glädje han visar upp efter varje mål går inte att missuppfatta Pippo älskar att göra mål.

Pippo har desstum den egenskapen att han gör mål mot vilket lag som helst med vilket lag som helst. Det spelar ingen roll vad medspelarna heter, eller hur bra motståndarna sägs vara. Pippo anpassar sig till alla situationer. Sir. Alex myntade uttrycket att Filippo Inzaghi var född offside, vilket är en sanning med modifikation. Men att säga att Filipp Inzaghi är född för att göra mål är sanning inget annat än hela sanningen.

Filippo Inzaghi har dock en svaghet som målsktt. De senaste åren har Filippo Inzaghi haft riktigt svårt att prestera första halvan av säsongen. Under de tre senaste säsongerna har han nämligen inte lyckats gjort ett enda mål under höstsäsongen i ligaspelet. Men sammanfattar man Pippos senaste säsonger så är han likväl Milans giftigaste anfallare.

Säsongen 2006-07 var han inte bra i ligan under hela året, alla började prata om att han var slut. Men vem var det ändå som såg till att vi vann Champions League 2007. Just de Super Pippo Inzaghi, med sin två finalmål mot Liverpool och totalt 6 mål i turneringen.

Säsongen 2007-08, var han helt iskall ändå till en hemmamatch mot Palermo en bit in på vårsäsongen. En match som han hoppade in i för att sedan avgöra med en nick i tre minuter in på tillägstiden. Pippo hamnade tillslut på 11 mål ligan, inte illa alls. Till de 11 målen kan man tillägga de fyra mål han gjorde i CL.

Förra säsongen var det samma visa inte en tillstymmelse till att han skulle göra mål. Men från februari och framåt gjorde Inzaghi 13 mål i lagan. Ingen annan spelare var i närheten av Inzaghis facit, vilket visar att han fortfarande håller för minst 10 mål nästa år också.

Om Milan ska ha en chans på några stora titlar nästa år så vill det till att Inzaghi är så giftig som alla Milan fans vet att han har kapacitet att vara. För om man ser över alla Milans erövringar av Europa och världen så är det bevisat att Inzaghi är spelaren som tar oss dit. Vid CL triumfen 03 så gjorde Inzaghi tolv mål och vann skytteligan i ensamt majestät. När Milan vann CL 2007 så var det han som gjorde Inzaghi två mål i finalen, I den kommande suppercup finalen mot Sevilla gjorde han 1-1 målet. Detta följdes upp med två mål mot Boca Juniors. Totalt gjorde han fem mål på tre finaler under 2007, begreppet bäst när det gäller har sällan haft något lämpligare tillfälle att användas.

Jag älskar pippo för hans målmedvetenhet och hans passion för sporten och om Milan ska värva en anfallare så måste han vara riktigt bra för jag vet ingen forward i världen som kan hålla en Pippo Inzaghi på bänken.

Pippos senaste 4 år i statistik:

2005-2006 Serie A 23 matcher varav 7 inhopp och 9 som han blev utbytt, 1428 minuter.  12 mål. 119 minuter speltid per mål.

2005-2006 CL 6 matcher varav 2 inhopp och 3 som han blev utbytt, 399 minuter.  4 mål. 100 minuter speltid per mål.

"If you want to be the best you have to take out the best"