Vägen till lycka

Någon Talang borde ju finnas
Någonting att jobba med i den här truppen månne?


De senaste åren har Milans spel varit statiskt, energilöst och tempofattigt. Enligt mig beror det mycket på att gamla spelare har använts i roller där de inte har haft förmåga att erbjuda ett offensivt alternativ, ytterbackar som Favalli, Jankulovski och Kaladze har gjort att mittfältet har behövts stabiliserats med tre tillbakadragna mittfältare. Samtidigt har Seedorf haft en cementerad plats som en av de tre offensiva spelarna, vilket har gjort att Pirlo inte har haft några spelalternativ vilket har gjort Pirlo till en alibi spelare av stora mått.


Nu när Leonardo har tagit över vid rodret så hoppas jag att det första han gör är att kasta ut extra last som, Kaladze, Dida, Kalac, Jankulovski och Seedorf. Först då kan laget lämna kajen och färdas mot ljusare tider.


Den totala identitets förändring som Milan har genomgått de senaste dagarna har varit absolut nödvändigt för att även i framtiden kunna hävda sig ute i Europa. Ett år till med nyförvärv som kostar mer än vad de smakar, och fortsatt satsning på Ancelottis gamla gubbar hade på sin höjd lett till kval till champions league nästa år.


Men efter att ha avtackat Maldini, och försäljningen av Kaká. Så kan man säga att "la familgia" är officiellt dödsförklarad. Att sälja Kaká, som kändes bestämd att ta över som familjens ansikte utåt, är inget som man kan göra utan stora förändringar som följd. Nu när dessa förändringar ska göras så krävs det att man gör om allting rätt enda längst ner till roten av problemen. Vilket jag tycker är satsningen på ungdomsakademin, de senaste åren har ungdomslaget blivit allt sämre.


Detta tror jag i första hand beror på att Milan inte har följt utvecklingen inom elitfotbollen där man värvar unga spelare och vilket skapar en konkurrens i truppen. Milan har missat spelare som Rossi, Balotelli och Giovinco som alla har uttalat sig om att de är milanista sedan barnsben. Ett annat problem är att Milan inte ens ger chansen till unga spelare att få förtjäna lite speltid, vilket gör att spelarna kommer att känna en uppgivenhet och kommer således tappa motivation.


Sedan Pirlo och Gattuso har Milan inte lyckats skapa några Italienska landslagsspelare, spelare som Paolo Sammarco, Pasquale Foggia och Marco Donadel är spelare som samtliga skulle ha gjort ett bättre jobb en flertalet av de spelare som återfunnits i Milans a-trupp de senaste åren. Om Berlusconi har bestämt sig att inte gå in med några pengar och UEFA driver igenom att man måste ha visst många egenproducerade talanger så gäller det att ha en ungdomsakademi som kan plocka fram spelare.


Jag tror givetvis att Italien är proppfullt av talanger, gäller bara för Milan att plocka upp dessa och sedan förädla dem rätt så kommer Milan vara världens bästa klubblag snart igen.


Kommentarer
Postat av: Salle

Håller med dig till fullo!

2009-06-16 @ 23:26:23
URL: http://rohdinbergmattsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0